Sommerhuse i Vigsø

Sommerhus i Vigsø

Vigsø er et hyggeligt feriehusområde i Vigsø Bugt, 9 km øst for Hanstholm. Vigsø ligger i Thy, lige ved en dejlig badestrand med flere bunkers, dejlige naturområder med klitplantager og hedearealer, og tæt ved Hanstholm. Vigsø er en ideel feriedestination for lystfiskere, naturelsker og familier med børn. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og i Hanstholm finder I gode indkøbsmuligheder, flere spisesteder, aktivitetsmuligheder og spændende seværdigheder.


Stranden og naturen ved Vigsø

Stranden ved Vigsø Bugt er en dejlig, bred sandstrand, som egner til godt for både badning og windsurfing. Der er sandbund og vandet er meget klart her. Stranden er ca. 40 m bred og 30 km lang. Stranden er børnevenlig i vandkanten, men vandet bliver hurtigt dybt, og der kan være store bølger. I de yderste klitrækker samt i strandkanten kan I se resterne af de bunkere, som under 2. Verdenskrig udgjorde Vigsø Batteriet.
Landskabet, som omgiver Vigsø, er præget af strand, kuperede landskaber, strandeng, klitplantager, bakker, skov og åbne vidder. Ved landsbyen Ræhr (3 km) ligger 'Skoleskoven', hvor børnene må bygge huler af træernes grene og kviste. Skoven indeholder også søen Ræhr Sø, hvor det er muligt at finde fossiler, da søen er etableret på en gammel havbund. Søen er omgivet af enge, heder og marker, og naturen er her meget fugle- og dyrerig. Den højtliggende Hesseldal Plantage finder I lige bag Vigsø, og her kan I opleve flere storslåede udsigter. Hanstholm Naturreservat er Danmarks største naturreservat, og selv om der ikke er adgang til selve reservatet, kan I gå i de omkringliggende plantager og nyde udsigten over området fra en bakke eller et fugletårn. Danmarks eneste fuglefjeld 'Bulbjerg' kan opleves 11 km øst for Vigsø.
Området omkring Vigsø indbyder til ophold i naturen. Bl.a. er det populært at klatre på bunkerne på stranden. Der er gode fiskemuligheder langs kysten ved Vigsø, hvor det er muligt at fange havørreder. Derudover kan I fiske i en nærliggende Put & Take fiskepark eller tage på havfiskeri med fiskekutter til Det Gule Rev, som ligger 2 timers sejlads fra Hanstholm. Har I lyst til at prøve at windsurfe, så finder I de bedste betingelser ved Klitmøller, som er et internationalt kendt windsurfer-område (22 km). Nordvestjysk Golfklub ved Klitmøller byder golfspillere på en af landets mest udfordrende og smukkest beliggende baner (24 km).


Udflugter omkring Vigsø

Besøg det tidligere fiskeleje Hanstholm, som i dag er en moderne handelsby. Byen har en aktiv fiskerihavn (en af landets største fiskerihavne, en stor færgehavn med forbindelser til Norge, Shetlandsøerne og Færøerne, gode indkøbsmuligheder i Hanstholm Centret samt flere spisesteder og kulturelle tilbud (9 km). Besøg Hanstholm Fyr fra 1843, som er Danmarks kraftigste og højst beliggende fyrtårn, og nyd den flotte udsigt fra toppen af fyret. Ved fyret finder I en sidebygning, som rummer et museum om havnebyggeri og kystfiskeri.
En del af Museumscenter Hanstholm er Musumsbunkeren - Nordeuropas største fæstning med bunker. På museumsområdet kan I også opleve udstillinger, kanoner, uniformer, våben osv. Bulbjerg er en 47 m høj kalkklint, som er beboet af havfugle, og herfra er der en enestående udsigt over hele Jammerbugten. Der er indrettet en lille udstilling i bunkeren på toppen af klinten, som er Danmarks eneste fuglefjeld. Bulbjerg ligger ca. 11 km øst for Vigsø.


Udflugtsmål nær Vigsø

Limfjordsøen Mors er et inspirerende sted for kunstnere, og overalt på Mors finder I gallerier, udstillinger, samlinger og museer (33 km). I Nordsøakvariet i Vorupør kan I opleve fisk og havdyr, som er fanget af fiskerne i Vorupør (35 km). Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, der har bygget skibe til kystens fiskere, og viser den historiske baggrund for Vorupør og kystbefolkningens specielle levevis.
Jesperhus er nordens største blomsterpark, men har også junglezoo med smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (52 km). I Fårup Sommerland ved badebyen Blokhus kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien (84 km). Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er et spændende og levende museum for hele familien. Se hvordan dagliglivet på landet for 150 år siden bliver levendegjort (90 km).