Sommerhuse i Gl. Skagen
Destination

Gl. Skagen

Gl. Skagen

Sommerhusudlejning i Gl. Skagen - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Gl. Skagen, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

En ferie i sommerhus i Gl. Skagen er indbegrebet af idyl med Skagenshuse, charme, skøn natur og dejlig badestrand med høje klitter. Gl. Skagen er et meget attraktivt feriested ved Vestehavet med både sommerhuse og ferielejligheder. Her kan I nyde stemningen, omgivelserne og den smukke solnedgang.

Generel

Gl. Skagen er en charmerende og eksklusiv bydel, lige syd for købstaden Skagen. Området præges af de karakteristiske gule Skagenshuse med røde tegltage og hvide blonder, traditionsrige badehoteller, indbydende caféer og restauranter, som bl.a. serverer friske fiskeretter samt en dejlig strand med klitter og den kendte solnedgangsbænk. Derudover findes der et smykkeværksted og et galleri her. Gl. Skagen er en rolig og naturskøn bydel med sin helt egen charme, der indbyder til hygge, afslapning og fordybelse. I Skagen by kan I nyde stemningen i den levende fiskerihavn og i lystbådehavnen med de berømte røde fiskepakhuse, shoppe i den hyggelige gågade, besøge byens mange seværdigheder og se, hvad der inspirerede de berømte Skagensmalere. Naturen, attraktionerne, bylivet og havnen gør Skagen til et særdeles attraktivt feriemål på alle årstider.

Strande

Højen Strand ved Gl. Skagen er den dejlig strand med groft sand, Blåt Flag, klitter med marehalm, gode bølger og ideelle betingelser for windsurfing og badning. Fra stranden kan I beundre synet af de farvestrålende surfere på havet. Herfra kan I ligeledes nyde det flotte syn af den synkende sol hver aften. Ønsker I at bade ved en mere børnevenlig strand, kan I besøge Kattegats rolige sandstrand Damstederne (5 km). Her kan I nyde det lave, rene vand og det blide bølgebrus. Stranden har Blåt Flag og er kendt for sin høje klit 'Stokmilen'. Strandene i og omkring Skagen er indbydende på alle tider af året, bl.a. om efteråret, hvor I kan blive blæst godt igennem.

Natur

Gl. Skagen er omgivet af en enestående og storslået natur. Landskabet er præget af vidtstrakte og uspolerede hedearealer med skov og klitter samt de 2 have - det milde Kattegat og det barske Vesterhav. Kattegat og Vesterhavet mødes ved Grenen, som er Danmarks nordligste punkt. Et imponerende syn på alle årstider! Skagen Odde et populært udflugtsmål for fugleentusiaster på grund af fugletrækket. Skagen Klitplantage har med sin beliggenhed mellem to have et smukt og varierede terræn. Her kan I bl.a. opleve den store vandreklit Sandmilen. Råbjerg Mile er en af Europas største vandreklitter. Vandreklitten er ca. 40 m høj, bevæger sig op til 15 m mod nordøst hvert år og danner en mini-ørken på ca. 1 km2 sydvest for Skagen. Sandflugten ved klitten har efterladt Råbjerg Stenene - en stenslette, som er opstået fordi kun det fine sand fra Råbjerg Mile flyttes, og de større sten bliver liggende. Fra klittens højeste punkt kan I se helt til Skagens Gren (16 km).

Aktiviteter

Strandene i og omkring Skagen indbyder til badning, solbadning, vandreture samt strand- og vandsportsaktiviteter. I kan også vandre, ride eller cykle i de naturskønne hede- og klitplantager. Skagen byder desuden på bowlingbaner, svømmehal og minigolfbane. Lystfiskere kan kaste snøren ud fra kysten, fra molen i Skagens Havn eller fra en båd. I kan også tage på havfisketur med kutter fra havnen. Søer og vandløb inde i landet byder ligeledes på gode fiskemuligheder. Golfspillere kan afprøve den naturskønne bane hos Hvide Klit Golfklub i Bunken, som bl.a. byder på en 18-hullers bane samt en Par 3 bane med 6 huller (17 km). Hvert år i juli arrangeres der visefestival i Skagen, og i den weekend, hvor festivalen løber af staben, festes der overalt i byen.

Attraktioner

Smykkekunstneren Susanne Lanng har indrettet sit værksted og smykkegalleri i et gammelt fiskerhus i Gl. Skagen. Galleri Redningshuset befinder sig i et gammelt, stemningsfuldt redningshus med sand på gulvet. Her kan I opleve skiftende udstillinger året igennem. Den Tilsandede Kirke, hvis tårn rager op over sandet, er beliggende i et naturskønt plantageområde. Den enorme sandflugt i området er skyld i, at kirken blev begravet (2 km). I Michael og Anna Anchers hus på Markvej i centrum af Skagen kan I opleve, hvordan de 2 skagensmalere levede og arbejdede (5 km). På Skagens museum på Brøndumsvej udstilles malerier, som er udført at Skagens 'Guldaldermalere' (5 km). Skagen Odde Naturcenter på Batterivej er et spændende naturcenter, som behandler temaet naturfænomener. Her vises interaktive udstillinger med naturens elementer; vind, vand, lys og sand (6 km). Skagen byder desuden på museer med temaer som kunst, naturhistorie, rav og bamser samt et glaspusteri og et lysstøberi.

Udflugtsmål

Skagen Fyr/Det Grå Fyr på Fyrvej er med sine 48 m Danmarks højeste fyrtårn. Efter at have besteget 210 trin på vindeltrappen kan I nyde en smuk udsigt over Skagen og området (7 km). Farm Fun ved Ålbæk er en dyrepark med legeland. Kom tæt på gårdens dyr, bl.a. grise, køer, får, kænguruer, emuer, ponyer, hængebugsvin, kaniner, geder, marsvin, påfugle og lamaer, eller benyt de sjove månebiler, gyngerne og hoppepuden (18 km). Besøg Ørnereservatet i Tuen ved Tversted. I sommersæsonen er det muligt at komme helt tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften. Oplev bl.a. vandrefalk, jagtfalk, duehøg, kongeørn og havørn (26 km). Nordsømuseet i Hirtshals er berømt for Europas største saltvandsakvarium, Oceanariet på 4,5 mio. liter vand. På Nordsømuseet kan I opleve ca. 60 forskellige fiskearter fra hele Nordsøen, og nogle kan I endda røre ved (47 km).