Destination

Ejerslev, Mors

Ejerslev, Mors

Sommerhusudlejning i Ejerslev, Mors - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Ejerslev, Mors, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Tag i sommerhus i Ejerslev på Limfjordsøen Mors. Ejerslev byder på fred og ro, en fin badestrand, en charmerende, lille fritidshavn og molerklinten Ejerslev Klint. Nyd den enestående natur ved at følge stierne gennem moler-landskabet i ferieområdet.

Generel

Den lille, hyggelige landsby Ejerslev er omgivet af fredelig og rekreativ natur. Byen har sin egen lille havn og en imponerende molergrav ud mod fjorden. Sommerhusområdet Ejerslev Lyng ligger vest for landsbyen, ud til en dejlig, børnevenlig badestrand. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Sejerslev, 3 km inde i landet, og 18 km mod syd ligger 'hovedstaden' Nykøbing Mors, som byder på mange butikker, spisesteder, seværdigheder og hyggelig havnestemning. Mors byder på en smuk og meget afvekslende natur. Øen er præget af mange små landsbysamfund med en hyggelig atmosfære, og indbyder til ferie med fred og ro.

Strande

Ud for Ejerslev Lyng finder I en god og børnevenlig badestrand. Ved Nykøbing kan I bade ved Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde, som er en god og børnevenlig badestrand med badebro og Blåt Flag. Den 20 m brede og 20 km lange strand med sand og sten har lavt, klart vand og en dejlig sandbund. Beachvolley er en meget populær aktivitet her. Ønsker I at bade ved Vesterhavets brede, hvide sandstrande med bølger og høje klitter, ligger kysten kun omkring 50 km fra Ejerslev.

Natur

Naturen omkring Ejerslev er præget af marker og molergrave. Ved Ejerslev Molergrav kan I opleve de smukke molerskrænter, som rejser sig stejlt fra kysten. Det mest kendte sted er Hanklit (61 m), der viser en geologisk historie, der går mere end 55 millioner år tilbage i tiden. Her er der fundet forstenede dyr og planter, som kan opleves på Molermuseet. De naturskønne omgivelser indbyder til traveture ved stranden eller på de afmærkede stier gennem molergravene. Fra øens højeste punkt Salgerhøj (89 m) på Nordmors kan I nyde en spektakulær udsigt over Mors, Limfjorden og øerne Livø og Fur. Publikumsskoven Legind Bjerge Plantage, lige syd for Nykøbing Mors, er en meget varieret skov med dale, søer og høje, gamle træer fra det nordvestlige USA (22 km). For fugleinteresserede er Agerø, der er beliggende syd for Mors, absolut et besøg værd. Øen er rasteplads for flere sjældne fugle (37 km). Mors og naboøen Fur er de eneste steder i verden, hvor der er molerforekomster i undergrunden.

Aktiviteter

For golfspillere er der gode muligheder i nærheden. Morsø Golfklub ved Nykøbing er anlagt på et engareal med et åsystem. I Gatten findes Nordeuropas største golfanlæg; Himmerland Golf & Country Club, med udfordringer får såvel øvede som nybegyndere (80 km). Der er ideelle fiskemuligheder langs de smukke limfjordskyster på Mors. Derudover findes der flere Put&Take fiskesøer i området, hvoraf den nærmeste er Morsø Fiskepark ved Nykøbing. Mors byder også på sportslige aktivitetsmuligheder som golf, tennis, beach-volley m.m. Mors er som skabt til aktiv ferie, og det er muligt at leje cykler i byen og følge den markerede solskinsrute øen rundt (i alt 120 km).

Attraktioner

På Molermuseet i Hesselbjerg nær molerskrænten Hanklit kan I se de utrolige fund af 55 mio. år gamle fossiler (forstenede dyr og planter), som er udgravet fra moleren (3 km). 'Skarregaard' er en af de ældste slægtsgårde på Mors, og fungerer i dag et landbrugsmuseum. Her bliver I ført flere generationer tilbage i tiden. Det omkringliggende landskab med frodige skove, grønne marker, søer samt forhistoriske minder er også en oplevelse (4 km). Købstaden Nykøbing er 'hovedstaden' på Mors. Oplev de små, hyggelige gader i havnekvarteret med de gamle arbejderboliger. Nykøbing Havn ligger i forlængelse af den stemningsfyldte gågade, og her finder I en dejlig, lokal havneatmosfære og flere gode spisesteder (18 km). Dueholm Kloster i Nykøbing er byens ældste bevarede bygning, som blev grundlagt af johanitterordenen i 1371. I dag udstilles der i de 5 historiske bygninger. Mors er et inspirerende sted for kunstnere, og overalt på Mors finder I gallerier, udstillinger, samlinger og museer.

Udflugtsmål

Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (22 km). Det eventyragtige Højriis Slot, syd for Nykøbing, er en af Danmarks ældste herregårde og i dag åben for offentligheden. Her finder I bl.a. en udstilling om Tornerose (26 km). Herregården Hessel, den eneste bevarede stråtækte herregård i Danmark, ligger på den fredede Lounshalvø ved Hvalpsund. Her kan I opleve, hvordan herskab og tjenestefolk levede i gamle dage (48 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (60 km). Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmødding og en rekonstrueret boplads viser datidens hytter (65 km).
Sommerhuse i Ejerslev, Mors