Sommerhuse i Ejerslev, Mors

Sommerhus Ejerslev Mors

Skøn natur, fred og ro og en af Danmarks smukkeste naturhavne. Det er noget af det, Ejerslev, der ligger på den nordlige del af Mors, har at tilbyde

Området ved Ejerslev Havn er blevet endnu smukkere af den lagune, gravningen efter råstoffet moler har efterladt lige ved siden af havnen. I dag er det forvandlet til et meget smukt naturområde, hvor man kan komme helt tæt på fortiden ved at studere de skarpe lag i molersskrænterne. Den lidt over 1 kilometer lange spadseretur rundt om lagunen er en af de smukkeste i landet.

Vandet og naturen gør, at Ejerslev er som skabt til både afslapning og aktiviteter. Her er mulighed for at slappe af ved stranden, ro i kajak eller windsurfe, spadsere eller cykle på nogle af de mange stier i området, fiske i Limfjorden eller måske få et slag golf på banerne ved Nykøbing.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Sejerslev, der ligger midt på den nordlige del af Mors, ligesom der er flere spisesteder på denne del af øen.

Ejerslev strand og natur

Ud for Ejerslev Lyng ligger en god og børnevenlig badestrand. Ved Nykøbing Mors ligger Nykøbing Østerstrand på tangen Ørodde, der også er en god og børnevenlig badestrand med badebro. Vesterhavet er også en mulighed. Det ligger omkring 50 kilometer fra Ejerslev.

Naturen omkring Ejerslev er præget af de smukke kyststrækninger, marker og molergrave. Den bedst kendte molerformation er den 60 meter høje Hanklit (60 m), der ligger ud mod Thisted Bredning. I molerklinten kan man se 55 millioner år tilbage i tiden gennem de skiftende lag af vulkansk aske, der er de mørke striber i det lyse moler.

Øens højeste punkt er den 89 meter høje Salgjerhøj, hvorfra der er en imponerende udsigt over Mors, Livø, Fur og Limfjorden.

Udflugter nær Ejerslev

Nykøbing Mors er øens største by. Her er et fint handelsliv, en hyggelig havn og flere gode spisesteder. Det gamle Dueholm Kloster i Nykøbing er i dag hjemsted for øens museum.

Feggeklit helt mod nord er et besøg værd. Udover skøn natur er her en mindesten, som angiveligt er Kong Fegges grav. Ifølge sagnet var Feggeklit det sted, hvor den danske prins Hamlet dræbte sin onde stedfar.

I Øster Jølby ligger et af landets ældste forsamlingshuse, som har den særlige facon, at det er ottekantet.

Ved Østerild i Thy ligger et testområde, hvor kæmpestore havvindmøller bliver testet.  Det er muligt at komme helt tæt på møllerne og blive klogere på vindenergi i besøgscentret.

Attraktioner nær Ejerslev

Jespershus Blomsterpark

Skandinaviens største blomsterpark er fyldt med stauder, roser, sommerblomster, sukkulenter og kæmpestore blomsterfigurer. Men her er mere end blomster. Midt i parken ligger Piratlandet med masser af forlystelser. 6000 m2 er overdækket med zoo med Tarzansti, 4D-biograf og Jungledyret Hugoland.

Fossil- og Molermuseet 

Fossil- og Molermuseet har en imponerende samling af fossiler og fortæller historien om molerets dannelse for godt 55 millioner år. Det er muligt selv at gå på fossiljagt i molergravene omkring museet.

Dueholm Kloster

Dueholm Kloster blev grundlagt før 1371 af Johanniterordenen. Siden 1909 har det været hjemsted for øens museum.

Traktormuseer

På Mors ligger der intet mindre end to traktormuseer, hvor man kan lære om landbrugets historie og ikke mindst se en masse gamle traktorer.

Planlæg din tur på traktor og landbrugs maskinmuseum

Dukkeskolen

Dukkeskolen er et museum med over 12.000 dukker og 1.000 modelbiler.