Destination

Vile

Vile

Sommerhusudlejning i Vile - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Vile, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Det fredelige og hyggelige ferieområde Vile er beliggende ved Limfjorden i Harre Vig på halvøen Salling.

Generel

Området omkring Vile er roligt og præget af smukke naturlandskaber. Stedet appellerer i særdeleshed til lystfiskeren og andre, der nyder at opholde sig i frisk luft og dejlig natur. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer samt flere lokale seværdigheder og aktivitetsmuligheder i området. I Glyngøre, 6 km nord for Vile, er der flere butikker og spisesteder.

Strande

Langs Sallings vestkyst findes der flere fine strande. Vile Strand i Harre Vig er fin og børnevenlig Limfjordsstrand. Glyngøre Strand, 6 km nord for Vile, er en god og bred sandstrand med rent vand og mulighed for badning og windsurfing. Der findes også petanque- og beachvolleybaner her. Stranden har desuden fået tildelt Blåt Flag.

Natur

Tager I turen over Sallingsundbroen til Mors, kan I opleve det fredede naturområde Legind Bjerge. Her findes en meget varieret skov med dale søer og høje, gamle træer fra det nordvestlige USA samt et hav af spændende stier, som fører jer gennem de smukke områder. Om sommeren sejler veteranfærgen Cathrine K. fra Glyngøre til f.eks. Livø. Øen er bilfri og byder på en skøn natur med store egeskove, flere afmærkede vandrestier, klinter, et rigt dyreliv med bl.a. sæler samt en helt enestående ro.

Aktiviteter

Nær Vile ligger Harre Vig Golfklub. Andre gode baner finder I ved Morsø Golfklub eller Skive Golfklub. For lystfiskeren er det oplagt at kaste snøren ud i fjorden. Der findes dog også flere fiskesøer i området, f.eks. Vile Put & Take Sø, som er en 3000 m2 stor sø i flot natur. Naturlandskabet omkring Sallingsund byder på mange gode cykel- og vandreruter, som fører gennem områder, der er fyldt med forhistoriske minder.

Attraktioner

Sallingsund og Omegns Museum er beliggende i Glyngøre og viser en udstilling om Sallingbanen, fiskeri og fotografering. Derudover er der skiftende særudstillinger. (6 km) Jesperhus Blomsterpark ved Nykøbing Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo, legeland og vandland. (8 km) Det eventyragtige Højriis Slot ved Nykøbing er en af Danmarks ældste herregårde og i dag åben for offentligheden. Her findes bl.a. en eventyrlig udstilling om Torneroses drømme. (11 km) Spøttrup Borg i Spøttrup, lidt syd for Vile, er Danmarks bedst bevarede middelalderborg. På Spøttrup Borgmuseum kan I se, hvorledes mennesker har levet på den barske, smukke middelalderborg gennem tiderne. Oplev også læge- og krydderurte- og rosenhaven. Der arrangeres desuden aktiviteter, musik, udstillinger, teater og markedsdage her.

Udflugtsmål

Herregården Hessel, den eneste bevarede stråtækte herregård i Danmark, ligger på den fredede Lounshalvø ved Hvalpsund. Her kan I opleve, hvordan herskab og tjenestefolk levede i gamle dage. (24 km) Fra Branden på Salling kan I sejle til Fur. På øen Fur finder I forskelligartede og særprægede landskaber, som er præget af flade enge, søer, marker, bakker, stejle kystklinter, skove og molergrave. (25 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (37 km) Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmødding og en rekonstrueret boplads viser datidens hytter. (42 km)
Sommerhuse i Vile