Destination

Hvalpsund

Hvalpsund

Sommerhusudlejning i Hvalpsund - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Hvalpsund, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Hvalpsund ligger lige ud til Limfjorden og byder på dejlig strand med udsigt til Salling, en aktiv lystbådehavn og mange dejlige sommerhuse. Sommerhusene i Hvalpsund er omgivet af skov og grønne områder. Hvalpsund er en ideel feriedestination for den aktive familie.

Generel

Hvalpsund er det perfekte udgangspunkt for en aktiv ferie, hvad enten I er til surfing, golf, lystfiskeri eller vandre- og cykelture i den varierede natur. I byen findes indkøbsmuligheder, en dejlig lystbådehavn, et færgeleje, hvorfra færgen sejler til Sundsøre på Salling, samt en historisk kro med udsigt over Limfjorden.

Strande

Vandet omkring Hvalpsund er roligt og børnevenligt, og der er Blåt Flag både ved stranden samt ved lystbådehavnen. Der findes en badebro lige ved siden af færgelejet.

Natur

Hvalpsund ligger på Louns Halvøen, som er præget at store bakker og kløfter. Der er et rigt dyre- og planteliv i denne enestående natur. Den kønne, genskabte sø Louns Sø har et rigt fugleliv. Navn Sø er er totaltfredet og ligger smukt omgivet af moser og hede ved Gatten. I Uhrehøj Plantage findes flere fredede gravhøje. Herfra er der storslået udsigt over landskabet og til dels Limfjorden. Hyllebjerg Bakker er et naturskønt og kuperet hede- og skovområde ved Hyllebjerg.

Aktiviteter

Området er som skabt til aktiv ferie. Fjorden er ideel for badning, lystsejlads, surfing og havfiskeri. Det afvekslende landskab byder på dejlige naturoplevelser langs de mange gode vandre- og cykelruter i området. Der findes flere besøgsgårde i området, hvor I kan opleve dyrelivet på en gård. Heste udlejes også i området. I Gatten findes Nordeuropas største golfanlæg; Himmerland Golf & Country Club, med udfordringer får såvel øvede som nybegyndere. Limfjorden samt de mange søer, åer og Put&Take-søer i området byder på virkelig gode muligheder for lystfiskeren.

Attraktioner

Området omkring Hvalpsund har altid inspireret og tiltrukket mange kunstnere og kunsthåndværkere. Oplev kunstnerne i deres værksteder og atelier. Stenanlægget i Myrhøj opstod i bronzealderen og består af en stenrække på 154 m. Herregården Hessel, den eneste bevarede stråtækte herregård i Danmark, ligger på den fredede Lounshalvø ved Hvalpsund. Her kan I opleve, hvordan herskab og tjenestefolk levede i gamle dage. Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmøddingen. En rekonstrureret boplads viser hvordan datidens hytter så ud. (17 km)

Udflugtsmål

På øen Fur finder I forskelligartede og særprægede landskaber, som er præget af flade enge, søer, marker, bakker, stejle kystklinger, skove og molergrave. (21 km) Besøg den smukt beliggende Skive, som er rig på museer og gallerier. Her findes desuden en charmerende lystbådehavn, en hyggelig gågade med gode indkøbsmuligheder samt flere gode spisesteder. (25 km) Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland. (28 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (46 km)
Sommerhuse i Hvalpsund