Sommerhuse i Skagen, Østerby
Destination

Skagen, Østerby

Skagen, Østerby

Sommerhusudlejning i Skagen, Østerby - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Skagen, Østerby, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Skagen, Østerby er et roligt og meget naturskønt ferieområde mellem Skagens midtby og Grenen. I Skagen, Østerby kan I bade ved den populære Sønderstrand, nyde den unikke natur og besøge de mange seværdigheder. I Skagen, Østerby kan I vælge mellem mange attraktive sommerhuse.

Generel

Det gamle kunstnerkvarter nord for havnen fremstår med samme charme og atmosfære som i 1800-tallet med de smalle gader, de karakteristiske Skagenshuse og vippefyret ved stranden. Kunstnerne blev inspireret af lyset og motiverne ved Skagen Sønderstrand, som ligger lige ud for den historiske og hyggelige bydel. Østerby har en central beliggenhed med gåafstand til badestrand, bycentrum, fiskeri- og lystbådehavn samt spændende seværdigheder. I centrum af Skagen kan I nyde havnemiljøet ved de berømte, røde fiskepakhuse, handle i gågadens mange, interessante butikker eller lade jer opvarte i byens caféer, fiskerestauranter, beværtninger osv. Under 3 km herfra mødes Kattegat og Skagerrak på Grenen. Skagen er et attraktivt og populært feriemål for hele familien - på alle årstider. Dette skyldes ikke mindst de skønne strande, den betagende natur, de spændende attraktioner, det hyggelige byliv og det livlige havnemiljø.

Strande

Skagen Sønderstrand ved Østerby er en indbydende og familievenlig sandstrand med sandbund, små bølger og rent vand. Vippefyret står på klitten Fyrbakken som et smukt vartegn for standen, som byder på klitter, gryder og Blåt Flag. Det var her de berømte Skagensmalere fandt inspiration til mange af deres berømte strandmalerier. Hvert år til midsommer tændes Skt. Hans bål her på stranden.

Natur

Skagerrak og Kattegat støder sammen ved Grenen på den yderste spids af Jylland. Mødet mellem de to have et imponerende syn på alle årstider! Ved Grenen kan fugleentusiaster også besøge Skagen Odde og nyde synet af fugletrækket. Umiddelbart syd for Skagen kan I opleve Skagen Klitplantage, som er præget af en smuk og varieret natur. Her kan I bl.a. opleve skovområder med fyrretræer, den store vandreklit Sandmilen, udkigspunkter, et rigt fugleliv samt Den Tilsandede Kirke. En af Europas største vandreklitter, Råbjerg Mile, er ca. 40 m høj, bevæger sig op til 15 m mod nordøst hvert år og danner en mini-ørken på ca. 1 km2 sydvest for Skagen. Sandflugten ved klitten har efterladt Råbjerg Stenene - en stenslette, som er opstået fordi kun det fine sand fra Råbjerg Mile flyttes, og de større sten bliver liggende. Fra klittens højeste punkt kan I se helt til Skagens Gren (16 km).

Aktiviteter

Sønderstrand indbyder til badning, solbadning, vandreture samt strand- og vandsportsaktiviteter. I kan vandre, cykle og ride i de naturskønne klitplantager eller benytte svømmehal, bowlingbane eller minigolfbane i Skagen by. Lystfiskere kan fiske fra kysten, fra molen i havnen eller fra en båd. I kan ligeledes tage på havfisketur med kutter fra havnen. Har I et dykkercertifikat, kan I tage med Skagens sportsdykkerklub Skawdyk på dykkertur. Tag på sejltur fra havnen til Grenen i den hurtige powerboat Vandormen og oplev Danmarks nordligste punkt fra søsiden. Besøg Skagen Bryghus på Kirkevej og deltag evt. i en rundvisning, hvor I kan lære mere om ølproduktion på et mikrobryggeri. Golfspillere kan afprøve den naturskønne bane hos Hvide Klit Golfklub i Bunken ved Ålbæk, som bl.a. byder på en 18-hullers bane og en Par 3 bane med 6 huller (19 km). Hvert år i juli arrangeres der visefestival i Skagen, og i den weekend, hvor festivalen finder sted, festes der overalt i byen.

Attraktioner

En rekonstruktion af Danmarks første vippefyr med jernkurv til stenkul kan opleves på Sønderstrand i Østerby. Her finder I også Det hvide Fyr, hvor der arrangeres skiftende kunstudstillinger. Grenen Kunstmuseum på Fyrvej byder på permanente udstillinger med bl.a. kunstværker af nutidige Skagensmaler samt en skulptursamling. Skagen Odde Naturcenter på Batterivej er et spændende naturcenter, som behandler temaet naturfænomener. Oplev de interaktive udstillinger med vind, vand, lys og sand. Skagen by og egnsmuseum på P.K. Nielsensvej er et frilandsmuseum med bygninger fra Skagens historie samt udstillinger om fiskeri og søfart. På Skagens museum på Brøndumsvej udstilles malerier, som er udført at Skagens 'Guldaldermalere'. I Michael og Anna Anchers hus på Markvej kan I opleve, hvordan de 2 skagensmalere levede og arbejdede. I 'Villa Pax' på Hans Baghs Vej finder I Drachmanns Hus, og her kan I lære mere om kunstnerens og forfatterens liv.

Udflugtsmål

Den Tilsandede Kirke, hvis tårn rager op over sandet, er beliggende i et naturskønt plantageområde. Den enorme sandflugt i området er skyld i, at kirken blev begravet (5 km). Farm Fun ved Ålbæk er en dyrepark med legeland. Kom tæt på gårdens dyr, bl.a. grise, køer, får, kænguruer, emuer, ponyer, hængebugsvin, kaniner, geder, marsvin, påfugle og lamaer, eller benyt de sjove månebiler, gyngerne og hoppepuden (21 km). Besøg Ørnereservatet i Tuen ved Tversted. I sommersæsonen er det muligt at komme helt tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften. Oplev bl.a. vandrefalk, jagtfalk, duehøg, kongeørn og havørn (29km).