Sommerhuse i Jegindø

Sommerhus Jegindø

Selvom det er over 100 år siden den lille Limfjordsø Jegindø blev forbundet med Thyholm med en dæmning, er her stadig en uforstyrret ø-stemning. Jegindø er en skøn lille ø med en overflod af vand og uberørt natur. Den er som skabt til naturelskere, lystfiskere, kajaksejlere og alle andre, der sætter pris på en rolig ferie i smukke omgivelser. Der er flere vandre- og cykelture på Jegindø, mens Struer Golfklubs baner ligger ved Humlum lige på den anden side af Oddesundbroen.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Hvidbjerg, hovedbyen på Thyholm, eller i Struer, som ligger lidt syd for Oddesundbroen.  Der er flere spisesteder på Thyholm, blandt andet ligger den kendte Tambohus Kro lige på den anden side af dæmningen.  Havnen på Jegindø er et hyggeligt og livligt sted, hvor det er nemt at fordrive nogle timer.

Jegindø strand og natur

Jegindø byder på flere strande. Stranden ved Bøhl, der er en af Limfjordens bedste badestrande med groft sand og lavt, klart vand. Der er også en find sandstrand ved den lange, smalle odde Jegindø Tap, på den sydlige del af øen. Der findes flere, men mere stenfyldte strande andre steder på øen.

Naturen på Jegindø består af flade enge og vådområder, der flere steder på den nordlige del af øen er fredet.  Øen har ingen høje punkter, skove, søer eller åer- blot på stille, fredelig, og uspoleret natur. Ved Jegindø Tap kan man ved lavvande spadsere en hel km ud i på havbunden.  

Søndbjerg Bakker inde på Thyholm er et varieret naturområde med slugter, små moser og søer, der er omgivet af lyng- og skovklædte bakker.  Det 15 meter høje Dødbjerg ligger midt i området. Fra toppen er der en fin udsigt over hele området.

Oddesund, der strækker sig nord og syd for broen, er et skønt kystområde med mange gode oplevelser. I området ligger omkring 30 bunkere fra 2. Verdenskrig. Der er adgang til 4 af bunkerne.

Udflugter nær Jegindø

Jegindø har sit eget museum “Æ Fywerhus, der ligger ved havnen. Museet fortæller om den gamle fisker- og bondekultur. Den moderne jernskulptur ved museet er en seværdighed i sig selv.

Nærmest midt inde på Thyholm ligger Bjørndal Tårnet. Det 8 meter høje tårn blev indviet i 2015, og da det ligger på det næsthøjeste punkt på Thyholm, er der en formidabel udsigt fra toppen af tårnet. Thyholm Egnsmuseum, Apotekergården, i Søndbjerg er lidt af en perle. Stedet er bygget op omkring 5 bygninger, der ligger i en klynge. Udstillingerne fortæller om livet i et selvbærende samfund på landet og i stationsbyerne fra midt i 1800-tallet til midt i 1900-tallet.

Oplagte udflugtsmål nær Jegindø er de to Limfjordskøbstæder Lemvig og Struer. Begge har en hyggelig midtby og charmerende havneområder.  Mod nord dukker Thy om med sit særprægede landskab og spændende kystbyer som Agger og Klitmøller.

På den nordvestlige side af Oddesundbroen ligger Formidlingstårnet Oddesund, der fortæller om Oddesunds natur og historie, og inspirerer til udflugter i området.

Attraktioner nær Jegindø

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.