Destination

Virksund

Virksund

Sommerhusudlejning i Virksund - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Virksund, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Virksund ligger i et roligt og naturskønt område, direkte ud til Limfjorden.

Generel

Fra Virksund er der udsigt over Lovns Bredning og det fredede naturområde Ulbjerg Klint. Ved Virksund ligger et lille fiskerleje, en dejlig sandstrand samt en lystbådehavn med en hyggelig atmosfære. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer samt flere spisesteder i Virksund. Den nærmeste, større by er Skive, som ligger ca. 18 km herfra.

Strande

Den 20 m brede og 2 km lange strand i bugten ved Virksund er en dejlig sandstrand med småsten. Stranden er meget børnevenlig, da der kun langsomt bliver dybt. Bunden består af sand og sten og vandet er næsten altid klart og rent. Her der der gode betingelser for windsurfing - for såvel nybegyndere som øvede.

Natur

Naturen omkring Virksund, i den centrale del af Limfjorden, er varieret og uberørt med et rigt dyreliv. Området er meget vandrigt og har flere åer samt en stor sø; Flynder Sø. Ofte er det muligt at opleve sæler i fjorden mellem stranden og dæmningen. Det fredede naturområde Ulbjerg Klint; en stejl klint, som fører direkte ned i fjorden, ligger direkte ud for Virksund. 'Knuden' er en lille ø, som I kan gå ud til, og her kan I nyde den uberørte natur samt opleve vadefugle og måske sæler. I 'Kvindskarp Skov' ved herregården Ørslev Kloster venter gode naturoplevelser.

Aktiviteter

Der findes en minigolfbane i Virksund. Der er 5 km til nærmeste golfbane. Kystfiskeri i Limfjorden er en meget populær aktivitet på stedet. Ellers er der gode fiskemuligheder i områdets åer, bl.a.: Simested Å, Karup Å, Skals Å, Trend Å og Lærkenfeldt Å samt i søen Flynder Sø. Gode muligheder for windsurfing på alle niveauer. Vandet ved Ulbjerg Klint er lavt og egner sig godt for uøvede, hvorimod bølgerne er højere ved Lundø, hvilket tiltrækker de mere øvede surfere.

Attraktioner

Oplev bearbejdningen af rav i Virksund Ravsliberi. Området er rigt på gamle herresæder. Staarup Hovedgaard er egnens ældste herregård og her udstilles bl.a. antikviteter og kunst. Ørslev Kloster har egen kirke, park, skove og marker. Her findes en natursti samt en lille udstilling, der fortæller om klostrets historie. Ved Taarupgaard findes 2 vandrestier, hvorfra I har storslået udsigt over den smukke Hjarbæk Fjord.

Udflugtsmål

Besøg den smukt beliggende Skive, som er rig på museer og gallerier. Her findes desuden en charmerende lystbådehavn, en hyggelig gågade med gode indkøbsmuligheder samt flere gode spisesteder. (18 km) Mønsted Kalkgruber ved Stoholm er en endeløs labyrint af 2 km oplyste minegange med såvel store huler som smalle gange. (21 km). På øen Fur finder I forskelligartede og særprægede landskaber, som er præget af flade enge, søer, marker, bakker, stejle kystklinter, skove og molergrave. (32 km) Spøttrup Middelalderslot huset et borgmuseum og danner sommeren igennem ramme om markeder, koncerter osv. (35 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (41 km) Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland. (46 km)
Sommerhuse i Virksund