Sommerhuse i Doverodde

Sommerhus Doverodde

En af de smukkeste udsigter ved Limfjorden finder du ved Doverodde, der ligger i den sydlige del Thy i nærheden af Hurup. Den lille by ligger smukt mellem fjord og hav omgivet af marker, naturlandskaber og plantager. Doverodde har også en lille lystbådehavn og en afdeling af Statens Museum for Kunst, der er indrettet i en del af den gamle købmandsgård.

Der er mulighed for at købe dagligvarer i den gode handelsby Hurup, der ligger 6 kilometer væk. I Hurup er der flere udmærkede spisesteder og en glimrende svømmehal.

Doverodde er et godt valg for dem, der ønsker nem adgang til smuk natur. Her er gode muligheder for at bade, fiske, surfe, ro kajak, vandre eller cykle. Golfspillere kan slå sig løs på banerne ved Sydthy Golfklub, der ligger i udkanten af Hurup.  Lystfiskere har flere steder at forsøge sig. Der er frit valg mellem Vesterhavet og Limfjorden, men der ligger også flere put and take-søer i Thy. Den store Flade Sø nær Agger er også en mulighed.

Trækker de lidt større byer ligger Struer omkring 35 kilometer væk - det samme gør Thisted, hovedstaden.

Doverodde strand og natur

Doverodde Strand, der er en fin Limfjordsstrand, ligger lige nord for lystbådehavnen.  Den nærmeste af Vesterhavets brede hvide sandstrande ligger ved Agger, 20 kilometer fra Doverodde.

Naturen omkring Doverodde er meget alsidig med fjord, marker, enge, rørskov og små bække. Her er desuden et rigt fugle- og dyreliv. Doverkil, der er den inderste del af fjorden, er fredet og omgivet af strandenge og høje skrænter. Dover Plantage er et frodigt areal på 200 hektar, der rummer en lille skovsø og en kilde.

Ydby Hede, der ligger et par kilometer vest for Doverodde, er et skønt naturområde med mange vandre- og cykelstier. Her ligger også det, der kaldes oldtidskirkegården på Ydby Hede, hvor man kan finde landets største gruppering af bronzealderhøje - 49 styk i alt. 

Lodbjerg Klitplantage i Thy er et 1050 ha stort område med skov, søer, hede- og klitarealer. Der er 5 afmærkede vandreruter i området.

Udflugter nær Doverodde

Ved Doverodde ligger en 150 år gammel og velbevaret købmandsgård. I dag er Statens Museum for Kunst rykket ind i dele af bygningerne.  Fra den høje silo på grunden er der en fremragende udsigt over Limfjordslandet.

Heltborg Museum lidt udenfor Hurup er indrettet i en gammel skole. Det er et kombineret lokal- og kunstmuseum, hvor folk langvejs fra kommer for at se Jens Søndergaards malerier.

Thyholm Egnsmuseum, Apotekergården, i Søndbjerg er lidt af en perle. Stedet er bygget op omkring 5 bygninger, der ligger i en klynge. Udstillingerne fortæller om livet i et selvbærende samfund på landet og i stationsbyerne fra midt i 1800-tallet til midt i 1900-tallet.

Kystbyer som Agger og Klitmøller i Thy er altid spændende at besøge. Klitmøller er et af de foretrukne steder for surfere, så her er altid noget at se på.

Attraktioner nær Doverodde

Bunkermuseet ved Bulbjerg

Bunkeren ved Bulbjerg var en observationsbunker under 2. Verdenskrig. Den er i dag indrettet som et lille, gratis museum. Der er flere minder fra krigen i området. Eksempelvis er den spor efter mandskabsbunkere, fundamenter til maskingeværstillinger samt betonveje. Derudover er der en fremragende udsigt over havet fra den 47 meter høje kalkstensknude, der samtidig er Danmarks eneste fuglefjeld.

Bunkermuseum Hanstholm

Museet er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det blev bygget i 1941 og skulle sammen med et tvillingebatteri ved Kristiansand i Norge spærre indsejling til Skagerrak. Anlægget er på 2.500 kvadratmeter og flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

JyllandsAkvariet

JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret

Sea War Museum Jutland

Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.