Destination

Doverodde

Doverodde

Sommerhusudlejning i Doverodde - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Doverodde, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus i Doverodde, bor I lige ud til Nees Sund og Limfjorden. Den hyggelige by Doverodde byder også på en lystbådehavn, en lille badestrand og grønne omgivelser bag Limfjorden. Doverodde indbyder til aktiv ferie i Limfjordslandets natur.

Generel

Fortidens stemning præger stadig Doverodde, der er idyllisk beliggende mellem hav og fjord. Byen har bl.a. en hyggelig lystbådehavn og et kendt museum, og den er omgivet af fjord, marker, naturlandskaber og plantager. Her er der gode muligheder for at bade, fiske, surfe, vandre, ride og cykle i den storslåede natur. Byen Hurup, som ligger 6 km fra Doverodde, en dejlig handelsby med spisesteder og gågade.

Strande

Doverodde Strand er en fin Limfjordsbadestrand, som er beliggende nord for lystbådehavnen. Vil I opleve Vesterhavets brede hvide sandstrande, så ligger Agger Tange Strand kun 20 km fra Doverodde. Den hvide sandstrand har Blåt Flag. Stranden er omkring 100 meter bred og består af sand og sten. Vandet er klart, og bunden er af sand og sten. Der er gode bade- og opholdsmuligheder i læ af de mange høfder. Dog bliver der hurtigt dybt, og ofte kan der være bølger og stærk strøm.

Natur

Området omkring Doverodder byder på en meget alsidig natur med fjord, marker, enge, rørskov, bække, sumpe osv. Her findes desuden et rigt fugle- og dyreliv med sjældne fugle, padder og krybdyr. Doverkil, den inderste del af fjorden, er fredet og omgivet af strandenge og høje skrænter. Den smukke Dover Plantage er et frodigt areal på 200 ha. Langs stierne i skoven kan I opleve en lille skovsø samt en kilde. Ydby Hede er et flot naturområde med et utal af vandre- og cykelstier, beliggende et par km vest for Doverodde. Lodbjerg Klitplantage er et 1050 ha stort område med skov, søer samt hede- og klitarealer. Der findes 5 forskellige afmærkede vandreruter i området. Rønhede Plantage har en bålplads, nogle småsøer og flere vandreruter. (15 km mod nord)

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder i fjorden, Vesterhavet, søer, åer og Put&Take fiskesøer. Bl.a. er det populært af fiske fra høfderne ved Agger og i den 661 ha store ferskvandssø Flade Sø. I Snedsted og Vestervig kan I leje rideheste. For golfspilleren er der ikke langt til gode baner i henholdsvis Struer (36 km) og Lemvig (48 km). I Hurup har I mulighed for at spille tennis og benytte en svømmehal.

Attraktioner

Limfjordscentret i Doverodde er en 150 år gammel, meget velbevaret købmandsgård. Her får I et autentisk indtryk af købmandsgårdens rolle i gamle dage. På 2. sal i bygningen er der skiftende udstillinger. Ved Limfjordscentret står den 37 m høje tidligere kornsilo. Herfra har I en storslået udsigt over landskabet. Heltborg Museum er indrettet i en gammel skole og indeholder bl.a. mindestuer samt maleri- og kunsthåndværksudstillinger med motiver fra egnen. (5 km) Oldtidskirkegården på Ydby Hede er Danmarks største samling af kæmpehøje. (5 km) Thy er generelt rig på interessante museer og spændende udstillinger af lokale kunsthåndværkere.

Udflugtsmål

Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter. (28 km) Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort. (58 km)
Sommerhuse i Doverodde