Sommerhuse i Lønstrup
Destination

Lønstrup

Det tidligere fiskerleje Lønstrup er en charmerende ferieby ved Vesterhavet. Lønstrups sommerhuse ligger i de naturskønne omgivelser bag den dejlige badestrand med fiskerbåde og høje klitter. Glæd jer til at opleve den aktive by, som på grund af de mange gallerier kaldes Kunstens by. I Lønstrup finder I sommerhuse, aktiviteter og seværdigheder for enhver smag.

 Lønstrup

Lønstrup er en charmerende ferie- og badeby

En af de mest charmerende ferie- og badebyer langs Vestkysten er Lønstrup. Gaderne i det tidligere fiskerleje er i dag domineret af cafeer, butikker og kunsthåndværk. Byen summer af liv om sommeren, men den har så meget sjæl og historie, at den har noget at byde på hele året rundt. 

Vesterhavet er rykket helt tæt på Lønstrup. Det står klart efter et besøg på stranden, der ligger nedenfor den høje klint, hvor en række bølgebrydere af norsk granit sørger for, at der ikke bliver spist mere af kystlinjen lige her. Det tidligere fiskerleje er i dag forvandlet til en charmerende ferieby, hvor specielt kunsthåndværkerne har sat deres præg på byen.  

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie. Det er oplagt at tage de gode sko på og gå en lang tur, køre på mountainbike eller almindelig cykel eller måske leje en hest og galoppere en tur langs stranden. Både resterne af Mårup Kirke og Rubjerg Knud Fyr er indenfor gåafstand. På gåturen derned er der fra toppen af klinten gode muligheder for et lille sug i maven, når man kigger ned på stranden. 

Loenstrup 4 Loenstrup 15

Stranden ved Lønstrup

Der er sandstrand både nord og syd for Lønstrup by. På nordsiden bliver bølgerne dæmpet af bølgebrydere, der har skabt nogle rolige laguner, hvor vandet er lavt og børnevenligt. Bag stranden rejser Lønstrup Klint sig stejlt, den 13 km lange kystskrænt som strækker sig fra Lønstrup og ned til Løkken. 

Loenstrup 13 Loenstrup 16

Naturen omkring Lønstrup

Landskabet omkring Lønstrup er præget af kuperede klitplantager, skov samt enge og marker med afgrøder, køer og heste. I jeres sommerhus i Lønstrup kan I opleve en skøn og varieret natur i området. Lønstrup er en kuperet og grøn by ved det blå Vesterhav. En slugt, forårsaget af et stort skybrud i 1877, med en lille bæk i bunden, fører gennem byen. Landskabet, som omgiver Lønstrup, er præget af strand, naturskønne og kuperede klitplantager, skovområder samt enge og marker med afgrøder eller græssende dyr. I mange af vores sommerhuse må I medbringe hund, så tag hunden med og gå lange ture i den skønne natur. Langs kysten syd for Lønstrup kan I opleve den høje, 15 km lange Lønstrup Klint samt sandflugtens påvirkning af landskabet, bl.a. ved Rubjerg Knude, hvor den store, ørkenagtige sandklit foran fyrtårnet nu er højere end fyrtårnet.

Loenstrup 11 Loenstrup 9

Her er meget at give sig til

Stranden ved Lønstrup indbyder til diverse strand- og vandsportsaktiviteter. Området byder på gode betingelser for lystfiskere, som kan fiske direkte fra kysten, fra en båd, i områdets Put&Take-fiskesøer samt i Liver Å og Uggerby Å. Der findes gode ridestier i området og rideheste kan lejes flere steder. I kan paraglide fra den 15 km lange Lønstrup Klint - et af landets bedste paraglide-områder. Action House i Løkken byder bl.a. på bowlingbaner, lasergame, paintball, gokarts, spillehal, boldrum og elbiler (16 km). I Vennebjerg finder I landsdelens største Pay&Play-golfbane med 12 huller, samt en fiskesø og en lille skov (4 km). Golfspillere kan derudover evt. benytte banerne hos Hjørring Golfklub (13 km), Løkken Golfklub (16 km) og Hirtshals Golfklub (25 km).

Udflugter i nærheden af Lønstrup

Der er en række gode udflugtsmuligheder indenfor en overkommelig afstand af Lønstrup. Mårup Kirke og Rubjerg Knude er ikke til at komme udenom. Det samme gælder Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile. For de fugleinteresserede er Skagen et spændende sted, som ofte får besøg af særdeles sjældne fugle, ligesom der de senere år flere gange er observeret spækhuggere i havet ud for byen.  

Trækker bylivet er Hjørring et nærliggende bud med sine hyggelige bymidte og sit gode handelsliv.  Aalborg noget længere mod syd er absolut også et besøg værd. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er et besøg værd. 

Attraktioner

Fårup Sommerland 

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.  

 

Børglum Kloster 

Børglum Kloster tilhørte i sin tid ordenen De hvide brødre. Den sidste biskop var den berygtede Stygge Krumpen.  I forbindelse med reformationen overtog kongen klostret, der efterfølgende blev til bolig for skiftende danske stormænd. Siden 1835 har klostret være i slægten Rottbølls eje. I dag er der åbent for offentligheden.  

 

Nordsøen Oceanarium 

Oceanariet, der er Nordeuropas største akvarium, har mere end 7.000 fisk og andre havdyr bag de tykke glas. Det er muligt at klappe fiskene i rørebassinet og se med, når hajerne og klumpfisk bliver fodret. Der er 10.000 kvadratmeter under tag og 6.000 kvadratmeter udendørs, hvor blandt andet sælerne boltrer sig.  

 

Bunkermuseet Hirtshals 

Ved Hirtshals ligger det mest komplette og udgravede forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig.  Anlægget breder sig over et område på 450 x 750 meter, og det har 69 bunkere, der er forbundet med 3,5 kilometer løbegrave. 

 

Skulpturparken Blokhus 

Skulpturparken på over 20.000 kvadratmeter har en stor udstilling af skulpturer, der først og fremmest er fremstillet af sand. Parken har også sansehaver med blomster, ligesom der er aktiviteter for børn. 

 

Haven i Hune 

Den 7.500 kvadratmeter store have er en af Nordjyllands mest populære attraktioner. Bag haven stod kunstneren Anne Just, der fra 1991 og frem forvandlede et klitområde til en kæmpestor, frodig have. 

 

Aalborg Zoo 

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.