Destination

Stenbjerg

Sommerhusudlejning i Stenbjerg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Stenbjerg, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Stenbjerg er et gammelt, fredeligt fiskerleje, som er smukt omgivet af Vesterhavet og storslåede plantageområder.

Generel

Stenbjerg er det fredfyldte alternativ til det mere livlige Vorupør. Den hyggelige by er afskærmet mod vind og vejr af klitterne bag den fredede 'Stenbjerg Landingsplads', hvorfra der tidligere blev drevet erhvervsfiskeri. Atmosfæren omkring landingspladsen med de små hvide redskabsskure, redningshuset, spilhuset og de gamle fiskerhuse er idyllisk og livlig. Her er det også muligt at købe friskfangede fisk af de lokale fiskere. Stenbjergs vartegn er 'Sømærket', som er højt placeret på en klit. Der kan købes dagligvarer i Stenbjerg, og I kan bl.a. spise på byens kro. Den nærmeste større by er Thisted, som ligger 27 km mod nordøst. Her finder I ro, charme, frisk havluft og rekreative, grønne omgivelser. Området byder på gode muligheder for at bade, fiske og vandre i den enestående natur. Stenbjerg er et ideelt feriested for kunstnere og naturelskere.

Strande

Stenbjergs ca. 100 m brede sandstrand med enkelte sten har Blåt Flag. Der er sandbund og badevandet er næsten altid klart. Dog bliver det hurtigt dybt og strømmen kan til tider være stærk. Stranden er afskærmet af marehalmsklitter lige bag de små, hvide fiskerhuse. På grund af vinden, er der gode muligheder for at windsurfe ved Stenbjerg Strand.

Natur

Stenbjerg er på den ene side omgivet af Vesterhavet og de særegne marehalmsklitter og på den anden side ligger de grønne plantageområder. Her kan I nyde duften af hav, jord og fyrretræer på samme tid. De store statsskove bag Vorupør udgør landets største sammenhængende skovarealer. Her finder I søer, vandløb, blide bøgeskove og forblæste fyrretræer. Landskabet er meget afvekslende og vidtstrakt, og himmelen er uendelig høj, klar og blå.

Aktiviteter

Der er gode muligheder for kystfiskeri ved Stenbjerg. I kan desuden fiske i baglandets søer, åer og Put & Take fiskeparker. Ønsker I at komme på havfiskeri, kan I tage med en kutter fra Hanstholm ud på havet (29 km). Den dejlige natur med bl.a. Stenbjerg Plantage indeholder flere afmærkede stier, og indbyder til picnic og vandreture. Vestkyststien - en 80 km lang vandre-/cykelsti mellem Bulbjerg og Agger - fører lige forbi Stenbjerg. Har I lyst til at prøve at windsurfe, kan I benytte jer af de gode vind- og strømforhold i området. Bl.a. er Klitmøller et internationalt kendt windsurfer-område (17 km). Golfspillere kan afprøve det hyggelige golfanlæg i Nystrup Plantage (17 km), eller en af Danmarks mest udfordrende baner hos Nordvestjysk Golfklub i Thisted (27 km).

Attraktioner

Stenbjergs tidligere redningshus er i dag indrettet med et lille museum, der fortæller om stationens historie og funktion. I et af fiskerhusene kan I se lille udstilling om fiskerlejets historie. I Vorupør trækkes fiskerkutterne stadig op på landingspladsen på stranden hver dag efter brug - en meget gammel tradition, som er er bevaret. Fra den 350 m lange læmole har I mulighed for at opleve aktiviteterne på tæt hold (5 km). I Nordsøakvariet i Vorupør kan I opleve fisk og havdyr, som er fanget af de lokale fiskerne. Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, der har bygget skibe til kystens fiskere, og viser den historiske baggrund for Vorupør og kystbefolkningens specielle levevis. 'Svankjær lille Savværk' viser en udstilling af danske papirklip, som dog er udskåret i træ. Se resultaterne af et tidskrævende og præcist udført stykke arbejde og køb evt. et eksemplar med hjem (10 km).

Udflugtsmål

Thisted byder på butikker, restauranter, gallerier, keramikerværksteder, Thisted Kirke, Thisted Bryghus og Thisted Museum, som er indrettet i en gammel villa. Her vises bl.a. en mindestue for forfatteren J. P. Jacobsen samt udstillinger om Thys bondekultur og Thisteds historie (27 km). Besøg evt. Museumscenter Hanstholm med Museumsbunkeren - Nordeuropas største fæstning med bunker. På museumsområdet kan I også opleve udstillinger, kanoner, uniformer, våben osv. (29 km). Limfjordscentret i Doverodde er en 150 år gammel, meget velbevaret købmandsgård. Her får I et autentisk indtryk af købmandsgårdens rolle i gamle dage (33 km). Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (38 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende, levende museum for hele familien. Se hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (76 km).
Sommerhuse i Stenbjerg