Sommerhuse i Blokhus
Destination

Blokhus

Blokhus er et populært feriemål ved Vesterhavet. Her finder I en enestående, bred sandstrand med klitter og hvide badehuse, et aktivt og hyggeligt byliv, en skøn natur og mange dejlige sommerhuse for enhver smag. Badebyens mange faciliteter, aktiviteter og seværdigheder gør sommerhusudlejning meget attraktivt her.

 Blokhus

Generelt

Blokhus er en af de mest populære feriebyer ved Vesterhavet. Det er der adskillige gode grunde til.

Først og fremmest den brede, hvide sandstrand, der bliver kantet af de marehalmsdækkede klitter.

Bag klitterne ligger feriebyen, der med sit liv og sin puls sørger for, at dagene og aftnerne ikke behøver at blive kedelige. 

Blokhus har de senere år gennemgået en rivende udvikling. Byen er nok bedst kendt for sin strand, men byen har meget mere end sand og vand at byde på.

Byen er i dag en levende ferieby med gode butikker, isboder, cafeer og restauranter.

I sommerhalvåret er der et hyggeligt natteliv, ligesom der på torvet mange aftener er koncerter og andre aktiviteter. 

Der er mange sommerhuse at vælge mellem i Blokhus og omegn. Og de findes i alle aftapninger. Fra det klassiske sommerhus, over luksussommerhuset der har det hele, til sommerhuset for den store familie eller de mange venner.  

Blokhus 11 Blokhus 4

Stranden ved Blokhus

Den godt 100 meter brede sandstrand og det indbydende badevand ved Blokhus forklarer det meste. Det er et af de bedste steder i Europa at tilbringe en badedag. Det er muligt at køre i sin bil på stranden, og har man mod på det, kan man tage hele turen i bil til enten Løkken mod nord eller Rødhus mod syd. Man kan risikere at sidde fast i sandet, men der er altid andre badegæster, der er klar til at give et skub eller to, hvis det skulle blive nødvendigt. 

Blokhus 2 Blokhus 20

Naturen omkring Blokhus

Bag stranden og byen breder klit- og hedelandskabet sig. Et område der er som skabt til lange gåture eller en tur på mountainbike. En del af skoven er hundeskov, hvor kæledyret kan få lov at løbe uden snor. Hunde er også velkomne på stranden, så længe de er i snor. 

Er man mere til lystfiskeri eller golf er der rige muligheder for at svinge stangen eller køllerne, ligesom det er blevet muligt at tage sig en omgang padel tennis i byen. 

Blokhus 17 Blokhus 16

Aktiviteter omkring Blokhus

Stranden indbyder til badning og strandaktiviteter som f.eks. windsurfing. . Skulle vejret svigte kan I benytte jer af det subtropiske badeland i Blokhus. Området omkring Blokhus er rigt på golfbaner, og I kan bl.a. spille på den 18-hullers og naturskønt beliggende bane hos Blokhus Klit Golf Center (3 km). Lystfiskere finder ligeledes gode muligheder her, da det er muligt at fiske direkte fra kysten, i områdets Put & Take fiskeparker eller i Nols Sø ved Saltum. Det er muligt at leje rideheste flere steder i området. Sommeren igennem arrangeres der underholdning på torvet i Blokhus samt andre begivenheder, som du kan overvære eller deltage i.

Udflugter nær Blokhus

Er Blokhus ikke nok, er der flere gode udflugtsmuligheder indenfor overkommelig afstand.

Trækker naturen er Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile, ikke til at komme udenom. Det samme gælder Rubjerg Knude, hvor det berømte fyrtårn, der i 2019 blev flyttet 70 meter ind i landet, knejser.

For de fugleinteresserede er Skagen et interessant sted, som ofte får besøg af særdeles sjældne fugle, ligesom der de senere år flere gange er observeret spækhuggere i havet ud for byen.  

Aalborg er absolut også et besøg værd. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er et besøg værd. 

Attraktioner i nærheden af Blokhus

Fårup Sommerland 

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.  

Aalborg Zoo 

Aalborg Zoo har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.  

Nordsøen Oceanarium 

Oceanariet, der er Nordeuropas største akvarium, har mere end 7.000 fisk og andre havdyr bag de tykke glas. Det er muligt at klappe fiskene i rørebassinet og se med, når hajerne og klumpfisk bliver fodret. Der er 10.000 kvadratmeter under tag og 6.000 kvadratmeter udendørs, hvor blandt andet sælerne boltrer sig.  

Museum For Papirkunst 

Museet, der ligger i Hune, er Nordens eneste specialmuseum for papirkunst. Kvinden bag museet er papirkunstneren Karen Bit Vejle. Udover at beundre papirklippene er der mulighed for selv at forsøge sig med saksen.  

Skulpturparken Blokhus 

Skulpturparken på over 20.000 kvadratmeter har en stor udstilling af skulpturer, der først og fremmest er fremstillet af sand. Parken har også sansehaver med blomster, ligesom der er aktiviteter for børn. 

Haven i Hune 

Anne Justs Have, en 7.500 kvadratmeter stor have, er en af Nordjyllands mest populære attraktioner. Bag haven stod kunstneren Anne Just, der fra 1991 og frem forvandlede et klitområde til en kæmpestor, frodig have. 

Blokhus Saltcenter 

Det er ikke bare på Læsø, der sydes salt. Det sker også i Blokhus, hos Blokhus Saltcenter, hvor tusindvis af liter havvand hvert år forvandles til velsmagende salt. Det er energien fra 64 solfangere, der sørger for forvandlingen. 

Børglum Kloster 

Børglum Kloster tilhørte i sin tid ordenen De hvide brødre. Den sidste biskop var den berygtede Stygge Krumpen.  I forbindelse med reformationen overtog kongen klostret, der efterfølgende blev til bolig for skiftende danske stormænd. Siden 1835 har klostret være i slægten Rottbølls eje. I dag er der åbent for offentligheden.