Sommerhuse i Kjul

Sommerhusudlejning i Kjul - en dejlig ferie i sommerhus


Kjul er et naturskønt ferieområde med hyggelige sommerhuse, omgivet af dejlig natur med skov, klitplantager og Vesterhavet. Når du holder ferie i et sommerhus i det fredlige ferieområde Kjul, bor du både tæt ved en dejlig badestrand og tæt ved Hirtshals.


Kjul Strand ligger ved fredet klitplantage

Sommerhusområdet Kjul Strand er beliggende ca. 5 km nordøst for Hirtshals. På Kjul Strand ligger flere vrag fra den tid, da den gamle skudehandel med Norge foregik herfra. Næsten alle sommerhuse i området er beliggende i en fredet klitplantage. Kjul er derfor et ideelt feriested for de, der foretrækker at holde ferie i naturskønne og rolige omgivelser. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og Hirtshals byder på butikker, spisesteder, seværdigheder og aktivitetsmuligheder.


Stranden og naturen ved Kjul

Kjul strand er en af landets bedste sandbadestrande. Stranden er afskærmet af lave klitter med marehalm. Det er tilladt at medbringe bilen på stranden. Der er gode muligheder for at windsurfe på strandens bølger. Gå ikke glip af den helt enestående solnedgang over Vesterhavet fra stranden eller klitterne.
Kjul er omgivet af en kuperet og smuk natur med strand, klitplantage, hede og skov. Her finder du overalt de helbredende urter som vendelboerne igennem generationer har tilsat egnens snaps 'bjæsken'. Skoven "Lilleheden Klitplantage" ligger mellem Kjul og Hirtshals, og her kan du opleve et varieret fugleliv. Landskabet byder desuden på duftende nåletræer, bøgetræer, frugtbuske, svampe, bakker, marker og Kjul Å, hvis vand tidligere var kendt for at have en helende virkning.
Uggerby Plantage er beliggende mellem Kjul og Tversted, og her finder du et rigt plante- og dyreliv. Uggerby Å løber igennem det smukke landskab, som kan beundres fra både vej, cykelsti og vandresti.


Aktiviteter omkring Kjul

Hirtshals Golfklub, som er beliggende i Kjul, har en 18-hullers, let kuperede golfbane samt en 9-hullers Pay & Play bane. Du kan leje rideheste i området og ride i klitplantagerne og på stranden, eller leje kanoer og sejle på Uggerby Å. Der er gode fiskemuligheder i området, bl.a. direkte fra Kjul Strand, i de nærliggende fiskeparker, i Uggerby Å, i Hirtshals Havn og ved fyret i Hirtshals.
Ønsker du at fiske på havet, kan du sejle med en kutter ud fra Hirtshals Havn til forskellige vrag eller rev, f.eks. Det Gule Rev.

Attraktioner nær Kjul

Fun-park

Fun-Park i Hirtshals er et stort naturområde med aktiviteter for børn, bl.a. indianerlejr, hoppepuder, øksekast osv., samt flere forskellige dyrearter, som I kan klappe og kæle for.


Tornby Gl. Købmandsgård

Tornbys gamle købmandsgård er en 200 år gammel skudehandlergård nær Tornby Strand. Den er indrettet som besøgssted for egnens beboere og folk på ferie. Gården består af butik, kaffestue og udstilling om natur og kystnatur. Butikken og landhandlen har inventar fra 1860.


Bunkermuseet Hirtshals

Bunkermuseet, 10. batteri, der ligger ved Hirtshals er det mest komplette og udgravede forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig. Anlægget breder sig over et område på 450 x 750 meter, og det har 69 bunkere, der er forbundet med 3,5 kilometer løbegrave.


Børglum Kloster

Børglum Kloster tilhørte i sin tid ordenen De hvide brødre. Den sidste biskop var den berygtede Stygge Krumpen. I forbindelse med reformationen overtog kongen klostret, der efterfølgende blev til bolig for skiftende danske stormænd. Siden 1835 har klostret være i slægten Rottbølls eje. I dag er der åbent for offentligheden.


Nordsøen Oceanarium

Oceanariet, der er Nordeuropas største akvarium, har mere end 7.000 fisk og andre havdyr bag de tykke glas. Det er muligt at klappe fiskene i rørebassinet og se med, når hajerne og klumpfisk bliver fodret. Der er 10.000 kvadratmeter under tag og 6.000 kvadratmeter udendørs, hvor blandt andet sælerne boltrer sig.


Ørnereservatet – Eagleworld

Ørnereservatet nær Skagen er Danmarks ældste rovfuglecenter. Området, hvor centret ligger, er på omkring 30 hektar med sø, klitter, hav og hedelandskab. Centret har omkring 100 fugle fordelt på ti arter. Der er forevisninger, hvor falkonerer viser, hvad fuglene kan.

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.