Sommerhuse i Hirtshals

Generelt om Hirtshals

Den hyggelige fiskeri- og handelsby Hirtshals er omgivet af det brusende Vesterhav og naturskønne klitlandskaber. Byen har en stor, stemningsfuld fiskerihavn, en gågade med et aktivt handelsliv, flere restauranter og caféer, interessante museer og gallerier samt et karakteristisk fyrtårn. De dejlige badestrande, den smukke natur, de mange aktivitetsmuligheder og seværdigheder gør Hirtshals til et ideelt feriemål for hele familien.

Strandene ved Hirtshals

Her kan I vælge mellem flere typer strande. Hirtshals byder bl.a. på den børnevenlige og bilfrie strand 'Husmoderstranden' samt flere, bredere sandstrande mod syd og nordøst, hvor I bilkørsel er tilladt. Strandene er alle afskærmet af marehalmsbevoksede klitter. Her kan I bade, solbade, vandre, dyrke strand- og vandsportsaktiviteter samt beundre den smukke solnedgang.

Naturen omkring Hirtshals

Hirtshals er omgivet er hav, klitlandskaber, hede samt skov- og naturområder med søer og vandløb. Omkring søerne og vandløbene finder I et rigt dyre- og planteliv. Folkeparken er et hyggeligt, lille skovområde med stier, en sø med ænder, borde, bænke og legeplads. Skoven 'Lilleheden Klitplantage' ligger i den østlige udkant af Hirtshals, og her kan I opleve et varieret fugleliv. Landskabet byder desuden på duftende nåletræer, bøgetræer, frugtbuske, svampe, bakker, marker og Kjul Å, hvis vand tidligere var kendt for at have en helende virkning. I Uggerby Plantage løber Uggerby Å gennem det smukke landskab, og kan beundres fra både vej, cykelsti og vandresti.

Aktiviteter nær Hirtshals

I Hirtshals Bowling Center kan I bowle, spille airhockey, billard osv. Der er gode vandre-, ride- og cykelruter i og omkring byen. I kan bl.a. leje rideheste og følge ruten gennem klitplantagerne ned til stranden. Det er muligt at fiske fra molen i Hirtshals, fra de omkringliggende strande, i Uggerby Å samt i områdets Put & Take fiskeparker. Ønsker I at fiske på havet, kan I sejle med kutter ud fra Hirtshals Havn til forskellige vrag eller rev, f.eks. Det Gule Rev. Hirtshals Golfklub, som er beliggende i Kjul, byder på en 18-hullers, let kuperede golfbane samt en 9-hullers Pay & Play bane (5 km). I kan leje kanoer og sejle på den kønne Uggerby Å, ca. 11 km fra Hirtshals.

Attraktioner i nærheden af Hirtshals

Hirtshals og området omkring byen er rig på kunsthåndværkere. Oplev bl.a. billedhuggere, malere, glaspustere, ravslibere og pottemagere i deres værksteder og atelier. Nordsømuseet indeholder Europas største saltvandsakvarium - Oceanariet med 4,5 mio. liter vand. På Nordsømuseet kan I opleve ca. 60 forskellige fiskearter fra hele Nordsøen, og nogle kan I endda røre ved. I Hirtshals kan I desuden besøge Bunkermuseet Hirtshals 10. Batteri - et komplet bunkeranlæg med museum fra 2. verdenskrig, samt flere andre museer, der belyser områdets natur- og kulturhistorie. De 144 trin i Hirtshals Fyr fører jer op i 35 m højde og giver jer en storslået udsigt over havet, kysten og landet. Hirtshals Fun Park er et stort besøgslandbrug med et utal af dyr og fugle samt aktiviteter for børn i alle aldre. Her kan I bl.a. kæle for dyrene, ride på ponyer, spille minigolf, skyde med bue, bage snobrød i indianerlejren (2 km mod syd).

Udflugtsmål tæt ved Hirtshals

Den rustikke herregård Odden i Mygdal fra 1400-tallet er beliggende i smukke omgivelser og indeholder historisk interiør (16 km). I Tuen ved Tversted kan I besøge et spændende ørnereservat, komme helt tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften (22 km). Besøg det idylliske og stemningsfulde fiskerleje Lønstrup, som bl.a. er kendt for sine mange gallerier og kunsthåndværkere (25 km). Råbjerg Mile ved Kandestederne (41 km) er en af Europas største vandreklitter. Vandreklitten er ca. 40 m høj, bevæger sig op til 15 m mod nordøst hvert år og danner en mini-ørken på ca. 1 km2. Fra klittens højeste punkt kan I se helt til Skagens Gren. I forlystelsesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien, inkl. Danmarks største vandland og Danmarks største rutschebane, Falken. Når entreen er betalt, kan I prøve det hele i Fårup Sommerland (44 km).