Destination

Grønne Strand

Sommerhusudlejning i Grønne Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Grønne Strand, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Sommerhusene i Grønne Strand ved den nordjyske vestkyst er omgivet af unik natur. En ferie i sommerhus i Grønne Strand indbyder til gåture i bakkerne bag stranden, klitterne og Vesterhavet. Her kan I holde ferie i uforstyrrede omgivelser og uberørt natur.

Generel

Grønne Strand er et storslået, fredet område med indlandsklitter, lyng og fyrretræer, beliggende direkte ved det brusende Vesterhav med de lange, hvide sandstrande og de betagende klitter. Grønne Strand har Danmarks eneste bevarede vindmølle, som er dækket med lyng på alle sider, og ligger tæt ved det smukke, restaurerede Svinkløv Badehotel. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Slettestrand, og nærmeste større by er Fjerritslev, som byder på gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder (9 km). Grønne Strand er et ideelt feriested for de, der gerne vil bade, slappe af og nyde de naturskønne omgivelser, men har I lyst til mere, kan en kort køretur bringe jer til feriebyer, golfbaner, forlystelsesparker og seværdigheder for hele familien.

Strande

Stranden ved Grønne Strand er en bred, hvid sandstrand med enkelte sten. Bilen må ikke medbringes på stranden. På grusvejen ned mod stranden kan I opleve traktorer med bådtrailere. Dette er nutidens kystfiskere, fritidsfiskere, der går ud og røgter deres garn fra den åbne strand.

Natur

Grønne Strand er et stort, uberørt og kuperet naturområde med skov og hedearealer med lyng. I den sydlige del af området findes nogle søer, som er opstået ved ralgravning. Grønne Strand ligger tæt ved Svinkløv, som bl.a. er kendt for sit smukke og velholdte badehotel samt Svinkløv Plantage. Lidt væk fra kysten ligger 'Svinklovene'; en gammel tysk betonvej fører gennem skoven ud til 'Sømærket' med tyske fæstningsrester. Her befinder I jer højt over havet og I kan nyde en pragtfuld udsigt over Vesterhavet og hedearealerne ved Grønne Strand. Fosdalen er en stor, kuperet og meget naturskøn dal med et vandløb i bunden, og dalen munder ud i landets største indlandsskrænt Lien. Skrænten er 66 m høj og fører fra Tranum til Grønne Strand (11 km). Bulbjerg er Danmarks eneste fuglefjeld, og havfuglen riden yngler på klintens stejle sider. Fra klinten kan I nyde den storslåede udsigt over havet og området (27 km).

Aktiviteter

For vandreentusiaster har området masser at byde på. De gode, afmærkede vandrestier i området mellem Grønne Strand og Svinkløv/Slette Strand sørger for, at I bliver ledt rundt i de mest naturskønne områder. Det er muligt at fiske fra direkte stranden eller i en af områdets Put & Take fiskesøer. Ønsker I at fiske på dybere vand, kan tage på havfiskeri med fiskekutter fra Hanstholm (55 km) til Det Gule Rev, som ligger 2 timers sejlads fra land. Golfspillere kan afprøve banerne hos Jammerbugtens Golfklub ved Fjerritslev, hvor den 18-hullers bane er naturligt anlagt (9 km), Blokhus Klit Golfklub med både en 18-hullers og en 9-hullers bane (28 km) eller Nordvestjysk Golfklub ved Klitmøller, som byder på en af landets mest udfordrende og smukkest beliggende baner (64 km).

Attraktioner

Besøg det flot restaurerede Svinkløv Badehotel, der er meget naturskønt beliggende på stranden nær Grønne Strand. Området omkring Grønne Strand er rigt på kunsthåndværkere, som har værksteder og udstillinger med keramik, stentøj, raku og glaskunst. Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum er Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri. Bryggeriet fremstår som i gamle dage med 100 år gamle bryggerkedler, gærkar og øltønder. Bryggergården, der nu er indrettet til museum, omfatter også et malteri og en tappehal (9 km). I Fjerritslev kan I desuden besøge Han Herred Naturcenter og lære mere om området natur og dyreliv.

Udflugtsmål

Fæstningsanlægget Aggersborg ved Aggersund indeholder spor efter 48 langhuse. Ved ringborgen kan I se en udstilling om borgens opbygning (20 km). Kokkedal Slot ved Brovst er et imponerende trefløjet slot i 2 etager med en meget spændende historie (25 km). Den 47 m høje kalkklint ved Bulbjerg er beboet af havfugle, og fra klinten kan I opleve en enestående udsigt over hele Jammerbugten. Der er indrettet en lille udstilling i bunkeren på toppen af klinten, som er Danmarks eneste fuglefjeld (27 km). I forlystelsesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien, inkl. Danmarks største vandland og Danmarks største rutschebane, Falken (52 km). På Museumscenter Hanstholm kan I opleve Museumsbunkeren ¿ Nordeuropas største fæstning med bunker. På museumsområdet kan I også se udstillinger, kanoner, uniformer, våben osv. (55 km).
Sommerhuse i Grønne Strand