Sommerhuse i Skive
Destination

Skive

Skive

Sommerhusudlejning i Skive - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Skive, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Limfjordsbyen Skive byder på et aktivt byliv, en charmerende lystbådehavn, en skøn badestrand og velbeliggende ferielejligheder med udsigt over havnen. Her kan I holde ferie i maritime omgivelser og nyde den dejlige natur omkring havnen og jeres feriebolig.

Generel

På Skive-egnen kan I sejle med gamle træskibe, udforske kalkgruber, besøge åbne kirker og herregårde, borge og museer samt opleve en enestående natur med molerskrænter, 190 km kyststrækning, fjord, skov og hede. Her finder I en charmerende lystbådehavn, en hyggelig gågade, gode kulturelle tilbud og flere spisesteder. Skive City byder på et væld af inspirerende specialbutikker samt et hyggeligt miljø med en afslappet stemning, og på Posthustorvet er der mulighed for at besøge torvemarkedet, hvor Skive-egnens mange fødevareproducenter sælger lokale produkter. I Skive finder I også ’ Skives 11 Stjerner’, 11 store skulpturer opstillet i Skives rundkørsler og designet af Jacob Jensen Design, som i 40 år har haft domicil i Hejlskov ved Skive.

Strande

Stranden ved Skive Lystbådehavn er en dejlig strand med fin sandbund, og den er velegnet for windsurfing. Her er der desuden toilet og parkeringsmuligheder. Af andre gode strande i nærheden af Skive kan nævnes stranden ved Lyby, som er ca. 15 m bred og 1 km lang (12 km nordvest for Skive). Den består fortrinsvist sand og små sten. Vandet er rent og stranden er, som de øvrige Limfjordsstrande, meget børnevenlig, da der kun langsomt bliver dybt. Om sommeren udlægges der en badebro ved stranden. Desuden kan nævnes stranden ved Lundø Nordspids , som er 20 m bred og 10 km lang. Også denne strand er med fin sandbund og meget børnevenlig (15 km nordøst for Skive).

Natur

Naturen på Skive-egnen er speciel med alt fra molerskrænter til hedeområder og indbyder til cykel- og vandreture eller måske til at prøve kræfter med en cykelferie. Området er ligeledes et eldorado for lystfiskere med både Limfjorden, søer og den kendte Karup Å med en af Danmarks fineste havørredbestande. Området byder på mere end det, f.eks. kano og kajak - bowling - vandski - dykning - ridning - squash - rappelling - paintball - badeland - fitness - tennis -surfing. På halvøen Lundø (15 km) finder I et kilometerlangt stenrev 'Jelse Odde', som det er muligt at gå på ved lavvande og dermed opleve Limfjordens kyster fra søsiden. Den yderste del af odden er beboet af rastende fugle, og ofte er det muligt at se sæler her. Ved de naturskønne områder Urhøjene og Junget Krat (20 km nord for Skive) kan I opleve en pragtfuld udsigt over Salling, Fur, Livø, Himmerland og Mors fra områdets højeste punkt på 56 m.

Aktiviteter

Den rene fjord giver gode betingelser for surfere. Lystfiskere kan fiske direkte fra kysten eller fra en båd på fjorden. Som golfspillere har I gode muligheder i området. Skive Golfklub råder over en smuk, velplejet 18-hullers golfbane, der også er en udfordring for elitespilleren. Derudover finder I her et praktisk klubhus, en træningsbane, en proshop og en café. I kan også afprøve banerne i Harre Vig Golfklub i Roslev (ca. 21 km) eller Hjarbæk Fjord Golf Klub i Skals ( 27 km). Er I til vandre- eller cykelture, venter jer dejlige oplevelser i den enestående natur mellem Lovns Bredning og Skive Fjord. Skive-egnen har 46 naturskønne afmærkede vandreruter samt mange afmærkede cykelruter.

Attraktioner

Skive er rig på museer og gallerier. I Skive Museum finder I Danmarks største fund af rav, som består af mere end 13.000 perler. Desuden kan I gå blandt kulturhistoriske samlinger, som fortæller om den lille, gamle by og byerne i omegnen. Det gamle herresæde Stårupgaard og klostret Ørslev kloster (ca. 7 km øst for Skive) er også et besøg værd. Sundsøre Pakhus ved Sundsøre Odde er et restaureret pakhus med skiftende udstillinger (19 km). Spøttrup Borg er Danmarks bedst bevarede middelalderborg (21 km). Borgen blev restaureret i 1941 og fremstår i dag som unik, enestående, barsk, smuk og prægtig. Her kan I opleve den ægte middelalderstemning, når der arrangeres levendegørelse og markeder på stedet. Fur Museum på øen Fur er kendt for sin enestående udstilling af forsteninger. Geoeksperimentariet for udendørsaktiviteter i naturværkstedet og geoparken med dinosaurer - en stor T-rex og en Triceratops (ca. 29 km).

Udflugtsmål

Besøg digteren Jeppe Aakjærs hjem 'Jenle' ved Breum. Her kan I bl.a. opleve digterens arbejdsværelse samt skiftende udstillinger (ca. 13 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (ca. 23 km). Mønsted Kalkgruber ved Stoholm er en endeløs labyrint af 2 km oplyste minegange med såvel store huler som smalle gange (ca. 26 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland(ca. 28 km). På øen Fur finder I forskelligartede og særprægede landskaber (ca. 23 km). Besøg også Viborg med bl.a. nordens største granitkirke, Viborg Domkirke, et rigt kunst- og kulturliv, mange interessante museer, en hyggelige gågade og mange spisesteder (ca. 33 km). Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden (ca. 41 km).