Destination

Hjørring

Sommerhusudlejning i Hjørring - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Hjørring, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Hjørring er en ideel feriedestination, hvis I ønsker at kombinere kultur, natur, shopping og friluftsaktiviteter i jeres ferie.

Generel

Handels- og kulturbyen Hjørring ligger i Nordvestjylland, omgivet af bakkede landskaber og seværdigheder, og kun 12 km fra Vesterhavets skønne badestrande. Hjørring byder på et hyggeligt og aktivt byliv med en lang gågade, gode spisesteder, mange shoppemuligheder og et bredt, kulturelt udbud. I kan besøge Herregården Odden, museer, kunsthåndværkere, gallerier og teatre. Desuden kan I se omkring 250 udendørs skulpturer og kunstværker rundt omkring i byen. Hjørring indeholder også flere parker, blandt andet Forstbotanisk Have med 160 arter af danske løvtræer, samt en gammel bydel med middelalderkirker, gamle bygninger med forretninger samt en restaurant, indrettet i byens gamle sygehus. Når I holder ferie i Hjørring bor I midt i en levende kultur- og handelsby, tæt ved skønne naturområder, herlig Vesterhavsstrand og mange seværdigheder.

Strande

Omkring 12 km fra Hjørring kan I nyde den skønne, brede sandstrand med klitter, som strækker sig fra Skallerup til Tornby. Her kan I gå ture, bade og dyrke diverse strandaktiviteter. I kan også prøve at paraglide fra den 15 km lange Lønstrup Klint. Fra Vesterhavsstranden kan I opleve nogle enestående solnedgange. Ved Lønstrup bliver bølgerne tæmmet af bølgebrydere, som skaber rolige laguner med lavt og børnevenligt vand. Bag bølgebryderne byder havet på gode muligheder for windsurfing. Stranden er afskærmet af den høje Lønstrup Klint, som rejser sig brat bag stranden. Tornby Strand er en dejlig, fredelig sandstrand med rent badevand. Denne strand er afskærmet af marehalmsbevoksede klitter, og I kan altid finde læ i klitternes gryder.

Natur

Hjørring er omgivet af forskellige interessante naturområder. I kan for eksempel besøge Bøgsted Skov ved Astrup, som indeholder den gamle hovedgård Bøgsted. Ved Rubjerg Knude kan I opleve det næsten tilsandede fyrtårn ved den store, ørkenagtige sandklit. Hjørring Bjerge er et 90 ha stort kuperet og varieret naturområde med udsigtstårn samt et rigt plante-, fugle- og dyreliv. Åerne Uggerby Å og Liver Å løber lige omkring Hjørring. Her kan I både fiske og sejle i kano. Liver Å løber ud den fredede sø Vandplasken og danner et EU habitatområde med masser af fugle.

Aktiviteter

Aktivitetsmulighederne er mange i Hjørring. I kan bowle, køre gokart, spille minigolf og besøge legelandet Hurlumhejhuset. I Hjørring Park Vendia finder I en stor svømmehal med vandrutsjebane, en funafdeling med babybassin samt en wellnessafdeling med varmtvandsbassin, biosauna og dampbad. Golfspillere kan besøge Hjørring Golf Klub, som tilbyder 3 udfordrende 9-hullers sløjfer i et naturskønt og kuperet terræn. Omkring Hjørring finder I mange gode vandre-, cykel- og ridestier. I kan også sejle i kano eller fiske i Uggerby Å og Liver Å. Ved havet kan I bade og surfe i bølgerne. Prøv eventuelt også at paraglide fra Lønstrup Klint, som er et af Danmarks bedste paraglidesteder.

Attraktioner

Vendsyssel Historiske Museum er indrettet i byens gamle realskole. Her kan I følge Hjørrings historie helt tilbage fra stenalderen og se udstillinger om blandt andet geologi, oldtid, middelalder, kirkekunst og landbrugsredskaber. Museets ældste klenodie er en 28.000 år gammel mammuttand. På Vendsyssel Kunstmuseum kan I se moderne, dansk kunst og skiftende udstillinger året igennem. Museet arrangerer også rundvisninger og diverse aktiviteter for børn. I det arbejdende museum Håndværkernes Hus kan I opleve atmosfæren i de kreative værksteder. Se når trædrejeren, smeden og møbelsnedkeren arbejder eller besøg telefoncentralen, vævestuen eller garnspinderiet. Lønstrup er kendt for sine mange kunstnere, malere, skulptører, keramikere og glaspustere. I kan besøge dem i deres arbejdende værksteder og se når de skaber deres kunsthåndværk (13 km). Ved Lønstrup kan I også besøge et sandflugtsmuseum, som er etableret nær Rubjerg Knude Fyr.

Udflugtsmål

Besøg Family Farm Fun Park ved Løkken, hvor I kan klappe de tamme dyr, sejle med vandcykler på en stor sø og lege med de mange aktiviteter (20 km). Bag Løkken ligger det smukke, gamle munkekloster Børglum Kloster fra år 1180. Klostret byder på historisk stemning, udstillinger og en kirke (21 km). Besøg Nordsøen Oceanarium i Hirtshals og oplev Europas største saltvandsakvarium på 4,5 millioner liter. Her kan I se 60 forskellige fiskearter fra Nordsøen og endda røre ved nogle dem (21 km). Besøg også Bunkermuseet Hirtshals 10. Batteri - et komplet bunkeranlæg med museum fra 2. verdenskrig. Ved Bindslev kan I besøge Ørnereservatet og opleve de imponerende rovfugle demonstrerer deres jagtteknikker. Kom tæt på havørne, sibiriske kæmpeørne og tibetanske drager her (21 km). I Fårup Sommerland kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien. Glæd jer til det kæmpe vandland med en 130 meter land vandrutsjebane og en rutsjebane, som kører både over og under jorden (33 km).
Sommerhuse i Hjørring