Destination

Hostrup

Hostrup

Sommerhusudlejning i Hostrup - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Hostrup, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus i Hostrup, bor I ved en lang badestrand, en hyggelig havn og en dejlig, kuperet natur med smukke skove. Flere sommerhuse i Hostrup byder på flot udsigt over Venø Bugt i den sydlige del af Limfjorden. Hostrup indbyder til aktiv familieferie i rolige omgivelser.

Generel

Sommerhusområdet Hostrup ligger på Sallings sydkyst i Limfjorden, ud mod Venø Bugt og Kås Bredning, og nær Vinderup. Hostrup er omgivet af rolig og uspoleret natur. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Lihme og Lem, begge 4 km fra Hostrup, eller i Skive, som ligger 21 km mod øst. Der findes en restaurant i Gyldendal Havn, 2 km mod nord. Her har I mulighed for at slappe af, være aktive i naturen og holde ferie i fredelige og naturskønne omgivelser, tæt ved fjord, fugleområder, herregårde, en borg og andre interessante, kulturelle seværdigheder.

Strande

Hostrup Strand består af sand og sten. Vandet er lavt, rent og klart, hvad der gør stranden børnevenlig. 2 km oppe ad kysten ligger Gyldendal Strand, som er 15 m bred og 1 km lang. Her finder I en find sandstrand med lavt, rent vand samt Blåt Flag. Flere steder langs kysten er der opstillet badebroer, som gør det muligt at springe i vandet. Ejsingholm Strand, 6 km mod syd, er ligeledes en fin strand med gode surf-forhold. Her findes desuden et surf-center.

Natur

Fra Hostrup er der kun 5 km til fuglereservatet Geddal Enge. Den naturfredede halvø Kås ligger 8 km mod nord, og her kan I bl.a. opleve en naturskov, en græshede med 18 gravhøje, et egekrat samt Herregården Kås. Der er adgang til halvøen fra syd, og det anbefales at vandre rundt om halvøen langs stranden. Ved Spøttrup finder I Vendal Høj, en ca. 3500 år gammel gravhøj fra bronzealderen. Højen ligger smukt i landskabet og fra toppen har I en fantastisk udsigt over Limfjorden, Thyholm og Venøbugt (10 km). Sallings naturlandskab byder på mange oplevelser. Nyd f.eks. en gåtur ved Danmarks største og smukkeste hedesø, Flyndersø, 18 km mod sydøst. Omkring den 8 km lange sø findes lyngarealer, egekrat, nåletræsplantager og et utroligt rigt fugleliv, som kan opleves på alle årstider. Dette gør sig også gældende i området omkring Spøttrup Sø, hvor I også kan være heldige at opleve odderen. Ved begge søer findes afmærkede ruter, der fører jer gennem nogle af de smukkeste områder.

Aktiviteter

Salling er kendt for sine gode fiskesteder, og her er det muligt at fiske i fjorden, i åen ved Sdr. Lem vig samt i områdets fiskeparker. Ved Ejsingholm, 6 km nord Hostrup, giver det lave vand, de rolige bølger og den sikre vind gode surfbetingelser. Her findes desuden et surfcenter med surfskole. Betingelserne ved fjorden er ligeledes ideelle for sejlads og anden vandsport. For golfspilleren er der også gode muligheder. Sallings kan byde på golfbaner ved (Skive Golfklub (21 km) og Harre Vig Golfklub ved Vile (35 km). Der findes flere afmærkede og kortlagte cykel- og vandreruter i omegnen.

Attraktioner

Den gamle herregård Hostrup Hovedgård ligger lige ned mod Limfjorden, omgivet af marker og grønne områder. Fra Lihme (4 km) kan I tage på Limfjordssejlads med veteranfærgen Cathrine K. og nyde en dejlig sommerdag på vandet med skøn udsigt ind over land. Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (13 km). Spøttrup Borg i Spøttrup er Danmarks bedst bevarede middelalderborg. På Spøttrup Borgmuseum kan I se, hvorledes mennesker har levet på den barske, smukke middelalderborg gennem tiderne. Oplev også læge- og krydderurte- og rosenhaven (14 km). Der arrangeres desuden aktiviteter, musik, udstillinger, teater og markedsdage her.

Udflugtsmål

Besøg den smukt beliggende Skive, som er rig på museer og gallerier. Her findes desuden en charmerende lystbådehavn, en hyggelig gågade med gode indkøbsmuligheder samt flere gode spisesteder (21 km). Daugbjerg Kalkgruber ved Stoholm er en endeløs labyrint af 2 km oplyste minegange med såvel store huler som smalle gange (36 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo, legeland og vandland (39 km).
Sommerhuse i Hostrup