Destination

Limfjordslandet

Områderne ved Limfjorden er for jer, der elsker hyggelige havnebyer, smuk natur og børnevenlige strande.

Limfjordslandet

Limfjordslandet - for de aktive

Vandene omkring Limfjorden er perfekte for jer, der godt kan lide vandsport. Brug en dag med windsurfing på Limfjordens bølger eller få et sug i maven på jetski.

Her ved Limfjorden finder I stille vand, frisk luft, vidtstrakte hedelandskaber, særpræget natur og et rigt dyreliv. Området byder på dejlige naturoplevelser for de, der søger rolige omgivelser, aktiviteter, vandsport og kulturoplevelser. Oplev f.eks. den jyske hede, der er specielt flot i sensommeren, hvor lyngen blomstrer. I det bakkede fjordlandskab findes mange børnevenlige strande med lavt og roligt vand, hvor de små kan lege i sandet eller lede efter rav.

Limfjordslandet 14 Limfjordslandet 35

Kultur

Mange steder langs kysterne kan I fornemme fiskekulturen, der går flere hundrede år tilbage. De forskellige egnsmuseer giver også et indtryk af området. Designmæssigt er Limfjordsområdet også helt med. I Struer ligger bl.a. de verdenskendte B&O fabrikker, og langs Limfjorden vil I også kunne se store vindmølleparker. Besøg f.eks. også den lille ø Venø, hvor det bl.a. er populært at blive gift i øens kirke, som er Danmarks mindste.

Limfjordslandet 10 Limfjordslandet 28

Natur

Sommerhusudlejning i Limfjordslandet giver jer et stort udvalg af dejlige sommerhuse beliggende midt i Limfjordens varierede natur. Her finder I ældre charmerende sommerhuse i træ med udsigt over fjorden og helt moderne sommerhuse med nyt udstyr. Skal I have hunden med på ferie, så finder I nemt et sommerhus ved Limfjorden, hvor det er tilladt at have hund med. Lejer I en moderne ferielejlighed med gratis wifi ved den hyggelige lystbådehavn i Skive, så er I tæt på butikker og et stemningsfuldt byliv. I kan også tage på øferie på Fur i et sommerhus med fjordudsigt. Uanset om I vælger et sommerhus eller en ferielejlighed, så er I garanteret ro og afslapning i ferien.

Limfjordslandet 15 Limfjordslandet 17

Byer

De mange havnebyer langs Limfjorden tilbyder alt lige fra seværdigheder og aktivitetsmuligheder til specialbutikker, gastronomi og natteliv. Hovedparten af byerne i Limfjordsområdet har sin egen lokale lystbådehavn. Den største af disse findes i Struer. Besøg den smukt beliggende Skive, som er rig på museer og gallerier. Her findes desuden en charmerende lystbådehavn, en hyggelig gågade med gode indkøbsmuligheder samt flere gode spisesteder. Lemvig er en hyggelig Limfjordsby, som opstod i middelalderen. Byen er omgivet af smuk natur og kan ud over butikker og spisesteder også byde på en flot marina, gode strande og flere museer.

Limfjordslandet 21 Limfjordslandet 9

Aktiviteter

Limfjordslandet byder på mange friluftsaktiviteter, og fjorden er ideel for badning, lystsejlads, surfing og havfiskeri. For de modige er der områder, hvor paragliding er en mulighed, men også dykning, windsurfing og vandski er nogle af de sportsgrene, som kan få adrenalinen til at pumpe. Det afvekslende landskab byder på dejlige naturoplevelser langs de mange gode vandre- og cykelruter i området. Lystfiskerne har også gode betingelser her, såvel fra bro, strand, jolle, fiskekutter som i områdets åer, søer og Put & Take-fiskeparker. Desuden byder området på flere golfbaner. Afprøv f.eks. Nordeuropas største golfanlæg i Gatten: Himmerland Golf & Country Club.

Limfjordslandet 23 Limfjordslandet 34

Udflugtsmål

Fårup Sommerland & Aquapark er en spændende forlystelsespark for hele familien - www.faarupsommerland.dk. I Aalborg Zoo kan I opleve 800 dyr fra hele verden - www.aalborgzoo.dk. Hjerl Hede Frilandsmuseum er et levende og interessant museum - www.hjerlhede.dk. Mønsted Kalkgruber er verdens største kalkmine - www.monsted-kalkgruber.dk. Masser af blomster og vandaktiviteter i Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors - www.jesperhus.dk. Oplev stenalderfund, bl.a. fra en gammel køkkenmødding, og en rekonstrueret boplads hos Stenaldercentret i Ertebølle. Danmarks største skov, Rold Skov på ca. 15.000 tdr. land, har kuperet terræn, skovsøer og kilder, afvekslende skov, et rigt dyreliv og mange vandreruter. På øen Fur er landskabet præget af flade enge, søer, marker, bakker, stejle kyster, skove og molergrave. For fugleinteresserede er Nordeuropas største fuglereservat, Vejlerne, et besøg værd.

Limfjordslandet 30 molerklippe-fur