Sommerhuse i Strandet

Sommerhus Strandet

Sommerhusområdet Strandet ligger på den vestlige side af Hjarbæk Fjord, der ligger syd for både Lovns Bredning og Limfjorden. Det er et fredeligt område omgivet af uberørt natur. Et område hvor naturelskere vil føle sig hjemme.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i flere af de omkringliggende småbyer. Men ellers ligger Strandet blot 17 kilometer fra Limfjordsbyen Skive, mens det hyggelige fiskerleje Virksund med flere spisesteder ligger et par kilometer mod nord.

Tæt på Strandet ligger landsbyen Hjarbæk, der har sin egen lille havn, hvor der ligger en del små fartøjer af typen sjægt. Sjægten er et klassisk Limfjordsfartøj, der havde sin storhedstid på fjorden fra 1840’erne og frem til 1920’erne. Den er nærmest et kompromis mellem en robåd og en sejlbåd. På havnen ligger også Hjarbæk Kro, hvor det er muligt at få serveret klassisk kromad.

Det naturskønne og bakkede landskab omkring Hjarbæk Fjord er velegnet til vandre- eller cykelture. Det forholdsvis rolige vand i fjorden indbyder også til ture i robåd, kano eller kajak. For lystfiskere er der gode muligheder for at få en fisk på krogen langs kysterne, eller i åen der løber gennem Strandet feriehusområde. Der ligger en put and take-sø lidt nordvest for Skals.

Golfspillere kan slå sig løs på flere baner i området. De nærmeste er Hjarbæk Fjord Golfcenter samt golfklubberne i Skive eller Viborg.

Strandet strand og natur

Den nærmeste badestrand ligger ved Virksund, og den byder på en 20 m bred og 2 km lang sandstrand med småsten. Stranden er meget børnevenlig, da der kun langsomt bliver dybt. Bunden består af sand og sten og vandet er næsten altid klart og rent. Her der gode betingelser for windsurfing - både for nybegyndere og øvede.

Hjarbæk Fjord er udpeget som vildtreservat, og der er gode muligheder for at støde på oddere, sæler, flagermus, fiskehejrer og isfugle. Fjorden og det bakkede landskab blev skabt under den seneste istid, hvor isen og den senere afsmeltning formede Danmark. Området er meget vandrigt og har flere åer samt en stor sø, Flynder Sø.

Udflugtsmål nær Strandet

Området har flere gamle herresæder. Staarup Hovedgaard er egnens ældste herregård og her udstilles bl.a. antikviteter og kunst. Ørslev Kloster har egen kirke, park, skove og marker. Lynderupgård ved Hjarbæk Fjord er landets ældste og største herregård i bindingsværk. Herregården Taarupgaard mellem Knudby og Kvols er også et besøg værd. Virksundhøjene ved Lovns Bredning, der er gravhøje fra den tidlige bronzealder, er flottest placerede gravhøje i området.

Nærliggende Viborg har nordens største granitkirke, Viborg Domkirke, et spændende kunst- og kulturliv, et godt handelsliv samt flere spisesteder

Attraktioner nær Strandet

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

Verdenskortet ved Klejtrup Sø

Tæt ved Hobro ligger Verdenskortet en kopi af hele verden i miniudgave med søer, floder, bjergkæder og de fleste landes flag.