Sommerhuse i Thise

Stilhed og uspoleret natur i Thise

Thise er en lille landsby, som ligger hyggeligt, landligt og naturskønt et stykke bag Vesterhavets kyst. Her er I omgivet af stilhed og uspoleret natur, og omgivelserne indbyder til vandre-, cykel- og rideture samt afslapning. På grund af den centrale placering bag den Nordjyske vestkysts dejlige badestrande er der kun kort afstand til hav, seværdigheder og større byer fra Thise. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og 10 km herfra byder Brønderslev på gode indkøbsmuligheder samt flere spisesteder.

Strande nær Thise

Strande som Blokhus Strand, Saltum Strand, Grønhøj Strand og Løkken Strand, som alle ligger 11-18 km fra Thise, hører til blandt de bedste i Danmark. De fine, brede sandstrande ligger foran et bælte af høje klitter med marehalm. Både sandstranden og det indbydende hav med bølger indbyder til badning, gåture samt diverse andre strand- og vandsportsaktiviteter.

Naturen omkring Thise

Thise er beliggende ved det kuperede og meget naturskønne område Thise Bakker. Et netværk af stier leder jer rundt i området. Fra bakkerne er der udsigt over både Store Vildmose og Vesterhavet. Det omgivende landskab er desuden præget af marker, frodig landbrugsjord, små skovområder og Store Vildmose. Ved Lønstrup, 17 km mod nord, stiger den 90 m høje sandklit Rubjerg Knude direkte op af havet og fremstår som et ørkenagtigt landskab. Der er gode muligheder for at se rovfugle her.
Aktiviteter ved Thise
Både Thise Bakker og den øvrige natur, der omgiver Thise, indbyder til vandre-, cykel- og rideture. Rideheste kan lejes i området. Lystfiskere kan benytte sig af områdets åer, søer og Put & Take fiskesøer eller fiske fra kysten og på havet. Langs Vesterhavets strande kan I bade, solbade, spille bold og vandre. For golfspillere byder banerne i f.eks. Brønderslev (10 km), Løkken (11 km), Blokhus (17 km) og Hjørring (28 km) på udfordringer for såvel begyndere som øvede.

Attraktioner i nærheden af Thise

Hedelund i Brønderslev er Nordeuropas største rododendronpark med tusindvis af buske, fordelt på mere end 125 arter, og i sommerperioden kan I opleve en enestående blomsterpragt her (10 km). Bag den hyggelige turist- og badeby Løkken (11 km) kan I besøge Børglum Kloster - et smukt, gammelt munkekloster fra 1180'erne med atmosfære, udstillinger, kirke og parklignende omgivelser (12 km). Ved Nr. Rubjerg kan I opleve Rubjerg Knude - en 90 m høj bakkeø, der menes skabt af indlandsisen, samt Rubjerg Knude Fyr, der i 2019 blev flyttet 70 meter ind i landet. (17 km).

Udflugtsmål

I Fårup Sommerland kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien (17 km). Besøg det idylliske fiskerleje Lønstrup, som er en stemningsfuld ferieby med smukke huse, hyggelige gader, gallerier, butikker, spisesteder osv. (24 km). Nordsømuseet i Hirtshals er berømt for Europas største saltvandsakvarium, Oceanariet på 4,5 mio. liter vand. På Nordsømuseet kan I opleve ca. 60 forskellige fiskearter fra hele Nordsøen, og nogle kan I endda røre ved (40 km). I Tuen ved Tversted ligger Ørnereservatet, hvor I kan komme tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften (55 km).