Destination

Amtoft

Amtoft

Sommerhusudlejning i Amtoft - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Amtoft, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Amtoft er et hyggeligt sommerhusområde med en lille lystbådehavn i rolige og naturskønne omgivelser, lige ud til Amtoft Vig ved Limfjorden. En ferie i et sommerhus i Amtoft indbyder til badning ved den dejlige strand samt aktiviteter i naturen og udflugter til områdets mange seværdigheder.

Generel

Amtoft er omgivet af Limfjorden, fuglereservatet Vejlerne og fredelige naturområder med skov, og er på grund af sin beliggenhed det ideelle feriested for især fugle- og naturelskere. Byen har en god strand og en hyggelig lystbådehavn, hvor der bl.a. findes borde, bænke, grillplads og en dagligvarebutik. Der er 24 km til Thisted og 25 km til Fjerritslev, og I begge byer finder I gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Strande

Der er en virkelig god Limfjords-badestrand med groft sand og sten ved Amtoft. Der findes desuden en badebro på stedet. Vil I bade i Vesterhavet, ligger kysten og Lild Strand 19 km fra Amtoft. Her er stranden omkring 50 meter bred og 30 km lang. Stranden er en sandstrand med enkelte sten, badevandet er klart og bunden er af sand.

Natur

Amtoft ligger lige ved Vejlerne, som er Nordeuropas største vildtfuglereservat, og her i vådområdet kan I fra en af de afmærkede ruter eller fra de mange udsigtstårne følge fuglelivet. Ved Vestkysten, lige nord for Amtoft, ligger Danmarks eneste fuglefjeld; den 47 m høje kalkklint Bulbjerg. Klinten er beboet af havfugle, og herfra er der en enestående udsigt over hele Jammerbugten. I Lild Klitplantage findes 7 afmærkede vandreruter i den varierede natur. Det er også tilladt at cykle på grusvejene overalt i plantagen.

Aktiviteter

Der er gode muligheder for lystfiskere i fjorden samt i områdets søer og åer. Der findes flere golfbaner i området, og de 2 nærmeste ligger i Fjerritslev og Thisted. Ved kysten ud for Amtoft er der også gode betingelser for windsurfere.

Attraktioner

I den hyggelige landsby Øsløs, 4 km øst for Amtoft, kan I opleve de velbevarede bondeskipperhuse fra 1800-tallet, heriblandt forfatteren Johan Skjoldborgs barndomshjem, der i dag er indrettet til museum. På feltstationen i Lynge, 9 km øst for Amtoft, er der indrettet et mindre naturmuseum.

Udflugtsmål

Besøg evt. Hanstholm Fyr samt bunkermuseet i Hanstholm, der fortæller om 2. verdenskrig. (27 km) Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmøddingen. En rekonstrureret boplads viser hvordan datidens hytter så ud. (56 km) Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland. (59 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (98 km)
Sommerhuse i Amtoft