Sommerhuse i Saltum

Sommerhusudlejning i Saltum - dejlig ferie i sommerhus

Standen ved Saltum er en af de bedste i Nordeuropa. Den er bred, sandet er fint og hvidt og bagved er der høje klitter med lune gryder. Og så ligger Fårup Sommerland nærmest i baghaven.

Den hyggelige og fredelige nabo

Sommerhusområdet Saltum strand ligger lige nord for Blokhus, så alt hvad Blokhus har at tilbyde, det har de sådan set også i Saltum. Der er ikke længere mellem de to områder, end at man kan cykle eller gå, og så kan man glæde sig over, at roen sænker sig, lige så snart man har lagt caféerne og det glade sommerliv i Blokhus bag sig.

Byen, der lægger navn til stranden, ligger et lille stykke inde i landet ved hovedvej 55. Den har et godt handelsliv, hvor man kan købe alt der skal på spisebordet under opholdet i sommerhuset.

Stranden og naturen

Stranden i Saltum minder til forveksling om den i Blokhus og Løkken. Sandet er hvidt, selve stranden er bred og badevandet er som de andre steder formidabelt. Der er normalt knap så mange gæster på stranden som i de bedre kendte nabobyer.

I den nordlige del af Saltum er der et lille, men formidabelt naturområde. Lille Norge hedder det, og det skulle angiveligt have fået sit navn af en norsk kaptajn, der mente at de talrige bakker godt kunne minde lidt om hans hjemland. Lille Norge strækker sig fra morænelandskabet i øst og ned gennem en skrænt, over en klitrække inden det rammer strand og hav.

Udflugter

Er Saltum ikke nok, er der flere gode udflugtsmuligheder indenfor overkommelig afstand. Naturligvis først og fremmest nabobyerne Blokhus og Løkken, hvor der om sommeren ofte er en nærmest sydlandsk stemning med udeservering på cafeerne og glade feriegæster i gaderne.

Trækker naturen er Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile, ikke til at komme udenom, det samme gælder Rubjerg Knude hvor det berømte fyrtårn, der i 2019 blev flyttet 70 meter ind i landet, knejser.

For de fugleinteresserede er Skagen et interessant sted, som ofte får besøg af særdeles sjældne fugle, ligesom der de senere år flere gange er observeret spækhuggere i havet ud for byen.

Aalborg er absolut også et besøg værd. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er spændende.

Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+


Nordsøen Oceanarium

Oceanariet, der er Nordeuropas største akvarium, har mere end 7.000 fisk og andre havdyr bag de tykke glas. Det er muligt at klappe fiskene i rørebassinet og se med, når hajerne og klumpfisk bliver fodret. Der er 10.000 kvadratmeter under tag og 6.000 kvadratmeter udendørs, hvor blandt andet sælerne boltrer sig.

Bunkermuseet Hirtshals

Bunkermuseet, 10. batteri, der ligger ved Hirtshals er det mest komplette og udgravede forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig. Anlægget breder sig over et område på 450 x 750 meter, og det har 69 bunkere, der er forbundet med 3,5 kilometer løbegrave.


Museum For Papirkunst

Museet, der ligger i Hune, er Nordens eneste specialmuseum for papirkunst. Kvinden bag museet er papirkunstneren Karen Bit Vejle. Udover at beundre papirklippene er der mulighed for selv at forsøge sig med saksen.

Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken på over 20.000 kvadratmeter har en stor udstilling af skulpturer, der først og fremmest er fremstillet af sand. Parken har også sansehaver med blomster, ligesom der er aktiviteter for børn.

Haven i Hune

Haven i Hune, der er over 7.500 kvadratmeter stor, er en af Nordjyllands mest populære attraktioner. Bag haven stod kunstneren Anne Just, der fra 1991 og frem forvandlede et klitområde til en kæmpestor, frodig have.

Blokhus Saltcenter

Det er ikke bare på Læsø, der sydes salt. Det sker også i Blokhus Saltcenter, hvor tusindvis af liter havvand hvert år forvandles til velsmagende salt. Det er energien fra 64 solfangere, der sørger for forvandlingen.

Børglum Kloster

Børglum Kloster tilhørte i sin tid ordenen De hvide brødre. Den sidste biskop var den berygtede Stygge Krumpen. I forbindelse med reformationen overtog kongen klostret, der efterfølgende blev til bolig for skiftende danske stormænd. Siden 1835 har klostret være i slægten Rottbølls eje. I dag er der åbent for offentligheden.