Destination

Vester Assels

Vester Assels

Sommerhusudlejning i Vester Assels - en dejlig ferie i sommerhus


Sommerhus i Vester Assels, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Vester Assels på Sydmors er beliggende i rolige omgivelser med kyster og varieret natur.

Generel

Ønsker I at holde ferie i et fredeligt, grønt område med gode fiskemuligheder, er Vester Assels et velegnet sted. Her har I vand på flere sider af de åbne, grønne landskaber, udsigt over fjorden samt kyster, der indbyder til fiskeri. Vester Assels et godt udgangspunkt for en aktiv ferie, da I kan fiske, spille golf, bade, surfe og cykle nær jeres sommerhus, og samtidig bor I tæt på seværdigheder for hele familien. I kan købe dagligvarer i nærområdet, og ønsker I et bredere udvalg af butikker og spisesteder, ligger øens største by Nykøbing Mors kun 20 km fra Vester Assels.

Strande

I kan bade ved kysten ud for Vester Assels, eller I kan tage til Sillerslev Strand, Mors’ bedste badestrand, som ligger 7 km mod øst. Vandet lavt og rent, og dermed meget børnevenligt. I kan også spille beachvolley her og benytte en badebro samt borde og bænke. Her har I desuden gode muligheder for at surfe.

Natur

Landskabet omkring Vester Assels er fladt, grønt og omgivet af kyst og vand på flere sider. Flere stedet kan I, trods det flade landskab, nyde den flotte udsigt over Limfjorden. Mange fugle holder til i det lave vand omkring Vester Assels. Tæt ved Jesperhus kan I besøge den naturskønne Legind Bjerge Plantage, som er en meget varieret skov med dale, søer og høje, gamle træer fra det nordvestlige USA (13 km). Limfjordsøen Mors byder på mange smukke kyststrækninger. Her finder I både høje klinter og strandenge med et rigt fugleliv. Mors og naboøen Fur har, som de eneste steder i verden, moler i undergrunden.

Aktiviteter

Sydmors er et godt fiskeområde. Ved Vester Assels finder I både lavvandede områder med ålegræs og banker med muslinger samt områder med dybere vand. Området er især velegnet til fluefluefiskeri. I kan fange havørreder om foråret og efteråret samt hornfisk i sommermånederne. Desuden finder I flere Put & Take fiskesøer i området, bl.a. Morsø Fiskepark ved Nykøbing. I kan windsurfere ud for stranden i Sillerslev, 7 km mod øst. På grund af sin overskuelige størrelse er Mors velegnet til cykelture på de let trafikerede veje. I kan blandt andet følge den markerede solskinsrute øen rundt (i alt 120 km). Golfspillere kan besøge Morsø Golfklub ved Nykøbing og prøve det nye golfanlæg 'Limfjordens perle' med i alt 27 huller; en 18-huls bane og en 9-huls Pay and Play bane. Det naturskønne golfanlæg ligger helt ned til Limfjorden og byder på udfordringer for alle.

Attraktioner

Højriis Slot på den sydlige del af Mors er en af Danmarks ældste herregårde og fremstår i dag med smukke, kamtakkede gavle og et tårn. I kan besøge det spændende slot og deltage i opklaringen af et mordmysterie… eller gå tur i de naturskønne skovomgivelser, som ligger helt ned til Limfjorden (13 km). Jesperhus er en kæmpestor og farverig blomsterpark med junglezoo, pirat-, lege- og vandland. Her finder I aktiviteter og arrangementer for hele familien (15 km). Overalt på Mors kan I opleve kunsthåndværkernes værksteder og gallerier.

Udflugtsmål

Besøg købstaden Nykøbing Mors med snævre gader i det hyggelige havnekvarter. Nykøbing Havn ligger i forlængelse af gågaden, og her kan I nyde den afslappende havneatmosfære (19 km). Dueholm Kloster i Nykøbing Mors er byens ældste bevarede bygning. Den blev grundlagt af Johanittermunkene i 1300-tallet, og de historiske bygninger bruges i dag som udstillingslokaler. Her kan I se spændende samlinger fra klostrets historie, bl.a. en våbensamling, legetøj og håndværk. På Støberimuseet i Nykøbing Mors kan I få en meget autentisk oplevelse af det gamle Morsø Jernstøberi. I de gamle lokaler hører I om stedets historie og ser ovne, pejse og støbeforme fra tidligere tider. Landbrugsmuseet Skarregaard på Nordmors er en af øens gamle slægtsgårde, og her kan I opleve autentiske stuer, møbler og arbejdsredskaber. Gården fungerer stadig som landbrug med små lam, høns, gæs og kaniner (35 km). På Molermuseet i Hesselbjerg kan I se 55 mio. år gamle fossiler, som er udgravet af moleren (36 km).
Sommerhuse i Vester Assels