Sommerhuse i Vangså

Sommerhus i Vangså

Med kun 6 km til surfområdet Klitmøller og 10 km til feriebyen Vorupør ligger det dejlige sommerhusområde Vangså særdeles attraktivt ud til Vesterhavet. Her finder I god badestrand, fred, ro, frisk havluft og dejlig natur. Stranden og de bagvedliggende plantageområder indbyder til vandreture og ophold i det fri.
Plantagerne har et rigt fugleliv og indeholder bl.a. flere gravhøje fra bronzealderen. Vangså er et ideelt feriested for fugle- og naturelskere samt kulturelt interesserede. Her er i tæt på naturen, og kun en kort køretur væk fra feriebyer og seværdigheder. Der findes indkøbsmuligheder og spisesteder i området, og den nærmeste større by er Thisted, som ligger 22 km mod øst.


Stranden og naturen ved Vangså

Sandstranden ved Vangså er ca. 100 m bred. Badevandet er klart og der er børnevenlig sandbund. Stranden er afskærmet af klitter, som kan give læ, ro og skygge. Der er godt betingelser for surfere omkring Vangså - især mod nord. Efter en storm er det ofte muligt at finde rav i vandkanten her.
Bag kysten i Vangså ligger det fredede fuglebeskyttelsesområde Vangså Klithede. Blandt havklitterne, klithederne, indlandsklitterne, hedemoserne og den store bestand af orkideer findes et utal af afmærkede vandreruter. Herfra kan I beundre den særprægede nature og det rige fugleliv. De nærliggende søer Vandet Sø og Nors Sø er blandt de reneste i landet, og det er muligt både at bade og fiske i søerne. Plantagerne Nystrup og Vandet er præget af hulveje, gravhøje, smuk skov og flere vandreruter.


Udflugter omkring Vangså

Naturen omkring Vangså indbyder til vandreture, f.eks. langs Vesterhavet, i plantagerne bag kysten eller rundt om en af de smukke skovsøer. Stranden indbyder til badning, solbadning og diverse strandaktiviteter. Klitmøller er beliggende 6 km nord for Vangså, og er kendt som et af Europas bedste windsurfing-områder. Lystfiskere kan prøve lykken langs kysten, i områdets naturlige søer, bl.a. Nors Sø og Vandet Sø samt i baglandets Put & Take fiskeparker. Golfspillere kan benytte et hyggeligt golfanlæg i Nystrup Plantage (6 km), eller en af Danmarks mest udfordrende baner hos Nordvestjysk Golfklub i Thisted (22 km).
Området er rigt på gravhøje fra bronzealderen, som især findes i Vandet Plantage og Nystrup Klitplantage. Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, der har bygget skibe til kystens fiskere.


Attraktioner nær Vangså

Statens Museum for Kunst i Thy 

Ved Doverodde ligger en lille afdeling af Statens Museum for Kunst. Statens Museum for Kunst i Thy er opfyldelsen af en drøm om at skabe en filial langt væk fra museet i København, der skulle bringe kunst og kunstneriske oplevelser ud til dem, der ikke har let adgang til museet i København.  

Nordsø Akvariet i Vorupør 

I Nordsø Akvariet kommer man helt tæt på livet under havets overflade i Nordsøen. Fiskene er bragt i land af lokale fiskere. I bassinerne er der over 70 forskellige slags fisk - eksempelvis hajer, torsk, rødspætter og ål. Der er også et rørebassin, hvor det er muligt at klappe små hajer og andre fisk.  

Bunkermuseet ved Bulbjerg 

Bunkeren ved Bulbjerg var en observationsbunker under 2. Verdenskrig. Den er i dag indrettet som et lille, gratis museum. Der er flere minder fra krigen i området. Eksempelvis er den spor efter mandskabsbunkere, fundamenter til maskingeværstillinger samt betonveje. Derudover er der en fremragende udsigt over havet fra den 47 meter høje kalkstensknude, der samtidig er Danmarks eneste fuglefjeld. 

Bunkermuseum Hanstholm 

Bunkermuseum Hanstholm er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det blev bygget i 1941 og skulle sammen med et tvillingebatteri ved Kristiansand i Norge spærre indsejling til Skagerrak. Anlægget er på 2.500 kvadratmeter og flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende. 

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum 

Det bedst bevarede landbryggeri i Nordeuropa ligger i Fjerritslev. Det var her, at P. Kjeldgaard i slutningen af 1800-tallet byggede sit bryggeri, der var den eneste bygning i to etager på vejen mellem Aalborg og Thisted. Fjerritslev har siden 2019 kaldt sig Bryggerbyen. 

Jespershus Blomsterpark 

Skandinaviens største blomsterpark, Jespershus, er fyldt med stauder, roser, sommerblomster, sukkulenter og kæmpestore blomsterfigurer. Men her er mere end blomster. Midt i parken ligger Piratlandet med masser af forlystelser. 6000 m2 er overdækket med zoo med Tarzansti, 4D-biograf og Jungledyret Hugoland. 

Hjerl Hede Frilandsmuseum 

Hjerl Hede er et frilandsmuseum ved Vinderup mellem Skive, Struer og Holstebro i Vestjylland. Museet har bevarede, rekonstruerede bygninger, historiske haver, og gamle husdyrracer. Hjerl Hede er en tidslomme, der viser, hvordan livet på landet var, dengang tipoldefar var dreng.