Sommerhuse i Karby, Mors
Destination

Karby, Mors

Karby, Mors

Sommerhusudlejning i Karby, Mors - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Karby, Mors, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Den hyggelige landsby Karby ligger lige ud til Visby Bredning på vestkysten af Mors.

Generel

Karby er meget naturskønt beliggende, omgivet af åbne landskaber med græssende dyr og fjorden i baggrunden. Området byder på mange aktivitetsmuligheder, og I kan bade, surfe, sejle, fiske, spille golf, ride, vandre, cykle eller blot slappe af her. Lige syd for Karby finder I et færgeleje, hvorfra I kan sejle over Limfjorden til Thy. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Karby, og 20 km mod øst ligger 'hovedstaden' Nykøbing Mors, som byder på mange butikker, spisesteder, seværdigheder og hyggelig havnestemning.

Strande

Tæt ved Karby ligger en dejlig Limfjordsstrand med groft sand samt lavt, børnevenligt vand. Sillerslev Strand ligger ved Sillerslev Havn, og betegnes som øens bedste badestrand. Her er vandet lavt og rent, hvilket gør stranden meget børnevenlig. En beachvolley bane er til rådighed på stranden, som desuden har badebro og Blåt Flag. Der er desuden gode surfmuligheder her (16 km mod sydøst). Ved Nykøbing kan I bade ved Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde, som er en god og børnevenlig badestrand med badebro og Blåt Flag. Den 20 m brede og 20 km lange strand med sand og sten har lavt, klart vand og en dejlig sandbund. Beachvolley er en meget populær aktivitet her (20 km). Ønsker I at bade ved Vesterhavets brede, hvide sandstrande med bølger og høje klitter, ligger f.eks. Agger Strand kun omkring 23 km fra Tæbring.

Natur

Karby er omgivet af marker, skove og den kønne Limfjord. For fugleinteresserede er den lille ø Agerø absolut et besøg værd. Øen er rasteplads for flere sjældne fugle (4 km). Sønderherreds Plantage ligger midt på Mors. Det 630 tdr. lands store område består af fyrretræer, moser, smådamme og lyngområder. Skoven er desuden kendt for sine 2 oldtidshøje, 'Skaarhøje' og 'Kløvenhøj', samt sine mange svampe (10 km). Publikumsskoven Legind Bjerge Plantage, tæt ved Jesperhus Blomsterpark, er en meget varieret skov med dale, søer og høje, gamle træer fra det nordvestlige USA (20 km). Fra øens højeste punkt Salgerhøj (89 m) på Nordmors kan I nyde en spektakulær udsigt over Mors, Limfjorden og øerne Livø og Fur (32 km). Ved Ejerslev Molergrav kan I opleve de smukke molerskrænter, som rejser sig stejlt fra kysten. Ved Hanklit (61 m) vises en geologisk historie, der går mere end 55 millioner år tilbage i tiden. Mors og naboøen Fur er de eneste steder i verden med molerforekomster.

Aktiviteter

I eller omkring Karby er der gode aktivitetsmuligheder. Fjorden indbyder til badning, vandsport, sejlads og fiskeri. På land kan I bl.a. vandre, cykle, ride og spille golf. Golfspillere kan afprøve banen hos Morsø Golfklub ved Nykøbing, som er anlagt på et engareal med et åsystem. Der er ideelle fiskemuligheder langs de smukke og varierede Limfjordskyster på Mors. Derudover findes der flere Put & Take fiskesøer i området, bl.a. Morsø Fiskepark ved Nykøbing. Det kan også anbefales at cykle langs de små og kun meget lidt traffikerede veje, og herfra nyde de flotte udsigter over Limfjorden og området. Mors er som skabt til aktiv ferie, og I kan følge den markerede solskinsrute øen rundt (i alt 120 km).

Attraktioner

Det eventyragtige Højriis Slot, syd for Nykøbing, er en af Danmarks ældste herregårde og i dag åben for offentligheden. Her finder I bl.a. en udstilling om Tornerose (19 km). Købstaden Nykøbing er 'hovedstaden' på Mors. Oplev de små, hyggelige gader i havnekvarteret med de gamle arbejderboliger. Nykøbing Havn ligger i forlængelse af den stemningsfyldte gågade, og her finder I en dejlig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder (20 km). Dueholm Kloster i Nykøbing er byens ældste bevarede bygning, som blev grundlagt af johanitterordenen i 1371. I dag udstilles der i de 5 historiske bygninger. Mors er et inspirerende sted for kunstnere, og overalt på Mors finder I gallerier, udstillinger, samlinger, museer og arbejdende værksteder.

Udflugtsmål

Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (20 km). 'Skarregaard' ved Hesselbjerg er en af de ældste slægtsgårde på Mors, og fungerer i dag et landbrugsmuseum (36 km). På Molermuseet i Hesselbjerg nær molerskrænten Hanklit kan I se de utrolige fund af 55 mio. år gamle fossiler (forstenede dyr og planter), som er udgravet fra moleren (36 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (58 km). Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmødding og en rekonstrueret boplads viser datidens hytter (62 km).