Sommerhuse i Svinkløv

Svinkløv - dejlig ferie i sommerhus


Jeres ferieområde er perfekt til at vandre, fiske, svømme, kigge på fugle og bare slappe af i. Svinkløv er blandt andet kendt for Svinkløv Klitplantage og det mondæne Svinkløv Badehotel, der har eksisteret siden 1925. I umiddelbar nærhed af denne idyl ligger jeres sommerhus placeret mellem smukke naturområder - ikke langt fra Vesterhavets skønne strande. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer kun 1 km væk, og hvis I for alvor får lyst til at shoppe, gå på museer og slentre gennem Jomfru Ane Gade, bør I besøge den livlige middelalderby Aalborg (52 km).

Stranden og naturen ved Svinkløv

Fra Svinkløv Badehotel fører en sti til Svinkløv Strand. Der er parkeringsmuligheder ved hotellet og toiletbygningerne. Den Grønne Strand, hvor der ikke må køre biler, er en bred hvid sandstrand med få sten. På grusvejen til stranden står der adskillige traktorer med bådanhængere. De tilhører de mange fritidsfiskere, så de kan hente deres fiskenet op af vandet.
Svinkløv Klitplantage er et 700 hektar stort naturområde, der er offentligt tilgængeligt. Her kan I følge afmærkede vandreruter gennem en afvekslende plantage med klithede, duftende fyrretræer og frugtbare skovkløfter som Faldet og Kaprifoliedalen. Fosdalen er en stor smuk dal med et vandløb. Fosdalen skærer sig ind i Lien, der er en ca. 7 km indlandsskrænt med en højde på op til 66 m. Lien strækker sig fra Tranum til Grønne Strand (11 km).


Udflugter

Bulbjerg med det lille museum fortjener et besøg. Det samme gør naturområdet Vejlerne, der ligger ved Limfjorden mellem Thisted og Fjerritslev. Frøstruplejren – eller Thylejren - er også værd at besøge, hvis man vil have en alternativ oplevelse.
Thorup Strand er den største kystlandingsplads i Nordeuropa. Hver dag sætter fiskerne de karakteristiske blå fiskekuttere i vandet og efter nogle timer til havs kommer kutterne tilbage og bliver trukket op på stranden.
Skovlegepladsen ved Vester Thorup Plantage er perfekt, når børnene skal luftes. Svinkløv Plantage, der har et af Danmarks vildeste mountainbikespor, ligger tæt på
Et overblik over verdens mest avancerede vindmøller kan man hente i Besøgscenter Østerild, der er et testcenter for havvindmøller, og som ligger lige midt i Østerild Klitplantage.
Trækker bylivet er både Thisted og Fjerritslev hyggelige at besøge ligesom Aalborg absolut også er spændende. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er værd at kigge forbi.

Attraktioner


Fårup Sommerland


Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum


Det bedst bevarede landbryggeri i Nordeuropa ligger i Fjerritslev i forbindelse med Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum. Det var her, at P. Kjeldgaard i slutningen af 1800-tallet byggede sit bryggeri, der var den eneste bygning i to etager på vejen mellem Aalborg og Thisted. Fjerritslev har siden 2019 kaldt sig Bryggerbyen.

Aggersborg


Aggersborg er den største af de skandinaviske ringborge, der kendes under navnet Trelleborgene. Resterne af ringborgen, der er den største af de fem danske ringborge fra vikingetiden, er opført omkring år 970. Den indre diameter på borgen er på imponerende 240 meter, mens volden var fire meter høj. Borgen var kun i brug et sted mellem fem og 20 år.

Bunkermuseet ved Bulbjerg

Bunkeren ved Bulbjerg var en observationsbunker under 2. Verdenskrig. Den er i dag indrettet som et lille, gratis museum. Der er flere minder fra krigen i området. Eksempelvis er den spor efter mandskabsbunkere, fundamenter til maskingeværstillinger samt betonveje. Derudover er der en fremragende udsigt over havet fra den 47 meter høje kalkstensknude, der samtidig er Danmarks eneste fuglefjeld.

Bunkermuseum Hanstholm

Bunkermuseum Hanstholm er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det blev bygget i 1941 og skulle sammen med et tvillingebatteri ved Kristiansand i Norge spærre indsejling til Skagerrak. Anlægget er på 2.500 kvadratmeter og flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Røgegård Naturreservat

Røgegård Naturreservat byder på skov, hede og søer, hvor man kan komme tæt på de hjorte, mufloner og vildsvin, der holder til i det store område. Der er mulighed for at købe en guidet tur i området, der også byder på et jagtmuseum, som har en af landets største private samlinger af jagtvåben.