Sommerhusudlejning i Lyngby, Thy - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Lyngby, Thy, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Sommerhusene i Lyngby, Thy ligger midt i Nationalpark Thy, lige bag Vesterhavet og de høje klitter. Her er I omgivet af vidtstrakt og uspoleret natur, som indbyder til vandreture. Nyd roen i jeres sommerhus og de uforstyrrede omgivelser eller tag på udflugt til områdets feriebyer og seværdigheder.

 

Gæstevurderinger fra Lyngby, Thy

 
 

17 gæster har givet Lyngby, Thy en gennemsnitlig vurdering på 4,88 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
10-10-2020 til 17-10-2020

Vi tilbragte tre dage på Doverodde Købmandsgård i Hurup Thy, hvor også Statens Museum for Kunst, SMK Thy, har en afdeling. Her var masser af kreative aktiviteter for familier med børn. Kan varmt anbefales.


Inge, Roskilde besøgte området fra
 
25-07-2020 til 01-08-2020

Masser af muligheder for cykel og vandreture direkte fra huset.


Lene, Stenløse besøgte området fra
 
18-07-2020 til 25-07-2020

Masser af dejlige vandreruter angivet i turistmaterialet der er let tilgængeligt alle steder. Køb frisk fisk i fiskebutikken i Nr Vorupør.


Peter, Odense S besøgte området fra
 
04-07-2020 til 11-07-2020

Vi var på Natravne tur med NST Thy i nationalparken. Det var rigtig godt arrangeret.


Christel, Aabenraa besøgte området fra
 
23-03-2019 til 30-03-2019

Skønne vandreture i området bl.a. Københavnerskoven mellem Svankjær og Lyngby samt vandretur i området ved Lodbjerg Fyr.


hanne, græsted besøgte området fra
 
06-10-2018 til 13-10-2018

Kan anbefale Cafe Amalie i Vorupøre fantastisk gode bøffer. Gå ture i Nationalpark Thy. Fantastisk natur i Thy


 
youtube
 

Generel

Sommerhusene i Lyngby, Thy har en enestående beliggenhed. Her kan I holde ferie i fred og ro, midt i den smukke og fredede natur, tæt på Vesterhavets badestrand. Ferieområdet er omgivet af skov, hede og klitplantager med et rigt dyreliv, og da området er fredet, er naturen helt uforstyrret her. Det tidligere fiskerleje ligger lige bag de høje Vesterhavsklitter og består af ca. 30 huse og et redningshus, som er opført i 1882. I Svankær, lidt sydøst for Lyngby, Thy, kan I besøge en skulpturhave og et Bob-Bon Museum. Nord for Lyngby ligger et tidligere kystbatteri fra 2. verdenskrig. Få kilometer mod nord kan I også besøge det idylliske fiskerleje Stenbjerg. Og mod syd ligger Lodbjerg Fyr, hvorfra I kan nyde udsigten over Vesterhavet og den uspolerede natur i Thy. På grund af Lyngby, Thys beliggenhed, midt i naturen, skal I til Stenbjerg, 8 km, for at købe dagligvarer.

 
Udsigt over stranden i Lyngby, Thy fra de høje klitter Udsigt over den brede sandstrand ved Vesterhavet i Lyngby, Thy Indbydende badevand ved stranden i sommerhusområdet Lyngby, Thy Sommerhus i naturskønne omgivelser bag kysten i Lyngby, Thy
 

Strand

Lyngby strand er en dejlig, bred sandstrand med høje klitter. Stranden er skøn og indbydende på en sommerdag, og lidt mere barsk på en stormende efterårsdag, men altid velegnet til en gåtur. På grund af vinden fra Vesterhavet kan I også surfe og flyve med drage her.

Natur

Husene i Lyngby, Thy er omgivet af Lyngby Hede, der består af smuk og fredet natur, præget af hede, klitter og skov. Området byder desuden på et rigt dyreliv, og på en gåtur i området kan I møde blandt andet krondyr, rådyr og traner. På grund af tranens yngletid, er området øst for redningsvejen lukket for besøgende fra 1. april til 15. juli. Naturen i Nationalpark Thy er uberørt, vild og betagende smuk. Her kan I nyde duften af hav, fyrretræer og vilde urter på samme tid.

Aktivitet

Der er gode muligheder for at vandre og cykle i de smukke omgivelser i Nationalpark Thy. I kan fx følge Vestkyststien, en 80 km lang vandre- og cykelsti, som forbinder Bulbjerg med Agger. Vesterhavet og stranden indbyder til badning og strandaktiviteter som fx boldspil, drageflyvning og vandsport. Har I lyst til at lære at surfe, kan I tage til Cold Hawaii, Klitmøller, ligger kun 27 km nord for Lyngby, Thy. Her i surfparadiset kan I deltage i surfkurser eller wave-, wind-, kite- og stand up paddle surfe på egen hånd. Lystfiskere kan prøve lykken fra kysten eller i en af områdets Put and Take fiskesøer. I kan også tage med på havfiskeri fra Hanstholm. Golfspillere afprøve en rigtig vesterhavsbane, som også er en af Danmarks mest udfordrende golfbaner, hos Nordvestjysk Golfklub, bag Klitmøller (29 km).

Attraktion

Skulpturhaven Thy i Svankjær er indrettet i og omkring en gammel skole fra 1817. Haven er åben året rundt, og de indendørs udstillinger er åbne, når ejerne er hjemme. Hos Bon-Bon Museum, også i Svankjær, kan I se et bolcheværksted, et lysstøberi og et mini-savværk (5 km). Lige nord for Lyngby, Thy kan I se et kystbatteri med flere bunkere og kanonstillinger fra 2. verdenskrig. Lodbjerg Fyr ligger ca. midt mellem Lyngby og Agger. Det 35 meter høje granitfyr fra 1883 ligger midt i et stort hede- og plantagelandskab. Fyret er åbent for besøgende, og fra toppen kan I nyde udsigten over Vesterhavet, havklitterne, klitheden og plantagen. Fra fyret føre en markeret sti jer til den høje klit Penbjerg, og øst for stien ligger 9 bronzealderhøje, der dog kan være svære at få øje på. Besøg det idylliske og fredede Stenbjerg Landingsplads og nyd stemningen omkring landingspladsen, de små hvide fiskerhuse og redningshuset (8 km).

Udflugt

I Nr. Vorupør kan I nyde stemningen i feriebyen, se fiskerkutterne på stranden, gå ud på den lange mole og bade i det inddæmmede havbad. I kan også besøge Nordsøakvariet og Vorupør Museum her (15 km mod nord). Agger ligger 19 km mod syd, og her kan I se en udstilling om kystsikring i de smukke, restaurerede sorte fiskerhuse. Oplev også, hvordan en fiskerfamilie levede her for 200 år siden i et gammelt fiskerhus. På Limfjordscentret i Doverodde kan I opleve en 150 år gammel og meget velbevaret købmandsgård og høre om livet her i gamle dag (28 km).

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2021 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Lyngby, Thy

Søg sommerhus
 
  •  

   Lyngby, Thy Sommerhus, Lyngby, Thy

   6 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 6   •   Soverum: 2
   Husdyr tilladt: 2   •   1200 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 3066,-
    
  •  

   Lyngby, Thy Sommerhus, Lyngby, Thy

   2 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 5   •   Soverum: 2
   Husdyr tilladt: no   •   6000 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 3657,-
    
  •  

   Lyngby, Thy Sommerhus, Lyngby, Thy

   3 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 6   •   Soverum: 2
   Husdyr tilladt: no   •   1100 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 2164,-
    
  •  

   Lyngby, Thy Sommerhus, Lyngby, Thy

   6 Kundevurderinger


    

   Sovepladser: 4   •   Soverum: 2
   Husdyr tilladt: 1   •   800 m til vandet

    
   1 uge fra DKK 2223,-