Sommerhuse i Ertebølle

Sommerhus Ertebølle

Sommerhusene ved den lille Limfjordslandsby Ertebølle ligger lige ud til en god strand med høje skrænter. Fra sommerhusområdet er der udsigt til Limfjordsøerne Fur og Livø.

Ertebølle ligger midt i den dejlige himmerlandske natur med bakker, skov, søer og åer. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i flere af de nærliggende småbyer. Der er flere butikker og spisesteder i Løgstør, Farsø og Aars, der ligger i Vesthimmerland.

Men Ertebølle er meget mere end skøn natur. Det er også et historisk sted, som har lagt navn til Ertebøllekulturen, der er navnet på den måde mennesker i Skandinavien levede i tiden fra 5.400 - 4.000 år før Kristi fødsel.

I slutningen af 1800-tallet udgravede Nationalmuseet en kæmpestor køkkenmødding fyldt med muslinge- og østersskaller. Køkkenmøddingen var 140 meter lang, 2 meter høj og 20 meter bred. Den er ophobet i løbet af en periode på over 1.000 år. Fra Stenaldercenter Ertebølle er der en sti, som fører ud til stedet, hvor udgravningerne fandt sted.

Med base i Ertebølle er der mulighed for et væld af aktiviteter. Ved Gatten ligger en af Danmarks bedste golfbaner, der er gode muligheder for lystfiskere, der kan slå sig løs langs strandkanten, ved åerne eller i en af områdets put and take-søer. I Rønbjerg ligger et feriecenter med et subtropisk badeland, hvor man kan bade, hvis vejret er for dårligt et bad i fjorden.

På Limfjorden er der gode muligheder for at sejle eller windsurfe, ligesom naturen omkring Ertebølle er velegnet til lange vandre- eller gåture.

Ertebølle strand og natur

Ertebølle Strand er en strand med klart og dybt vand. Bag stranden er høje, bevoksede moler og askeklinter. Takket være det dybe og klare vand er Ertebølle et godt sted at dykke. En mere børnevenlig strand med lavt vand og sandbund ligger ved Trend, omkring 3 kilometer nord for Ertebølle. I de høje klinter bag stranden er det muligt at finde fossiler og forsteninger.

Ertebølle Hoved er en 20 m høj klint og 500 meter lang klint, der ligger lidt syd for Ertebølle ud mod Løgstør. I Trend Skov ligger den kongelige Jagthytte samt flere, gode vandrestier.

Urhehøj- og Myrhøj Plantage var tidligere kulturskov, men er i dag en uberørt urskov. Hyllebjerg Bakker er et dejligt naturlandskab med flere gode vandrestier.

Udflugter nær Ertebølle

Fra Rønbjerg nord for Ertebølle er der færgeforbindelse til den lille ø Livø.

På øen Fur, som der er udsigt til fra Ertebølle, er der et særpræget landskab med flade enge, høje kystklinter, skove og molergrave.

Ved Løgstør ligger den spektakulære 4,4 kilometer lange Frederik VII’s Kanal. Den blev udgravet med håndkraft af tyske arbejdere mellem 1856-61
Området har flere gamle herresæder. Herregården Hessel, der ligger tæt på Hvalpsund, er i dag indrettet til museum. Det er den eneste bevarede stråtækte herregård i Danmark. Det smukke Vitskøl Kloster ved Løgstør har en spændende historie, og der er mulighed for at besøge klosterhaven eller få en rundvisning.

Lille Restrup Hovedgaard ved Aalestrup er en spændende herregård, der blandt sine ejere bl.a. har haft Kong Christian den Anden.

Ud til Limfjorden nord for Løgstør ligger resterne af Aggersborg, der er en af de ringborge, der blev bygget i vikingetiden.

Viborg, der ligger knap 50 kilometer mod syd, har nordens største granitkirke, Viborg Domkirke, et spændende kunst- og kulturliv, et godt handelsliv samt flere spisesteder

Attraktioner nær Ertebølle

Stenaldercenter Ertebølle

Stenaldercenter Ertebølle er et oplevelsescenter, der fortæller om stenalderens Ertebøllekultur.

Jesperhus

Der Jesperhus Feriepark auf Mors ist ein beliebter Vergnügungspark mit etlichen Attraktionen und einem Erlebnisbad draußen und drinnen.

Hjerl Hede

Das Freilichtmuseum Hjerl Hede bei Vinderup ist ein lebendiges Museum, in dem das Alltagsleben auf dem Land vor 150 Jahren zum Leben erweckt wird.

Mønsted Kalkgruben

Die Kalkgruben bei Mønsted sind Höhlen, in denen über Hunderte von Jahren Kalk abgebaut wurde. In den Kalkgruben kann man ein Labyrinth aus Minengängen erleben.

Die Weltkarte am See Klejtrup Sø

Ganz in der Nähe von Hobro liegt die Weltkarte eine Kopie der ganzen Welt in Miniausgabe mit Seen, Flüssen, Gebirgen und den Flaggen der meisten Länder.