Limfjordslandet

Områderne ved Limfjorden er for dig, der elsker hyggelige havnebyer, skøn natur og børnevenlige strande.

Limfjordslandet
  • Prisgaranti Prisgaranti
  • Personlig service Personlig service
  • Kvalitetssikret rengøring Kvalitetssikret rengøring
  • Tryghedspakke Tryghedspakke
  • Direkte aftale med husejer Direkte aftale med husejer
Populært i Limfjordslandet

Limfjordslandet er ferie for de aktive

Limfjorden er perfekt for dig, der kan lide vandsport. Brug en dag med windsurfing på Limfjordens bølger eller tag på eventyr i en kajak. I de kolde måneder kan du med egne hænder hente frokosten eller aftensmaden i den vestlige del af Limfjorden, hvor det er muligt at plukke østers.
Ved Limfjorden finder du både det stille og det vilde vand, her er frisk luft, smukke bakkede landskaber, vidtstrakte heder, dybe skove og et rigt dyreliv. Området omkring Limfjorden byder på dejlige naturoplevelser for dig, der søger rolige omgivelser, aktiviteter, vandsport og kulturoplevelser. Oplev f.eks. den jyske hede, der er specielt flot i sensommeren, hvor lyngen blomstrer. Langs det bakkede fjordlandskab finder du mange børnevenlige strande med lavt og roligt vand, hvor de små kan lege i sandet og i vandkanten.

Mors Daniel Brandt Andersen (40) 1200Px Surf 1200Px

Kultur ved Limfjorden

Mange steder langs kysterne og i byerne langs fjorden kan du finde spor af fiskekulturen, der går flere hundrede år tilbage. De forskellige egnsmuseer giver godt et indtryk af området. Design- og lydmæssigt er Limfjordsområdet med i verdenstoppen. I Struer ligger ikoniske B&O, hvor det i sommerperioden enkelte dage er muligt at få en rundvisning. I Thy ligger et testcenter for vindmøller, hvor du kommer helt tæt på nogle af verdens største havvindmøller. Besøg også den lille ø Venø, der ligger nord for Struer. Det er populært at blive gift i øens kirke, som er Danmarks mindste.

2018 Bijzonder Plekje Zeehondensafari (Thyboron) Denemarken 21 1200Px Spøttrup

Natur

I Limfjordslandet er der et stort udvalg af dejlige sommerhuse, som du kan leje midt i den varierede natur omkring Limfjorden. Her er både ældre charmerende sommerhuse i træ med udsigt over fjorden og helt moderne sommerhuse med alt tænkeligt udstyr. Skal hunden med på ferie, finder du nemt et sommerhus ved Limfjorden, hvor det er tilladt at have husdyr med. Du kan også vælge at tage på på ø-ferie på Fur eller på Mors i et sommerhus med fjordudsigt. Uanset om du vælger et sommerhus eller en ferielejlighed, er du garanteret ro og afslapning i ferien.

Oddersund Maa Bruges Frit 1200Px Mors Daniel Brandt Andersen (30) 1200Px

Byerne langs Limfjorden

Der ligger en stribe små og store byer langs Limfjorden. Her finder du seværdigheder, aktivitetsmuligheder, spændende specialbutikker, gode restauranter og et hyggeligt natteliv. De fleste af byerne i Limfjordsområdet har egen lokale lystbådehavn. Der er masser af maritim stemning at hente i Struer, Lemvig, Thisted, Nykøbing Mors, Skive og Løgstør, men også de mindre havne langs fjorden er særdeles charmerende.

Wakeboard 1200Px Limfjord Mette Johnsen (1) 1200Px

Aktiviteter omkring Limfjorden

Limfjordslandet kan rigtig meget, når det gælder friluftsaktiviteter. Fjorden er som skabt til badning, lystsejlads, surfing og lystfiskeri. For de dristige er der områder, hvor paragliding er en mulighed, men også dykning, windsurfing og vandski er nogle af de sportsgrene, som kan få adrenalinen til at pumpe. Det afvekslende landskab byder på naturoplevelser langs de mange vandre- og cykelruter. Lystfiskerne har gode betingelser ved Limfjorden, både fra bro, strand, jolle, fiskekutter eller i områdets åer, søer og Put & Take-søer. Området har adskillige golfbaner. En af de bedste ligger i forbindelse med resortet Himmerland, hvor Made in HimmerLand, hvor den danske afdeling af golfturneringen DP World Tour, tidligere er blevet spillet.

Limfjord Mette Johnsen (4) 1200Px Mors Kajak 3 1200Px

Udflugtsmål

Fårup Sommerland er en spændende forlystelsespark for hele familien. I Aalborg Zoo kan I opleve 1500 dyr fra hele verden. Hjerl Hede Frilandsmuseum er et levende og interessant museum. Mønsted Kalkgruber er verdens største kalkmine. Masser af aktiviteter for hele familien i forlystelsesparken Jesperhus på Limfjordsøen Mors. Oplev stenalderfund, bl.a. fra en gammel køkkenmødding, og en rekonstrueret boplads på Stenaldercentret i Ertebølle, der har lagt navn til Ertebøllekulturen.

Danmarks største skov, Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land, har kuperet terræn, skovsøer og kilder, afvekslende skov, et rigt dyreliv og mange vandreruter. På øen Fur er landskabet præget af flade enge, søer, marker, bakker, stejle kyster, skove og molergrave. For fugleinteresserede er Nordeuropas største fuglereservat, Vejlerne, et besøg værd.

2018 Bijzonder Plekje Fur Eiland Denemarken 38 1200Px Mors Daniel Brandt Andersen (17) 1200Px