Destination

Lihme

Lihme

Sommerhusudlejning i Lihme - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Lihme, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Lej et sommerhus i ferieområdet Lihme - i den sydlige del af Limfjorden. Lihme byder på hyggelige sommerhuse, som ligger ud til Venø Bugt, en fin badestrand og en charmerende havn. Ferieområdet er beliggende i naturskønne omgivelser. I Lihme kan I holde en afslappende eller aktiv familieferie.

Generel

Har I lyst til at holde ferie i fredelige, rolige og skønne naturomgivelser, så er Lihme på Salling et godt valg. Her finder I dejlige strande, skøn, varieret natur, gode forhold for lystfiskere og spændende vandreruter. Der findes en dagligvarebutik i Lihme, og der er 20 km til Skive, hvor I finder flere butikker og spisesteder. Ved kysten ud for Lihme ligger den hyggelige Gyldendal lystbådehavn.

Strande

Både nord og syd for Lihme, i Kås Bredning, findes gode, børnevenlige sandstrande med lavt vand og små bølger. Blaabjerg- Houstrup Strand, der ligger få km mod syd, er en af Sallings dejligste badestrande. På den 3 km lange strand finder I fint sand, klitter, rent vand og dejlig sandbund. Mod nord, ved Spøttrup, ligger Gyldendal Strand. Denne strand har ligeledes gode forhold, og begge strande har fået tildelt det Blå Flag. Ejsingholm Strand, 11 km syd for Lihme, er en fin strand med gode surf-forhold. Her findes desuden et surf-center.

Natur

Sallings naturlandskab byder på mange oplevelser. Nyd f.eks. en gåtur ved Danmarks største og smukkeste hedesø, Flyndersø. Omkring den 8 km lange sø findes lyngarealer, egekrat, nåletræsplantager og et utroligt rigt fugleliv, som kan opleves på alle tider af året. Dette gør sig også gældende i området omkring Spøttrup Sø, hvor I også kan være heldige at opleve odderen. Ved begge søer findes afmærkede ruter, der fører jer gennem nogle af de smukkeste områder. Ved Spøttrup finder I også Vendal Høj, en ca. 3500 år gammel gravhøj fra bronzealderen. Højen ligger smukt i landskabet og fra toppen har I en fantastisk udsigt over Limfjorden, Thyholm og Venøbugt.

Aktiviteter

Ved Ejsingholm, lige nord for Vinderup, giver det lave vand, de rolige bølger og den sikre vind gode surfbetingelser. Her findes desuden et surfcenter med surfskole. Salling er kendt for sine gode fiskesteder, hvad enten I er til kystfiskeri eller fiskeparker. For golfspilleren er der også gode muligheder. Sallings to golfbaner findes ved Skive Golfklub og Harre Vig Golfklub ved Vile. Der findes flere afmærkede og kortlagte cykel- og vandreruter i omegnen.

Attraktioner

Spøttrup Borg i Spøttrup, ca. 10 km nord for Lihme, er Danmarks bedst bevarede middelalderborg. På Spøttrup Borgmuseum kan I se, hvorledes mennesker har levet på den barske, smukke middelalderborg gennem tiderne. Oplev også læge- og krydderurte- og rosenhaven. Der arrangeres desuden aktiviteter, musik, udstillinger, teater og markedsdage her.

Udflugtsmål

Besøg den smukt beliggende Skive, som er rig på museer og gallerier. Her findes desuden en charmerende lystbådehavn, en hyggelig gågade med gode indkøbsmuligheder samt flere gode spisesteder (20 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (22 km). Daugbjerg Kalkgruber ved Stoholm er en endeløs labyrint af 2 km oplyste minegange med såvel store huler som smalle gange (34 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo, legeland og vandland (39 km).
Sommerhuse i Lihme