Sommerhusudlejning i Furs Perle - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Furs Perle, Limfjordslandet, Danmark udlejes her!

Fur er Limfjordens smukkeste ø med molerklinter i nord og strandenge i syd.

 

Gæstevurderinger fra Furs Perle

 
 

gæster har givet Furs Perle en gennemsnitlig vurdering på 0,00 ud af 5 stjerner.

 
youtube
 

Generel

Den rolige og hyggelige ø Fur er beliggende ca. 5 min. sejlads fra byen Branden på Sallings nordside. Øen er rig på forskelligartede og enestående landskaber. Bl.a. er øen et af de få steder i verden med molerforekomster. Et ideelt feriested for naturelskere. Furs Lystbådehavn ligger på sydsiden af øen, lige ved færgelejet. Øen har udover en pragtfuld natur også flere spisesteder og gode indkøbsmuligheder.

 

Strand

Fur har flere gode og børnevenlige badestrande. Vandet er klart og rent og bliver kun langsomt dybt, og bunden består af sand, sten og tang. Hovedparten af strandene er sandstrande med sten og muslingeskaller. I sommerperioden forefindes der badebro øst for Stenøre og ved Færker Odde.

Natur

Den 22 km2 store ø præges i den sydlige del af et fladt sletteland med strandenge, søer og marker, mens den nordlige del domineres af en øst-/vestgående bakkeryg, hvorfra der er en storslået udsigt over øen og Limfjorden. På nordsiden findes desuden bakkelandskaber med gode udsigtspunkter og spredte skove.

Aktivitet

Fossiljagt er en populær aktivitet her på øen, og moleret gør det muligt at finde forsteninger, som er over 55 mio. år gamle. Fur er ideel for windsurfere og lystfiskere. Det er muligt at fiske både i en fiskesø samt langs hele kysten. Øen har et veludbyttet stinet. Langs de 12 km vandrestier, som udspringer ved Emmelstenhus på øens nordside, venter spændende naturoplevelser. På et af øens besøgslandbrug kan I opleve hvordan livet foregår på en gård.

Attraktion

På det spændende naturhistoriske Fur Museum kan I se samlinger af øens arkæologiske fund samt forsteninger af bl.a. kæmpeskildpadder. Gammel Havn er et tidligere fiskerleje, som i dag fungerer som informationscenter og museum. De mange gravhøje og bopladser vidner om aktiviteterne i oldtiden. Gravhøjene Stendalhøje, Manhøje og Smedjehøjene er alle placeret på øens højeste punkter, hvorfra der er pragtfuld udsigt ud over Limfjorden og området.

Udflugt

Besøg den smukt beliggende Skive, som er rig på museer og gallerier. Her findes desuden en charmerende lystbådehavn, en hyggelig gågade med gode indkøbsmuligheder samt flere gode spisesteder (30 km). Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland (30 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se bl.a. hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (48 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Furs Perle

Søg sommerhus