Destination

Bulbjerg

Sommerhusudlejning i Bulbjerg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Bulbjerg, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus i skøn natur, lige ved Danmarks eneste fuglefjeld Bulbjerg, hvor mindst 500 par rider holder til. Fra toppen af Bulbjerg-klippen kan I nyde udsigten over Vesterhavet. Bulbjerg er et ideelt feriemål for naturelskere, da I her er omgivet af hav, strand og uspoleret natur med et meget rigt dyreliv.

Generel

Bulbjerg har fået sit navn fra den store, 47 m høje kalkstensklint, som vender ud mod Skagerrak. Klinten er en stor naturattraktion, som rager godt op i det flade kystlandskab. Yderst på klinten findes en bunker fra 2. verdenskrig med en lille udstilling om de tyske anlæg og om stedets natur- og kulturforhold. Sommerhusene i området ligger roligt og fredfyldt. Et ideelt feriested for de, der søger ro, afslapning og hygge i naturlige omgivelser. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og i Fjerritslev (18 km) finder I gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Strande

Der er sandstrand på begge sider af klinten, men undlad at bade tæt ved klinten, da strømmen er stærk her og der bliver hurtigt dybt. Derimod er der gode bademuligheder ved de nærliggende strande Ellidsbøl Strand og Madsbølrende. Bilen må ikke medbringes på Bulbjerg strand.

Natur

Bulbjerg er Danmarks eneste fuglefjeld, og havfuglen riden yngler på klintens stejle sider. Fra klinten kan I nyde den storslåede udsigt over havet og området. Vest for Bulbjerg er landskabet præget af store klitheder med søer og moser. Både øst og vest for Bulbjerg ligger der plantager med et rigt dyreliv. Bl.a. lever der kron- og rådyr her. Lige bag Bulbjerg ligger Lund Fjord, en del af naturreservatet Vejlerne, og her kan I opleve rørskove, strandenge og et rigt fugleliv. Hanstholm Naturreservat er Danmarks største naturreservat, og selv om der ikke er adgang til selve reservatet, kan I gå i de omkringliggende plantager og nyde udsigten over området fra en bakke eller et fugletårn (30 km).

Aktiviteter

Der er flere gode, afmærkede vandreruter i klitheden og plantagen bag klinten. Lystfiskere kan kaste snøren ud direkte fra kysten, fiske i en af områdets Put & Take fiskeparker eller tage på havfiskeri med fiskekutter til Det Gule Rev, som ligger 2 timers sejlads fra Hanstholm. Golfspillere kan afprøve banerne hos Jammerbugtens Golfklub ved Fjerritslev, hvor den 18-hullers bane er naturligt anlagt (18 km), eller Nordvestjysk Golfklub ved Klitmøller, som byder på en af landets mest udfordrende og smukkest beliggende baner (47 km). Skulle vejret svigte, kan I besøge Vigsø Tropisk Badeland med swimmingpool, rutschebane, spa, opvarmet børnebassin, sauna, solarium og fitnessrum (31 km).

Attraktioner

Den 47 m høje kalkklint med samme navn som området er beboet af havfugle, og fra klinten kan I opleve en enestående udsigt over hele Jammerbugten. Der er indrettet en lille udstilling i bunkeren på toppen af klinten, som er Danmarks eneste fuglefjeld. Oplev det lille fiskerleje Lild, 6 km mod øst, hvor fiskekutterne stadig trækkes op på land efter hver sejltur. Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum er Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri. Bryggeriet fremstår som i gamle dage med 100 år gamle bryggerkedler, gærkar og øltønder. Bryggergården, der nu er indrettet til museum, omfatter også et malteri og en tappehal (18 km). I Fjerritslev kan I desuden besøge Han Herred Naturcenter og lære mere om området natur og dyreliv.

Udflugtsmål

Fæstningsanlægget Aggersborg ved Aggersund indeholder spor efter 48 langhuse. Ved ringborgen kan I se en udstilling om borgens opbygning (29 km). Besøg Museumscenter Hanstholm med Musumsbunkeren - Nordeuropas største fæstning med bunker. På museumsområdet kan I også opleve udstillinger, kanoner, uniformer, våben osv. (37 km). Kom tæt på havet og dets fascinerende beboere. Nordsø Akvariet i Vorupør udstiller bl.a. fisk og havdyr, der er fanget af fiskerne i byen (54 km). I forlystelsesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien, inkl. Danmarks største vandland og Danmarks største rutschebane, Falken (65 km). Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (68 km).
Sommerhuse i Bulbjerg