Sommerhuse i Vile

Sommerhus Vile

Ved Harre Vig lidt syd for Sallingsundbroen, der fører fra Salling og over på Mors, ligger det fredelige ferieområde Vile.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i flere af områdets mindre byer, og 6 kilometer mod nord ligger Glyngøre, der har flere butikker og spisesteder. Skal udvalget være større er der ikke langt over til Nykøbing på Mors.

Der er rig mulighed for at holde en aktiv ferie i området omkring Vile. Her er vandreruter, mountainbikeruter samt et varieret udbud af tilbud på vandet: Kajakroning, windsurfing, sejlads og lystfiskeri.  De nærmeste golfbaner er Harre Vig Golfklub og Morsø Golfklub

Vile strand og natur

Der er flere fine strande langs Sallings vestkyst. Vile Strand i Harre Vig er god og børnevenlig Limfjordsstrand. Glyngøre Strand nord for Vile er en 10-15 meter bred strand, der består af sand blandet med grus og sten. Lige ud for Glyngøres kyst ligger den største vandlegeplads i Skandinavien med rutsjebane, hoppepude, trampolin og klatrevæg.

Landskabet omkring Vile er et typisk dansk fjordlandskab med stejle bakker og skrænter, med dybe dale og vådområder. I bunden af Harre Vig er der flere markante bakkedrag, som nogle steder går stejlt ned mod en flad forstrand.  

På Mors ligger det fredede naturområde Legind Bjerge med skov, dale, søer og høje gamle træer. Det er også her, Morsø Hundeskov ligger.

Udflugter nær Vile

Glyngøre har sit eget museum, Glyngøre Kulturstation, der ligger i den gamle stationsbygning. Her fortælles historien om jernbanen, fiskeriet, industrien og kulturlivet. Den nedlagte jernbane fra Glyngøre til Skive er nu cykel- og vandresti.

Det genskabte naturområde Brokholm Sø ligger øst for Vile. Her er der vandrestier langs østsiden af søen eller i skovområdet. Fra slutningen af 1700-tallet og frem til 1999 var området afvandet og dyrket, men da pumperne stoppede, genopstod den 100 hektar store sø. Det nedlagte pumpetårn er i dag udkikstårn, hvorfra man kan nyde synet af de mange fugle.

På Salling ligger et par af Danmarks ældste og mest spændende borge. Mod nord er det Middelalderborgen Østergaard og mod vest Spøttrup Borg. 

Det er også oplagt at besøge “Jenle” på østsiden af Salling, hvor digteren Jeppe Aakjær boede i en lang årrække. Jeppe Aakjær er sammen med sin hustru begravet i skoven ved Jenle.

I Skive finder man Skive Museum, der er et museum for kunst og kulturhistorie. I Skive kan man også undre sig over, at 2 af byens kirker ligger mindre end 100 meter fra hinanden. Forklaringen er, at den ene er bygget som afløser for den anden, som derefter skulle være revet ned, men det skete ikke.

Attraktioner nær Vile

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

Spøttrup Borg

Spøttrup Borg er en middelalderborg med så stærke forsvarsværker, at den aldrig er blevet indtaget.