Sommerhuse i Løgstør
Destination

Løgstør

Løgstør

Sommerhusudlejning i Løgstør - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Løgstør, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Med sin unikke beliggenhed ved Limfjorden er den tidligere fiskerby Løgstør i dag et attraktivt feriemål.

Generel

'Muslingernes by' Løgstør er en charmerende købstad med en fiskeri- og lystbådehavn, et rigt kunstnermiljø, små, hyggelige huse, et spændende maritimt museum og gode indkøbsmuligheder. Byen er omgivet af en smuk og uspoleret natur med fjord, fuglebeskyttelsesområder, lyngarealer, høje bakker og skovområder. Mange kunstnere og kunsthåndværkere føler sig draget til dette område pga. den dejlige, friske natur og det særlige lys, og I kan besøge flere af dem i deres værksteder og atelier eller på havnen, hvor de afholder Kunstnertorv. Løgstør og omegn byder på gode badestrande, fredede naturområder, gode aktivitetsmuligheder, kulturelle seværdigheder og forlystelser for hele familien.

Strande

Tæt ved kanalen i Løgstør finder I en dejlig badestrand med blide, børnevenlige bølger. Der findes flere gode Limfjords-badestrande i området, som desuden egner sig til vandsportsaktiviteter som f.eks. sejlads og surfing. Bl.a. kan strandene ved Lendrup og Trend anbefales. Ønsker I at bade i Vesterhavets brusende bølger, kan I besøge en af de dejlige badestrande i Jammerbugten, som ligger 22 km fra Løgstør.

Natur

Frederik d. VII's kanal, som løber gennem Løgstør, er 4 km lang og udgravet ved håndkraft. I dag er kanalen fredet, og langs den kan I opleve et rigt plante- og dyreliv. Løgstør er omgivet af Limfjorden samt bakkede, naturskønne områder. I den østlige udkant af Løgstør finder I Oudrup Hede - et stort natur-/hedeområde med lyng. Tæt ved Løgstør kan I besøge den fredede Christiansminde Skov. Det enestående Løgstør Bredning Vildtreservat består af vader, strandenge, rørskove og lave søer, og er et internationalt fuglebeskyttelsesområde med bl.a. hvinænder, pibeænder og andre vandfugle. I den smukke Trend Skov, som ligger bag landsbyen Trend, finder I den kongelige Jagthytte samt et utal af gode vandrestier (16 km mod syd).

Aktiviteter

På den stemningsfyldte havn i Løgstør kan I opleve Kunstnertorvet, hvor de lokale kunstnere mødes og udstiller. Trænger I til forkælelse og afslapning, kan I nyde en wellness-behandling på Løgstør Park Hotel. Løgstør Golf Klub byder på en 18-hullers bane samt en par 3 bane med 9 huller. I Gatten kan I opleve Nordeuropas største golfanlæg 'Himmerland Golf & Country Club' med udfordringer for golfspillere på alle niveauer (15 km). Hos Rønbjerg Feriecenter har I adgang til et subtropisk badeland, et helsecenter og et utal af andre aktiviteter for såvel børn som voksne mod betaling (12 km). Lystfiskere har gode muligheder for fangst i Limfjorden samt i områdets åer og Put & Take fiskesøer. Limfjordsområdet er som skabt til aktiv ferie. Bl.a. kan I bade, sejle, fiske samt kite- og windsurfe på fjorden eller vandre, ride og cykle langs de gode stier i det afvekslende og naturskønne landskab.

Attraktioner

Limfjordsmuseet er et maritimt museum ved havnen indeholder spændende samlinger om søfart, fiskeri, færgefart og bådebygning. Udenfor museet kan I opleve gamle fiskefartøjer. Fæstningsanlægget Aggersborg ved Aggersund fra 980 er et af de største ringborge i Danmark med spor efter 48 langhuse. Vikingeborgen ligger meget strategisk ved Limfjordens smalleste sted. Ved ringborgen kan I se en udstilling om borgens opbygning (5 km). Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum er Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri. Bryggeriet fremstår som i gamle dage med 100 år gamle bryggerkedler, gærkar og øltønder. Bryggergården, der nu er indrettet til museum, omfatter også et malteri og en tappehal (15 km). I Fjerritslev kan I desuden besøge Han Herred Naturcenter og lære mere om området natur og dyreliv. Ved Bjørnsholm Bugt, 16 km mod syd, ligger det imponerende 3-længede middelalderkloster Vitskøl fra 1157. Her kan I opleve kirkeruinen, krydderurtehaven og pladsen med de smukke bygninger.

Udflugtsmål

Fra Rønbjerg kan I tage færgen til den smukke ø Livø, som er bilfri og meget naturskøn. Øen har et rigt dyreliv, og I kan bl.a. opleve sæler her. Derudover har øen flere gode badestrande og afmærkede vandrestier. Det smukt beliggende Stenaldercenter i Ertebølle skildrer naturen i og omkring Ertebølle og menneskers liv i dette miljø for 6-7000 år siden. Bl.a. udstilles stenalderfund fra en køkkenmødding. En rekonstrueret boplads viser hvordan datidens hytter så ud (21 km). Fra den 47 m høje kalkklint ved Bulbjerg kan I opleve en enestående udsigt over hele Jammerbugten. Der er indrettet en lille udstilling i bunkeren på toppen af klinten, som er Danmarks eneste fuglefjeld (34 km). I forlystelsesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan I prøve mere end 50 forlystelser for hele familien, inkl. Danmarks største vandland og Danmarks største rutschebane, Falken (62 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland (64 km).