Destination

Strandet

Strandet

Sommerhusudlejning i Strandet - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Strandet, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Strandet er et dejligt og roligt sommerhusområde, beliggende et par km syd for Virksund, direkte ud til Limfjorden.

Generel

Hvis I ønsker at holde ferie i fredelige, hyggelige og uberørte naturomgivelser, så er Strandet måske et godt valg for jer. Her kan I slappe af og nyde naturen eller I kan tage på ture i området. Bl.a. ligger det lille fiskerleje Virksund tæt ved Strandet. Her finder I bl.a. en lystbådehavn med en hyggelig atmosfære, indkøbsmuligheder og flere spisesteder. Den nærmeste, større by er Skive, som ligger 17 km herfra.

Strande

Ved Strandet går naturen helt til fjorden Den nærmeste badestrand ligger ved Virksund, som kan byde på en 20 m bred og 2 km lang sandstrand med småsten. Stranden er meget børnevenlig, da der kun langsomt bliver dybt. Bunden består af sand og sten og vandet er næsten altid klart og rent. Her der gode betingelser for windsurfing - for såvel nybegyndere som øvede.

Natur

Strandet er omgivet af Limfjorden og en varieret og uberørt natur med et rigt dyreliv. Området er meget vandrigt og har flere åer samt en stor sø; Flynder Sø. Ofte er det muligt at opleve sæler i fjorden mellem stranden og dæmningen ved Virksund. Direkte ud for Virksund ligger også det fredede naturområde Ulbjerg Klint; en stejl klint, som fører direkte ned i fjorden. I Kvindskarp Skov ved herregården Ørslev Kloster venter gode naturoplevelser.

Aktiviteter

Der er gode muligheder for fiskeri i åen, der løber gennem Strandet feriehusområde. Desuden er kystfiskeri i Limfjorden er en meget populær aktivitet på stedet. Fjordens relativt rolige vand indbyder også til sejlads i robåd eller kano. Der findes en minigolfbane i Virksund. Nærmeste golfbaner ligger i Skive (17 km) og i Skals (18 km). Området har gode betingelser for windsurfere på alle niveauer. Vandet ved Ulbjerg Klint er lavt og egner sig godt for uøvede, hvorimod bølgerne er højere ved Lundø, hvilket tiltrækker de mere øvede surfere.

Attraktioner

Området er rigt på gamle herresæder. Staarup Hovedgaard er egnens ældste herregård og her udstilles bl.a. antikviteter og kunst. Ørslev Kloster har egen kirke, park, skove og marker. Her findes en natursti samt en lille udstilling, der fortæller om klostrets historie. Ved Taarupgaard findes 2 vandrestier, hvorfra I har storslået udsigt over den smukke Hjarbæk Fjord.

Udflugtsmål

Mønsted Kalkgruber ved Stoholm er en endeløs labyrint af 2 km oplyste minegange med såvel store huler som smalle gange. (14 km). Besøg den smukt beliggende Skive, som er rig på museer og gallerier. Her findes desuden en charmerende lystbådehavn, en hyggelig gågade med gode indkøbsmuligheder samt flere gode spisesteder. (17 km) Spøttrup Middelalderslot ved Skive huset et borgmuseum og danner sommeren igennem ramme om markeder, koncerter osv. Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (39 km) Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland. (45 km)
Sommerhuse i Strandet