Destination

Vangså

Sommerhusudlejning i Vangså - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Vangså, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Vangså er et lille, hyggeligt fiskerleje på Jyllands vestkyst - lige syd for windsurfernes paradis Klitmøller.

Generel

Med kun 6 km til surfområdet Klitmøller og 10 km til feriebyen Vorupør ligger det dejlige sommerhusområde Vangså meget attraktivt ud til Vesterhavet. Her finder I god badestrand, fred, ro, frisk havluft og dejlig natur. Stranden og de bagvedliggende plantageområder indbyder til vandreture og ophold i det fri. Plantagerne har et rigt fugleliv og indeholder bl.a. flere gravhøje fra bronzealderen. Vangså er et ideelt feriested for fugle- og naturelskere samt kulturelt interesserede. Her er i tæt på naturen, og kun en kort køretur væk fra feriebyer og seværdigheder. Der findes indkøbsmuligheder og spisesteder i området, og den nærmeste større by er Thisted, som ligger 22 km mod øst.

Strande

Den dejlige sandstrand ved Vangså er ca. 100 m bred. Badevandet er klart og der er børnevenlig sandbund. Stranden er afskærmet af klitter, som kan give læ, ro og skygge. Der er godt betingelser for surfere omkring Vangså - især mod nord. Efter en storm er det ofte muligt at finde rav i vandkanten her.

Natur

Her er luften frisk, himmelen høj og naturen ren. Bag kysten i Vangså ligger det fredede fuglebeskyttelsesområde Vangså Klithede. Blandt havklitterne, klithederne, indlandsklitterne, hedemoserne og den store bestand af orkideer findes et utal af afmærkede vandreruter. Herfra kan I beundre den særprægede nature og det rige fugleliv. De nærliggende søer Vandet Sø og Nors Sø er blandt de reneste i landet, og det er muligt både at bade og fiske i søerne. Plantagerne Nystrup og Vandet er præget af hulveje, gravhøje, smuk skov og flere vandreruter.

Aktiviteter

Naturen omkring Vangså indbyder til vandreture, f.eks. langs Vesterhavet, i plantagerne bag kysten eller rundt om en af de smukke skovsøer. Stranden indbyder til badning, solbadning og diverse strandaktiviteter. Klitmøller er beliggende 6 km nord for Vangså, og er kendt som et af Europas bedste windsurfing-områder. Her finder I gode betingelser for både øvede og nybegyndere. Lystfiskere kan prøve lykken langs kysten, i områdets naturlige søer, bl.a. Nors Sø og Vandet Sø samt i baglandets Put & Take fiskeparker. Golfspillere kan benytte et hyggeligt golfanlæg i Nystrup Plantage (6 km), eller en af Danmarks mest udfordrende baner hos Nordvestjysk Golfklub i Thisted (22 km).

Attraktioner

Området er rigt på gravhøje fra bronzealderen, som især findes i Vandet Plantage og Nystrup Klitplantage. Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, der har bygget skibe til kystens fiskere. Museet illustrerer den historiske baggrund for Vorupør og kystbefolkningens specielle levevis (10 km). I Nordsøakvariet i Vorupør kan I opleve fisk og havdyr, som er fanget af de lokale fiskere. Besøg Museumscenter Hanstholm med Museumsbunkeren - Nordeuropas største fæstning med bunker. På museumsområdet kan I også opleve udstillinger, kanoner, uniformer, våben osv. (18 km).

Udflugtsmål

Thisted byder på butikker, restauranter, gallerier, keramikerværksteder, Thisted Kirke, Thisted Bryghus og Thisted Museum, som er indrettet i en gammel villa. Her vises bl.a. en mindestue for forfatteren J. P. Jacobsen samt udstillinger om Thys bondekultur og Thisteds historie (22 km). Kystcentret i Thyborøn er et spændende oplevelses- og formidlingscenter for hele familien. Lær mere om de 7000 km af kyst, som omgiver Danmark. I JyllandsAkvariet i Thyborøn kan I holde en krabbe i hånden, klappe en haj på hovedet og stryge en fladfisk over ryggen - en spændende og anderledes oplevelse for både voksne og børn (44 km). Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (49 km).
Sommerhuse i Vangså