Destination

Skagen

Der er mange gode grunde til at tage i sommerhus i Skagen. Lad jer betage af områdets helt særlige stemning og enestående natur. I Skagen finder i store hedeområder, plantager, klitter og masser af sandstrande. I kan også vælge at holde ferie i selve Skagen by, hvor I er i gåafstand fra hyggelige caféer og spisesteder.

Skagen
Sommerhuse med spa

Sommerhus i Skagen - dejlig ferie helt på toppen

Skagen er noget helt specielt. På flere måder er byen toppen af Danmark. Først og fremmest rent fysisk for det er på Grenen, at landet slutter. Men også i mere overført betydning. Det var i Skagen nogle af landets bedste kunstmalere slog sig ned og skabte de værker, der den dag i dag imponerer. Og en spadseretur en sommerdag i Skagens hyggelige gader med de gulkalkede huse eller en pause på havnen, er tæt på at være noget det bedste, man kan foretage sig.

Ferieby med flere kvarterer

Er man på jagt efter en feriebolig i Skagen, er der noget at tage stilling til på forhånd. For Skagen er ikke bare Skagen. Der er Gl. Skagen, Skagen Vesterby, Skagen Nordby, Skagen Østerby og Skagen Midtby at vælge mellem.  Derudover er der de selvstændige sommerhusområder syd for Skagen: Kandestederne og Skiveren mod vest samt Bunken og Hulsig mod øst.

Gl. Skagen – eller Højen – er et gammelt fiskerleje, der ligger vest for selve Skagen by. Gl. Skagen er en charmerende og eksklusiv bydel, der præges af de gule Skagenshus med de røde tegltage. Det er her vi finder Solnedgangspladsen, ligesom det er her Ruths Hotel ligger.

Skagen Vesterby er bydelen, der ligger i den sydlige del af havneområdet ud mod Kattegat. Skagen Nordby er den bydel, der ligger lidt nordøst for Gl. Skagen, mellem de to have, der omgiver Skagen, mens Skagen Østerby er det gamle kunstnerkvarter nord for havnen. Skagen Midtby er det livlige område omkring havnen og gågaden. 

Fælles for mange af feriehusene i Skagen er, at de som regel ikke minder om klassiske feriehuse. Det er ofte gulkalkede murstenshuse med rødt tegltag.

Sommerhuse og ferielejligheder i Skagen

Holder I ferie i sommerhus i Skagens natur, kan I nyde roen og freden, og rigtig koble af fra hverdagens stress. Havet og stranden er kun en kort gåtur væk, og I er helt jer selv, når I slapper af på terrassen ved sommerhuset. Holder I ferie i sommerhus i Skagen, er det oplagt at opleve naturen til fods eller på cykel. Der er mange vandre- og cykelruter i området, der guider jer gennem de smukkeste steder. I kan tage på udflugter til Skagen by, og fx opleve Skagensmalernes fantastiske værker på Skagens Museum, Den tilsandede Kirke og Grenen.

Når I holder ferie i Skagen, er I tæt på både Vesterhavet og Kattegat. I kan opleve Vesterhavets vilde bølger og den barske natur, der er formet af vind og vejr. Har I børn med på ferien i sommerhus, så er østkystens mildere strande mere børnevenlige. Bølgerne er mindre og vandet er lavere, så de små størrelser trygt kan lege i vandkanten.

Skagen, Vesterby 10 Skagen, Nordby Fra Grenen

Det danske vejr kan drille, og der er ingen garanti for solskin og badevejr. Lejer I et luksussommerhus med pool, har I altid mulighed for at tage en svømmetur – også selvom regnen siler ned udenfor. Børnefamilier har stor glæde af en feriebolig med pool, der bliver jeres helt eget private badeland, hvor børnene kan plaske i timevis. Et sommerhus med pool behøver ikke være en dyr luksus. I kan fx leje et luksusferiehus sammen med venner eller familie, så I deler udgifterne, eller I kan finde et luksussommerhus med Last Minute rabat.

Det er rart med lidt luksus i ferien, og et sommerhus med pool eller en spa giver det lille twist af selvforkælelse og wellness, man har brug for i ferien. Det er især skønt, hvis I lejer feriebolig i efteråret eller om vinteren. Her kan I rigtig nyde den luksus, det er at sidde i spa’ens varme bobler, mens vinden og regnen raser udenfor eller tage en svømmetur om morgenen i den lune pool, mens landskabet udenfor er dækket af rimfrost.

Vil I have liv omkring jer og være tæt på spisesteder, butikker og museer, så kan I vælge at leje et sommerhus eller en ferielejlighed i selve Skagen by. I kan leje en ferielejlighed i Skagen midtby, og opleve byens liv og charmerende stemning på tæt hold. I har også mulighed for at leje et af de ikoniske gule Skagenshuse med rødt tegltag, hvor I har adgang til egen have. I Skagen kan I finde lige netop den feriebolig, der passer til jeres behov i ferien.

Feriestemning og oplevelser i Skagen

Når I er i sommerhus i Skagen, kan I tage på en kulturel og gastronomisk rejse gennem byen og besøge nogle af de mange gallerier og museer i byen eller nyde frisk fisk og skaldyr på havnen.

Er I vilde med musik og god stemning, kan I leje sommerhus eller ferielejlighed, mens der er Skagen Festival, så I ikke går glip af noget. Skagen skruer ekstra op for charmen i de dage, hvor Skagen Festivalen afholdes, og der foregår en masse aktiviteter og arrangementer. Restauranter og caféer kræser for deres gæster og sørger for gode tilbud og kulinariske oplevelser.

Skagen Gl Skagen, Midtby 8

På Skagens Museum kan I opleve de imponerende værker, som skagensmalerne skabte med pensler og farver. Deres malerie fængsler og fascinerer stadig publikum. Det er ikke kun kunst i verdensklasse, men I får også et godt indblik i livet i Skagen i slutningen af 1800-tallet.

Lige nord for Skagen kan I opleve noget helt specielt - her kan I ikke kun stå på det nordligste punkt i Danmark, I kan også stå med benene i to farvande på samme tid. Ved Grenen mødes Kattegat og Skagerrak og bølgerne bruser ind mod hinanden. Det imponerende syn af de to have, der mødes, tiltrækker hvert år mange mennesker.

Den tilsandede kirke lidt syd for Skagen by er et populært udflugtsmål. Kirken stammer fra det 14. århundrede og blev benyttet indtil sidst i 1700-tallet, hvor vandreklitter langsomt begyndte at dække kirken. På et tidspunkt måtte man opgive kampen mod sandet. I dag kan man kun se kirketårnet stikke op af sandet. Kirken er et godt eksempel på de naturkræfter, man har måtte leve med i Nordjylland i århundrede.

Tag hunden med til Skagen

I kan sagtens have hunden med til Skagen, uanset hvilken type feriebolig, I ønsker at holde ferie i. Der er et stort udvalg af sommerhuse og ferielejligheder, hvor det er tilladt at have hund med. I har også mulighed for at leje et en feriebolig med indhegnet have eller terrasse, så jeres hund ikke skal stå bundet hele tiden. Det er ren luksus for hund og hundeejer.

Både strand hede og skove i Skagen indbyder til lange gåture med hunden, som vil nyde at komme ud og opleve nye steder. De mange sommerhusområder ligger midt i smuk natur og gør de daglige lufteture til en stor fornøjelse. Hvis I vil gå en tur med hunden, hvor den kan løbe løs, så kan I besøge de to hundeskove i Skagen. Den ene hundeskov ligger i Skagen Klitplantage tæt ved parkeringspladsen og kiosken ved Den tilsandede Kirke. Hundeskoven er indhegnet og ca.10 ha stor. Den anden hundeskov ligger i udkanten af Skagen by i Byfogedskoven. Denne hundeskov er indhegnet, men der er ikke låger ved indgangene.

Skagen Gl Pic11