Sommerhuse i Gøttrup

Gøttrup - dejlig ferie tæt på naturen 

Området ved Gøttrup indbyder først og fremmest til afslapning og oplevelser i naturen. Sommerhuset ligger mellem Vesterhavet og det mere stille vand i Limfjorden. Der er rig mulighed for at få en fisk på krogen i den nærliggende Gøttrup put and take, ligesom området er velforsynet med golfbaner.  

Nord for sommerhuset ligger det lokkende Vesterhav med de gode, hvide strande, hvor man kan bade, bygge sandslotte, sole sig, fiske og hvad man eller laver på en strand.  

Udflugter 

Nordjylland har hele pakken, når det passer med en hel eller halv dag væk fra sommerhuset. Der er Fårup Sommerland, som hvert år er med i toppen over de bedst besøgte attraktioner i Danmark, der er Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter, samt Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, som er Nordeuropas største akvarium.

Trækker naturen er Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile, ikke til at komme udenom, det samme gælder Rubjerg Knude med landets mest berømte fyrtårn, der i 2019 blev sat på ”rulleskøjter” og flyttet 70 meter ind i landet.

For de fugleinteresserede er Vejlerne ved Limfjorden et glimrende sted, det samme gælder Skagen, som jævnligt får besøg af særdeles sjældne fugle, ligesom der de senere år flere gange er observeret spækhugger i vandet ud for byen.

Nær Gøttrup ligger Svinkløv Badehotel, der er et af Danmarks mest ikoniske badehoteller.  Hotellet brændte ned i 2016 men er genopbygget i gammel stil og er tilbage i absolut topform i absolut topform både når det gælder udseende, men så sandelig også når det gælder maden. Svinkløv Badehotel er et af de steder i Danmark, hvor man spiser bedst.  

Det er oplagt at tage på besøg i de nærliggende gode handelsbyer som Fjerritslev og Thisted eller de to historiske købstæder Løgstør og Nibe syd for fjorden. Ved Nibe findes et af landets bedste områder for kite-surfere. 

Der er blot 57 kilometer til Danmarks fjerdestørste by, Aalborg, der byder på gode shoppingmuligheder samt et bredt udbud af kunst- og kulturoplevelser.  

 

Attraktioner

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum 

Det bedst bevarede landbryggeri, Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum, i Nordeuropa ligger i Fjerritslev. Det var her, at P. Kjeldgaard i slutningen af 1800-tallet byggede sit bryggeri, der var den eneste bygning i to etager på vejen mellem Aalborg og Thisted. Fjerritslev har siden 2019 kaldt sig Bryggerbyen. 

 

Røgegård Naturreservat  

Røgegård Naturreservat byder på skov, hede og søer, hvor man kan komme tæt på de hjorte, mufloner og vildsvin, der holder til i det store område. Der er mulighed for at købe en guidet tur i området, der også byder på et jagtmuseum, som har en af landets største private samlinger af jagtvåben 

 

Aggersborg 

Aggersborg er den største af de skandinaviske ringborge, der kendes under navnet Trelleborgene. Resterne af ringborgen, der er den største af de fem danske ringborge fra vikingetiden, er opført omkring år 970. Den indre diameter på borgen er på imponerende 240 meter, mens volden var fire meter høj. Borgen var kun i brug et sted mellem fem og 20 år. 

 

Bunkermuseet ved Bulbjerg 

Bunkeren ved Bulbjerg var en observationsbunker under 2. Verdenskrig. Den er i dag indrettet som et lille, gratis museum. Der er flere minder fra krigen i området. Eksempelvis er den spor efter mandskabsbunkere, fundamenter til maskingeværstillinger samt betonveje. Derudover er der en fremragende udsigt over havet fra den 47 meter høje kalkstensknude, der samtidig er Danmarks eneste fuglefjeld. 

 

Fårup Sommerland 

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke tilfældigt. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.  

 

Aalborg Zoo 

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.