Sommerhuse i Agger

Sommerhusudlejning i Agger - dejlig ferie i sommerhus

Omgivet af Vesterhavet, Nationalpark Thy og Krik Vig i Limfjorden ligger Agger. Naturen fylder meget omkring Agger, der byder på brede stande, hyggeligt bymiljø, fine forhold for kitesurfere og gode sommerhuse.

Agger ligger midt i naturen

Lige over det smalle, fredede fugleområde Agger Tange ligger selve Agger. En by med knap 400 fastboende der i sommerhalvåret forvandler sig til en ferieby med plads til gæster, som holder af natur og af aktiv ferie ved vandet eller i naturen i Nationalpark Thy. Agger ligger indenfor køreafstand af Hurup, Thisted og Hanstholm, ligesom der ikke lang vej til Thyborøn, som ligger syd for Limfjorden. Det kræver blot en kort færgetur.

Standen og naturen ved Agger

Stranden ved Agger er omkring 100 meter bred og består af sand og sten. Der er gode muligheder for både badning og solbadning i nærheden af de mange høfder. Vandet er klart, men bliver hurtigt dybt, og der kan være bølger og stærk strøm.

Mod syd fortsætter strand direkte ned i fuglereservatet på Agger Tange. Mod nord ligger Nationalpark Thy, der er Danmarks første nationalpark. Den blev indviet i 2008. Området strækker fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord. Området er på knap 25.000 hektar og strækker sig i et op til 12 kilometer bredt bælte. Naturen i Nationalpark Thy er meget varieret med klitter, klitheder, søer, klitplantager og meget mere. Samtidig er dyrelivet rigt og varieret, og der er gode muligheder se vilde dyr både til lands, til vands og i luften.

Udflugter nær Agger

”De Sorte Huse” i Agger blev opført i forbindelse med kystsikringen, der blev indledt i slutningen af 1800-tallet. Her kan man høre om kystsikringens historie, ligesom der er skiftende kunstudstillinger med værker af lokale kunstnere. Oprindeligt var husene røde, men de blev senere malet sorte. I det over 200 år gamle fiskerhus i Agger kan man se, hvordan en fiskerfamilie levede i gamle dage.

Fugleeldoradoet Agger Tange er et meget velbesøgt reservat. Tag eventuelt en tur med færgen fra Agger Tange til Thyborøn.

En tur rundt i Nationalpark Thy skal man ikke snyde sig selv for. En af perlerne i nationalparken er Lodbjerg Fyr, som ligger for sig selv i et stort hede- og plantageområde. Turen i tårnet kan efterfølges af en spadseretur på de omkringliggende klitheder. Nord for fyret ligger to smukke grupper med i alt ni gravhøje.

Trækker bylivet er det oplagt at besøge enten Hanstholm eller Thys ”hovedstad” Thisted, som har et godt handelsliv og glimrende kulturtilbud.

Attraktioner i nærheden af Agger

Statens Museum for Kunst i Thy

Ved Doverodde ligger en lille afdeling af Statens Museum for Kunst. Statens Museum for Kunst i Thy er opfyldelsen af en drøm om at skabe en filial langt væk fra museet i København, der skulle bringe kunst og kunstneriske oplevelser ud til dem, der ikke har let adgang til museet i København.

Nordsø Akvariet i Vorupør

I Nordsø Akvariet kommer man helt tæt på livet under havets overflade i Nordsøen. Fiskene er bragt i land af lokale fiskere. I bassinerne er der over 70 forskellige slags fisk - eksempelvis hajer, torsk, rødspætter og ål. Der er også et rørebassin, hvor det er muligt at klappe små hajer og andre fisk.

Bunkermuseet ved Bulbjerg

Bunkeren ved Bulbjerg var en observationsbunker under 2. Verdenskrig. Den er i dag indrettet som et lille, gratis museum. Der er flere minder fra krigen i området. Eksempelvis er den spor efter mandskabsbunkere, fundamenter til maskingeværstillinger samt betonveje. Derudover er der en fremragende udsigt over havet fra den 47 meter høje kalkstensknude, der samtidig er Danmarks eneste fuglefjeld.

Bunkermuseet Hirtshals

Bunkermuseet, 10. batteri er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det blev bygget i 1941 og skulle sammen med et tvillingebatteri ved Kristiansand i Norge spærre indsejling til Skagerrak. Anlægget er på 2.500 kvadratmeter og flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Det bedst bevarede landbryggeri i Nordeuropa ligger i Fjerritslev. Det var her, at P. Kjeldgaard i slutningen af 1800-tallet byggede sit bryggeri, der var den eneste bygning i to etager på vejen mellem Aalborg og Thisted. Fjerritslev har siden 2019 kaldt sig Bryggerbyen.

Jespershus Blomsterpark

Skandinaviens største blomsterpark, Jespershus Blomsterpark, er fyldt med stauder, roser, sommerblomster, sukkulenter og kæmpestore blomsterfigurer. Men her er mere end blomster. Midt i parken ligger Piratlandet med masser af forlystelser. 6000 m2 er overdækket med zoo med Tarzansti, 4D-biograf og Jungledyret Hugoland.

Hjerl Hede Frilandsmuseum

Hjerl Hede er et frilandsmuseum ved Vinderup mellem Skive, Struer og Holstebro i Vestjylland. Museet har bevarede, rekonstruerede bygninger, historiske haver, og gamle husdyrracer. Hjerl Hede er en tidslomme, der viser, hvordan livet på landet var, dengang tipoldefar var dreng.