Sommerhuse i Kærsgård Strand

Sommerhusudlejning i Kærsgård Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Kærsgård Strand, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Kærsgård Strand ligger i Jammerbugten, ud til Vesterhavet, og midt mellem Skallerup Klit og Tornby Strand.

Generel

Omgivet af en enestående natur med bred strand, klitter, Vesterhavet, Liver Å og indlandsklitter ligger sommerhusområdet Kærsgård Strand. Her finder I dejlig natur, fred, ro og masser af frisk luft, og alligevel er der ikke langt til byer og seværdigheder for hele familien herfra. Området er kendt for de mange kunstnere, som gerne vil have besøg i deres værksteder og gallerier. De nærmeste større byer er Hirtshals og Hjørring, som begge ligger 12 km fra Kærsgård Strand.

Kærsgård Strand

Kærsgård Strand er en dejlig, bred, ugenert og børnevenlig sandstrand med skønne, lægivende klitter. Uanset årstiden indbyder stranden til vandreture. Solnedgangen over Vesterhavet er en oplevelse, som I ikke bør gå glip af.

Naturen omkring Kærsgård Strand

Bag kysten ligger sommerhusområdet i et enestående og kuperet klitområde med lyng, hybenbuske og lidt skov. Der er udsigt helt til Tornby Klitplantage herfra. Den fiskerige Liver Å løber lige igennem klitområdet. Der er ligeledes et rigt fugleliv her. Bag klitområdet ligger et fladt landskab med marker. Smukke skovområder omkranser Nørlev, som ligger 4 km fra Kærsgård Strand. Havet og vinden har skabt indlandsklitterne bag Skallerup, og dette sjældne, bevaringsværdige landskab er nu fredet. Der er offentlig adgang til området - dog må I kun færdes på afmærkede stier (5 km). Tornby Bjerg ligger 88 m over havets overflade i et naturskønt område med en vidunderlig udsigt over landskabet. Tornby Klitplantage er en højt beliggende vestkystplantage, der rummer en særpræget og frodig planteverden (8 km).

Aktiviteter i nærheden af Kærsgård Strand

Fra Nørlev Strand fører en smuk cykelrute til Skallerup, Harrerenden og gennem Lønstrup til området omkring Rubjerg Knude. Der findes flere Put&Take fiskesøer i nærheden og der er ligeledes muligheder for kystfiskeri. For golfspillere ligger de nærmeste baner i Hjørring, Hirtshals, Brønderslev og Løkken.

Attraktioner

Ved Skallerup ligger en 200 år gammel købmandsgård, der stadig driver handel (5 km). Vennebjerg Mølle er en, indtil for 30 år siden, funktionsdygtig mølle. Fra møllen er der en storslået udsigt over Rubjerg Knude, Lønstrup og Vesterhavet (11 km). Besøg evt. det nærliggende, idylliske fiskerleje Lønstrup, som er en stemningsfuld ferieby med hyggelige gader med gallerier, butikker, spisesteder osv. (11 km). På Nordsømuseet i Hirtshals kan I opleve hajer, fisk og udstillinger om fisk og fiskeri (12 km).

Udflugtsmål

Rubjerg Knude er en 90 m høj bakkeø, som menes skabt af indlandsisen under den sidste istid. Der er gode muligheder for at se rovfugle her. Rubjerg Knude Fyr er et delvist tilsandet fyr, opført i år 1900 og taget ud af drift i 1968 pga. sandflugt. Der er en storslået udsigt over hav og land herfra (24 km). Ved Tversted ligger Ørnereservatet, hvor I kan komme tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften (28 km). I Fårup Sommerland & Aquapark ved badebyen Blokhus kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien. Når entreen er betalt, kan alle aktiviteter frit benyttes (38 km).