Destination

Svinkløv

Sommerhusudlejning i Svinkløv - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Svinkløv, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Feriemål ved Vesterhavet - mellem Jammerbugten og Limfjorden, omgivet af naturområder og skønne strande.

Generel

Jeres ferieområde er perfekt til at vandre, fiske, svømme, kigge på fugle og bare slappe af i. Svinkløv er blandt andet kendt for den naturrige Svinkløv Klitplantage og det mondæne og smukt bevarede Svinkløv Badehotel, der har eksisteret siden 1925. Hotellets enestående beliggenhed i det isolerede naturbeskyttede klitområde, er et af Danmarks største bevarede træhuse. I umiddelbar nærhed af denne idyl ligger jeres sommerhus placeret mellem smukke naturområder - ikke langt fra Vesterhavets skønne sandstrande. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer kun 1 km væk, og hvis I for alvor får lyst til at shoppe, gå på museer og slentre gennem Jomfru Ane Gade, bør I besøge den livlige middelalderby Aalborg (52 km).

Strande

Fra Svinkløv Badehotel fører en sti til Svinkløv Strand, som er en strand, der er tildelt Det Blå Flag. Der er parkeringsmuligheder ved hotellet og toiletbygningerne. Den Grønne Strand, hvor der ikke må køre biler, er en bred hvid sandstrand med få sten. På grusvejen til stranden står der adskillige traktorer med bådanhængere. De tilhører de mange fritidsfiskere, så de kan hente deres fiskenet op af vandet.

Natur

Svinkløv Klitplantage er et 700 hektar stort naturområde, der er offentligt tilgængeligt. Her kan I følge afmærkede vandreruter gennem en afvekslende plantage med klithede, duftende fyrretræer og frugtbare skovkløfter som Faldet og Kaprifoliedalen. Fosdalen er en stor smuk dal med et vandløb. Fosdalen skærer sig ind i Lien, der er en ca. 7 km indlandsskrænt med en højde på op til 66 m. Lien strækker sig fra Tranum til Grønne Strand (11 km). Bulbjerg er Danmarks eneste fuglefjeld, hvor mågearten Riden yngler og ofte ses hængende i blæsten over skræntkanten. Nyd den smukke udsigt over hav og land, når I går på Bulbjerg (26 km). Det 6000 hektar store naturområde Vejlerne er beliggende mellem Lønnerup Fjord i vest, Lund Fjord mod nord, Bygholm Vejle i øst og Limfjorden mod syd. I dette fredede fugleparadis kan I opleve mange naturtyper, fx enge med græssende kvæg, strandenge, rørskov, brakvand, mose og fjord, der alle er med til at tiltrækker ænder, gæs, vade- og rovfugle (33 km).

Aktiviteter

Området har meget at tilbyde vandreentusiaster. De afmærkede vandreruter fører jer trygt gennem den skønne egn. I området omkring Svinkløv kan I benytte en 22 km lang og meget naturskøn mountainbikerute, som ligger i noget af Danmarks bedste mtb-terræn. I har mulighed for at fiske fra stranden eller i de nærliggende Put & Take-søer såsom Gøttrup Fiskepark. Hvis I gerne vil fiske i dybere vand, kan I sejle ud med en fiskekutter fra Hanstholm (55 km) til Det Gule Rev, der ligger to timers sejlads fra kysten. Golfspillere kan blandt andet prøve Øland Golfklub (20 km) og Jammerbugtens Golfklub ved Fjerritslev, hvor banen er opbygget som en naturbane i et kuperet terræn. Banen har 18 huller og ligger i et naturskønt område med gode muligheder for oplevelser i naturen (10 km).

Attraktioner

På en nedlagt og restaureret landejendom tæt på jeres sommerhus ligger Galleri KC. Her finder I moderne malerier og skulpturer, international glaskunst og smykker. Hos Han Herred Bolchekogeri & Lysstøberi fremstilles der sukkerfri bolcher, og der er naturligvis smagsprøver af de stadig lune lækkerier. Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum ligger midt i Fjerritslev og er Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri. Bryggeriet står intakt med sine over 100 år gamle brygkedler, gærkar og olietønder - som om de lige er blevet forladt af bryggeriarbejderne. I dag er bygningen et egnsmuseum, hvor man kan også se et maltgøreri og et aftapningsrum. Fra 1897 til 1968 blev der brygget tusindvis af liter øl og tappet bayersk øl til Carlsberg (9 km). I Fjerritslev har I også mulighed for at besøge Han Herred Naturcenter og lære mere om områdets plante- og dyreliv.

Udflugtsmål

Ved Aggersund nord for Limfjorden ligger ringborgen Aggersborg, Danmarks største vikingeborg. Borgen har en indre diameter på 240 meter, og fæstningsvolden er 750 meter lang. I Røgegård Naturreservat kan I opleve skov, hede og søer og komme helt tæt på dyrene. Naturreservatet har en stor bestand af hjorte, mufloner og vildsvin, der bevæger sig frit omkring på det store område. På stedet kan I også besøge et jagtmuseum, der har et af landets største private samlinger af jagtvåben (20 km). Bunkermuseet ved Bulbjerg er en del af befæstningsanlægget fra 2. Verdenskrig. Her findes en lille udstilling, der informerer om besættelsen, men også om omgivelsernes geologi og fugleliv (26 km). Forlystelsesparken Fårup Sommerland byder på mere end 50 spændende aktiviteter for hele familien, blandt andet en stor Aquapark (vandland) og den hurtigte trærutchebane Falken (52 km).
Sommerhuse i Svinkløv