Sommerhuse i Rønbjerg

Sommerhus Rønbjerg

Sommerhusene ved Rønbjerg ligger i et fredeligt område lige ud til Limfjorden. Rønbjerg har en hyggelig lille havn, hvorfra færgen sejler til Livø. Det er også muligt at spise og købe frisk fisk på havnen. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i nærliggende Ranum eller inde i Løgstør, der udover et godt handelsliv også byder på flere gode spisesteder.

En del kunsthåndværkere har bosat sig i området omkring Rønbjerg, og det er muligt at besøge flere af dem i deres værksteder. Med placeringen midt i den himmerlandske natur er området omkring Rønbjerg velegnet til lange vandre- og cykelture. På Limfjorden er der gode muligheder for at sejle eller windsurfe. Ved Gatten ligger en af Danmarks bedste golfbaner, men der er også golfbaner i Hvalpsund, Aars og Løgstør.

Lystfiskere kan tilbringe hyggelige timer langs strandkanten, ved åerne eller i en af områdets put and take-søer. I Rønbjerg ligger et feriecenter med et subtropisk badeland, hvor man kan bade, hvis vejret er for dårligt et bad i fjorden.

Rønbjerg strand og natur

Der er en strand ved Rønbjerg, men den er bedst egnet til strandaktiviteter som f.eks. surfing. De nærmeste strande ligger ved Lendrup mod nord eller Trend mod syd. Strandene her er børnevenlige Limfjordsstrande med lavt vand og små bølger
Det flade område omkring Rønbjerg er præget af marker, skov og fjorden. I Trend Skov ligger den kongelige Jagthytte samt mange, gode vandrestier.

Udflugter nær Rønbjerg

Fra Rønbjerg nord for Trend er der færgeforbindelse til den lille ø Livø. Den bilfri Limfjordsø har et rigt dyreliv, og det er bl.a. muligt at se sæler. Øen har også flere udmærkede badestrande og adskillige afmærkede vandrestier.

Ved Ranum ligger den genskabte Vilsted Sø, der er den største ferskvandssø i Nordjylland. Det er muligt at gå de 20 kilometer rundt om søen, men takket være en bro, der krydser søen, kan man også vælge nogle kortere ruter.

Landsbyen Ertebølle er et historisk sted, som har lagt navn til Ertebøllekulturen, der er navnet på den måde mennesker i Skandinavien levede i tiden fra 5.400 - 4.000 år før Kristi fødsel. Fra Stenaldercenter Ertebølle er der en sti, som fører ud til stedet, hvor udgravningerne fandt sted.

Ved Løgstør ligger den spektakulære 4,4 kilometer lange Frederik VII’s Kanal. Den blev udgravet med håndkraft af tyske arbejdere mellem 1856-61

Området har flere gamle herresæder. Det smukke Vitskøl Kloster ved Løgstør har en spændende historie, og der er mulighed for at besøge klosterhaven eller få en rundvisning. Herregården Hessel, der ligger tæt på Hvalpsund, er i dag indrettet til museum. Det er den eneste bevarede stråtækte herregård i Danmark. Lille Restrup Hovedgaard ved Aalestrup er en spændende herregård, der blandt sine ejere bl.a. har haft Kong Christian den Anden.

Ud til Limfjorden nord for Løgstør ligger resterne af Aggersborg, der er en af de ringborge, der blev bygget i vikingetiden.

Attraktioner nær Rønbjerg

Stenaldercenter Ertebølle

Stenaldercenter Ertebølle er et oplevelsescenter, der fortæller om stenalderens Ertebøllekultur.

Jesperhus

Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.

Hjerl Hede

Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.

Mønsted Kalkgruber

Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.

Verdenskortet ved Klejtrup Sø

Tæt ved Hobro ligger Verdenskortet en kopi af hele verden i miniudgave med søer, floder, bjergkæder og de fleste landes flag.