Destination

Thorup Strand

Sommerhusudlejning i Thorup Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Thorup Strand, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus i fiskerlejet Thorup Strand på den nordjyske vestkyst, kan i nyde stranden, de naturskønne omgivelser og aktiviteterne på landingspladsen. Thorup Strand er et af de få steder i Danmark, hvor fiskerne sejler ud fra stranden hver dag. Her finder I sommerhuse for enhver smag.

Generel

Fiskerlejet Thorup Strand er beliggende i den sydlige del af Jammerbugten. Her er der ingen fiskerihavn, og derfor trækkes fiskekutterne op på stranden efter dagens fisketur. Således er Thorup Strand Danmarks største kystlandingsplads med lige under 20 kuttere. I kan følge aktiviteterne på stranden og eventuelt købe friskfanget fisk med hjem. Thorup Strand er omgivet af et naturskønt plantageområde, og i umiddelbar nærhed ligger Lund Fjord - en del af fuglereservatet Vejlerne, samt Bulbjerg - Danmarks eneste fuglefjeld. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og i Fjerritslev (12 km) finder I gode indkøbsmuligheder, spisesteder og flere seværdigheder. Thorup Strand er et roligt og hyggeligt feriested for de, der ønsker at holde ferie i afslappende og meget naturskønne omgivelser.

Strande

Den dejlige badestrand ved Thorup er nordvendt og har groft sand med enkelte sten. Stranden afskærmes af klitter, som er bevokset med marehalm. Stranden indbyder til badning, solbadning og strandaktiviteter. Derudover kan I følge de spændende aktiviteterne når fiskerbådene kommer i land og evt. købe fisk direkte fra bådene.

Natur

Thorup Strand er omgivet af Vesterhavet og naturskønne plantager med et rigt dyreliv. Bl.a. bebos plantagerne af kron- og rådyr. 6 km bag kysten ligger Lund Fjord - en del af naturreservatet Vejlerne, og her kan I opleve rørskove, strandenge og et rigt fugleliv. Fuglefjeldet Bulbjerg er en 47 m høj kalkstensklint, som vender ud mod Skagerrak. Klinten er en stor naturattraktion, som rager godt op i det flade kystlandskab. Yderst på klinten findes en bunker fra 2. verdenskrig med en lille udstilling om de tyske anlæg og om stedets natur- og kulturforhold (8 km). Svinkløv Plantage ved Slettestrand indeholder mange gode vandrestier, og muligheden for at møde rådyr på turen også til stede. I plantagen kan I følge en gammel, tysk betonvej, som fører gennem skoven og ud til 'Sømærket'. Her befinder I jer højt over havet og I kan nyde en pragtfuld udsigt over Vesterhavet og området så langt øjet rækker. Slette Å løber lige gennem plantagen (16 km).

Aktiviteter

De naturskønne plantageområder indbyder til vandre- og rideture samt ophold i naturen. Golfspillere kan bl.a. afprøve banerne hos Jammerbugtens Golfklub ved Fjerritslev, hvor den smukke, let kuperede, 18-hullers bane er naturligt anlagt (12 km). Der kan fiskes direkte fra kysten, i områdets Put & Take fiskeparker samt på havet. Der arrangeres bl.a. havfisketure med kutter til Det Gule Rev, som ligger 2 timers sejlads fra Hanstholm (44 km). Skulle badevejret svigte, eller har I blot lyst til at forkæle jer selv lidt, kan I besøge Vigsø Badeland med swimmingpool, rutschebane, spa, opvarmet børnebassin, babybassin, sauna, solarium og fitnessrum (38 km).

Attraktioner

Lige bag Thorup Strands klitter kan I besøge Kystudstillingen, som er indrettet i et lille museumshus. I Klim kan I se en af Danmarks to bevarede kalkovne. Klim Kalkovn er en kulturhistorisk seværdighed med en udstilling om arbejdet i kalkbruddet og ovnen (4 km). Ved fuglefjeldet Bulbjerg er der indrettet en lille udstilling i bunkeren på toppen af klinten (8 km). Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum er Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri. Bryggeriet fremstår som i gamle dage med 100 år gamle bryggerkedler, gærkar og øltønder. Bryggergården, der nu er indrettet til museum, omfatter også et malteri og en tappehal (12 km). I Fjerritslev kan I desuden besøge Han Herred Naturcenter og lære mere om området natur og dyreliv. Området er generelt rigt på kunsthåndværkere, som har værksteder, gallerier og udstillinger med bl.a. malerier, keramik, stentøj, raku og glaskunst.

Udflugtsmål

Fæstningsanlægget Aggersborg ved Aggersund indeholder spor efter 48 langhuse. Ved ringborgen kan I se en udstilling om borgens opbygning (23 km). Kokkedal Slot ved Brovst er et imponerende trefløjet slot i 2 etager med en meget spændende historie (28 km). Besøg Museumscenter Hanstholm med Museumsbunkeren - Nordeuropas største fæstning med bunker. På museumsområdet kan I også opleve udstillinger, kanoner, uniformer, våben osv. (44 km). I forlystelsesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien, inkl. Danmarks største vandland og Danmarks største rutschebane, Falken (59 km). Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (75 km).
Sommerhuse i Thorup Strand