Sommerhuse i Hostrup

Sommerhus Hostrup

På den sydlige del af halvøen Salling ligger sommerhusområdet ved Hostrup. Sommerhusene ligger med udsigt til Venø og udover Venø Bugt. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i flere af de små byer i området, men ellers ligger den noget større Vinderup omkring 12 kilometer væk. Lidt nordvest for Hostrup ligger den hyggelige havn Gyldendal Havn, hvor det er et spisested.
Sommerhusområdet er et fredeligt og naturskønt sted, hvor det både er muligt at slappe af og at være aktiv i naturen. Venø Bugt er et skønt sted for alle, der holder af vand, hvad enten de er windsurfere, kajakroere eller lystfiskere.

Men også til lands er mulighederne for at være aktiv gode. Området omkring Hostrup er som skabt til vandre- og cykelture. Der ligger 2 golfklubber i Salling: Skive Golfklub og Harre Vig Golfklub.

Hostrup strand og natur

Hostrup Strand er en børnevenlig sand- og stenstrand. Lidt syd for Hostrup ligger Ejsing Strand, der er Limfjordens bedst besøgte spot blandt wind- og kitesurfere.
Nordvest for Hostrup ligger den fredede halvø Kås, der stikker ud i Kås Bredning. På halvøen findes heder med gravhøje, vandhuller og bevoksninger med enebær.

Længere mod nord ligger den genskabte Spøttrup Sø. Frem til 1994 var området afvandet, men efter at pumperne er blevet stoppet, er den 50 hektar store sø samt et rigt fugleliv vendt tilbage. I dag er det gamle pumpetårn forvandlet til et fuglekikkertårn. Søen ligger smukt ved Spøttrup Borg og var i tidligere tider en del af borgens forsvarsværker.

18 kilometer mod sydøst ligger Danmarks største hedesø, Flyndersø. Omkring den 8 kilometer lange sø ligger hedearealer, egekrat og plantager, der biver krydret med et rigt fugleliv.

Attraktioner nær Hostrup

På halvøen Salling ligger et par af Danmarks ældste og mest spændende borge. På den nordlige del ligger Middelalderborgen Østergaard, mens Spøttrup Borg ligger på den vestlige del. Midt på halvøen ligger hollændermøllen Roslev Mølle, der var i brug frem til 1951.

Det er også oplagt at besøge “Jenle”, hvor digteren Jeppe Aakjær boede i en lang årrække. Jeppe Aakjær er sammen med sin hustru begravet i skoven ved Jenle.

I Skive finder man Skive Museum, der er et museum for kunst og kulturhistorie. I Skive kan man også undre sig over, at 2 af byens kirker ligger mindre end 100 meter fra hinanden. Forklaringen er, at den ene er bygget som afløser for den anden, som derefter skulle være revet ned, men det skete ikke.

Den gode handelsby Struer, der ligger i den sydlige del af Limfjorden, er også indenfor rækkevidde og er bestemt også et besøg værd.

Attraktioner nær Hostrup

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

Spøttrup Borg

Spøttrup Borg er en middelalderborg med så stærke forsvarsværker, at den aldrig er blevet indtaget.