Destination

Nordvestjylland

Find et sommerhus i Nordvestjylland og få en ferie fuld af brede sandstrande, hyggelige badebyer og smukke solnedgange.

Nordvestjylland

Stemning i sommerhus

Hele vejen langs vestkysten i Nordjylland ligger der små, hyggelige badebyer, der byder på alt, hvad hjertet begærer. Besøg for eksempel Løkken eller Blokhus og gå på opdagelse i de små butikker eller tag en pause på en café. Skagen - i toppen af Nordvestjylland - er en sand ferieperle med sine gallerier og det helt specielle lys, der i mange år har trukket kunstnere til fra hele verden.

Hele vejen fra Skagen i nord til Agger i syd kan I opleve Nordeuropas fineste, hvide, brede sandstrande. Langs kysten ligger de små hyggelige badebyer, som byder på alt, hvad hjertet begærer. Nogle steder kan I fortsat se hvordan fiskerne trækker deres fiskerbåde op på stranden som i gamle dage. På Grenen, Danmarks nordligste punkt, kan I stå med en fod i hvert sit hav. Hele vejen langs Nordjyllands kyst kan I opleve de smukkeste solnedgange over Vesterhavet.

Nordvestjylland 5 (1) Loenstrup Topimage 10 Klint

Kultur

Det helt specielle lys har også gjort spidsen af Danmark til et yndet sted for alverdens kunstnere. Rundt om på strandene samt i klitter og havne kan I møde de gamle bunkers tilbage fra 2. Verdenskrig. Tag på kunsttur i Nordjylland, og besøg mange af egnens lokale kunstnere. Nordjylland byder på et rigt udvalg af gallerier, markeder og musikalske arrangementer.

Nordoestjylland 21 Blokhus 6

Natur

Vores sommerhuse i Nordjylland ligger ofte midt i den barske natur og tæt på Vesterhavets brede sandstrande. Her kan I fx leje sommerhus i nærheden af en af de populære, hyggelige badebyer Blokhus, Løkken eller Lønstrup. I kan vælge mellem mange typer af ferieboliger, og lejer I et luksussommerhus med pool, så har I jeres eget private badeland i ferien. I kan også tilføre ferien lidt luksus og wellness med et sommerhus med spa og sauna. Vores sommerhusudlejning i Skagen giver jer et stor udvalg af sommerhuse og ferielejligheder. Bo midt i Skagens skønne natur eller lej et sommerhus eller en ferielejlighed i selve Skagen By og oplev byens gode stemning og gaderne, der summer af liv om sommeren.

Loenstrup 1 Loenstrup 14

Byer

Skagen: Oplev den 600 år gamle købstad og de smukke bymiljøer med de idylliske gule huse, stemningen i den levende fiskeri- og lystbådehavn samt Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Blokhus/Løkken/Lønstrup: I disse badebyer langs den jyske vestkyst i Nordjylland er stemningen næsten sydlandsk. Byerne byder på et væld af hyggelige cafeer og restauranter samt butikker, der sælger alt fra keramik til bagerbrød. Om aftenen kan I nyde det muntre natteliv på de forskellige barer og diskoteker. Aalborgs gamle bymidte byder på gallerier, butikker og den legendariske Jomfru Ane Gade; Danmarks længste forlystelsesgade med restauranter og barer. Læs mere på www.aalborg-tourist.dk Thorup Strand/Vorupør/Klitmøller: Disse små, hyggelige fiskerlejer ligger langs den sydlige del af Jammerbugten. Her trækkes fiskerbådene efter gammel tradition stadig op på land efter en tur på havet.

skagen Skagen Udsigt Mod Vippefyret

Aktiviteter

Den høje vindhastighed og de store bølger gør området til et paradis for surfere. Nyd det imponerende syn af de farvestrålende windsurfere langs kysten. Ud over badning langs strandene i Nordjylland, er også drageflyvning og beachvolley populære aktiviteter her. Inde i landet, i læ bag klitterne, kan I bl.a. cykle og vandre i de mange dejlige naturområder eller langs Vestkyststien, spille golf, ride eller fiske. Det er også muligt at besøge bondegårde eller at opleve nogle af Nordjyllands mange kunstnere arbejde i deres værksteder og gallerier. Musikalsk er Nordjylland en oase i særklasse med diverse musikfestivals sommeren igennem.

hvide-sande-familie-paa-strand Nordoestjylland 42

Udflugtsmål

Udnyt det store udvalg af attraktioner i Nordjylland. Nordsøen Oceanarium i Hirsthals er Nordeuropas største akvarium med Sælarium - www.nordsoenoceanarium.dk Fårup Sommerland & Aquapark er en spændende forlystelsespark for hele familien - www.faarupsommerland.dk. I Aalborg Zoo kan I opleve 800 dyr fra hele verden - www.aalborgzoo.dk. Oplev sandflugtens indvirkning på den 90 m høje sandklit Rubjerg Knude ved Lønstrup. For fugleinteresserede er reservatet Vejlerne ved Limfjorden samt Bulbjerg, Danmarks eneste fuglefjeld, et besøg værd. Oplev nogle af områdets musikfestivals; blandt andet Visefestival i Skagen, Nibefestival, Løkken Koncert, Grøn koncert og Harmonika træf i Bindslev.

Nordoestjylland 18 Nordoestjylland 8