Sommerhuse i Kollerup

Sommerhusudlejning i Kollerup Strand - dejlig ferie i sommerhus

Havet, stranden og sommerhuse midt i den uspolerede natur gør at Kollerup Strand er et helt specielt sted at holde ferie eller nyde et par fridage.

Her er naturen til at bruge

Kollerup Strand, der ligger mellem Fjerritslev og Vesterhavet, er placeret lige midt i et uberørt og fredet naturlandskab. Området indbyder til ophold i naturen og aktiv ferie i det fri. Inden for en kort køreafstand er der golfbaner, forlystelsesparker samt attraktioner for hele familien.

Stranden og naturen

Den bilfri Kollerup Strand er en bred sandstrand med enkelte sten. En del af stranden mellem Kollerup Strand og nabostranden Grønne Strand er udlagt som naturiststrand.

Den fredede Kollerup Plantage, der ligger lige bage stranden, er et specielt område med indlandsklitter, skov, lynghede og indsøer.

Udflugter og aktiviteter

Fjerritslev ligger tæt på og har gode indkøbsmuligheder, spisesteder og aktivitetsmuligheder. Ved Grønne Strand, der ligger tæt på, ligger Lyngmøllen fra 1876, der er Danmarks eneste bevarede vindmølle, som er tækket med lyng på alle sider. En stor del af møllen er bygget af egetræ, mens vingerne er af lærketræ, der er let og elastisk.

Kollerup ligger også tæt ved Svinkløv, som er kendt for sin plantage med et fremragende mountainbikespor, men ikke mindst for Svinkløv Badehotel, der efter en voldsom brand i 2019 er tilbage, smukkere end nogensinde.

Skovlegepladsen ved Vester Thorup Plantage er perfekt, når børnene skal luftes. Et overblik over verdens mest avancerede vindmøller kan man hente i Besøgscenter Østerild, der er et testcenter for havvindmøller, og som ligger lige midt i Østerild Klitplantage.

Trækker bylivet er Aalborg et godt sted at besøge. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er værd at kigge forbi.

Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Det bedst bevarede landbryggeri i Nordeuropa ligger i Fjerritslev. Det var her, at P. Kjeldgaard i slutningen af 1800-tallet byggede sit bryggeri, der var den eneste bygning i to etager på vejen mellem Aalborg og Thisted. Fjerritslev har siden 2019 kaldt sig Bryggerbyen.

Aggersborg

Aggersborg er den største af de skandinaviske ringborge, der kendes under navnet Trelleborgene. Resterne af ringborgen, der er den største af de fem danske ringborge fra vikingetiden, er opført omkring år 970. Den indre diameter på borgen er på imponerende 240 meter, mens volden var fire meter høj. Borgen var kun i brug et sted mellem fem og 20 år.

Bunkermuseet ved Bulbjerg

Bunkeren ved Bulbjerg var en observationsbunker under 2. Verdenskrig. Den er i dag indrettet som et lille, gratis museum. Der er flere minder fra krigen i området. Eksempelvis er den spor efter mandskabsbunkere, fundamenter til maskingeværstillinger samt betonveje. Derudover er der en fremragende udsigt over havet fra den 47 meter høje kalkstensknude, der samtidig er Danmarks eneste fuglefjeld.

Bunkermuseum Hanstholm

Das Bunkermuseum Hanstholm ist Nordeuropas größte Befestigungsanlage aus dem 2. Weltkrieg. Sie wurde 1941 gebaut und sollte zusammen mit einer Zwillingsbatterie bei Kristiansand in Norwegen die Einfahrt in den Skagerrak versperren. Die Anlage ist 2.500 Quadratmeter groß, und mehrere der Räume haben wieder ihr ursprüngliches Aussehen erhalten.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Røgegård Naturreservat

Røgegård Naturreservat byder på skov, hede og søer, hvor man kan komme tæt på de hjorte, mufloner og vildsvin, der holder til i det store område. Der er mulighed for at købe en guidet tur i området, der også byder på et jagtmuseum, som har en af landets største private samlinger af jagtvåben