Sommerhuse i Skagen, Nordby
Destination

Skagen, Nordby

Skagen, Nordby

Sommerhusudlejning i Skagen, Nordby - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Skagen, Nordby, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus mellem Kattegat og Vesterhavet - tæt på Grenen i Skagen. Det populære ferieområde Skagen, Nordby byder på hyggelige sommerhuse, flotte strande, skøn natur, charmerende Skagenshuse, og aktivt byliv og mange interessante muligheder.

Generel

Skagen, Nordby er bydelen mellem kysterne og har en central beliggenhed i forhold til alle Skagens attraktioner og strande. Bydelen består fortrinsvist af helårshuse og ligger tæt ved de smukke bymiljøer med de karakteristiske Skagen-huse, bylivet i centrum med et utal af forretninger, caféer, restauranter og beværtninger, samt den levende fiskeri- og lystbådehavn med de berømte, røde fiskepakhuse. Nyd en fiskeret fra et af pakhusene eller følg den livlige aktivitet i og på havnen. Oplev Grenen, hvor Kattegat og Skagerrak mødes. Gå ikke glip af en tur til det idylliske og hyggelige Gl. Skagen - nyd evt. solnedgangen fra bænken ved stranden. Se hvad der inspirerede de berømte Skagensmalere. Skagen byder på et utal af seværdigheder for hele familien - lige fra kunst- til frilandsmuseer. Skagen er et populært feriemål på alle årstider på grund af de gode badestrande, den enestående natur, de spændende attraktioner, det livlige byliv og den charmerende havn.

Strande

Skagen Sønderstrand er en skøn, familievenlig og bynær sandstrand med Vippefyret som et smukt vartegn. Stranden er beliggende lige nord for Skagen Havn og byder på klitter, gryder og Blåt Flag. Det var her Skagensmalerne fandt inspiration til mange af deres berømte malerier. Hvert år til midsommer tændes Skt. Hans bål her på stranden. Lige syd for havnen ligger en af Kattegats børnevenlige sandstrande: Damstederne. Her kan I nyde det lave, rene vand og det blide bølgebrus. Stranden har Blåt Flag og er kendt for sin høje klit 'Stokmilen'. Højen Strand ved Gl. Skagen er den dejlig strand med groft sand, Blåt Flag, klitter med marehalm, gode bølger og ideelle betingelser for windsurfing og badning. Fra stranden kan I beundre synet af de farvestrålende surfere på havet. Herfra kan I ligeledes nyde det flotte syn af den synkende sol hver aften.

Natur

Den særegne og storslåede natur, der omgiver Skagen, er karakteriseret af uspolerede hedearealer med skov og klitter samt det blide Kattegat og det mere livlige Vesterhav. De to have mødes ved Grenen, som er Danmarks nordligste punkt og et imponerende syn på alle årstider! Skagen Odde er et meget velbesøgt udflugtsmål for fugleentusiaster på grund af fugletrækket. Skagen Klitplantage har et smukt og varierede terræn. Her kan I bl.a. opleve den store vandreklit Sandmilen. Råbjerg Mile er en af Europas største vandreklitter. Vandreklitten er ca. 40 m høj, bevæger sig op til 15 m mod nordøst hvert år og danner en mini-ørken på ca. 1 km2 sydvest for Skagen. Fra klittens højeste punkt kan I se helt til Skagens Gren (16 km).

Aktiviteter

Skagens strande indbyder til badning, solbadning, vandreture samt strand- og vandsportsaktiviteter. I kan vandre, ride eller cykle langs stierne i de naturskønne hede- og klitplantager. Lystfiskere kan fiske fra kysten, fra molen i havnen eller fra en båd. I kan ligeledes tage på havfisketur med kutter fra havnen. Tag på sejltur fra havnen til Grenen i den hurtige powerboat Vandormen og oplev Danmarks nordligste punkt fra søsiden. Skagen Kultur og Fritidscenter indeholder bl.a. et svømmebassin med vandrutschebane. Besøg Skagen Bryghus på Kirkevej og deltag evt. i en rundvisning, hvor I kan lære mere om ølproduktion på et mikrobryggeri. Fra Langagergaard ved Kandestederne arrangeres der daglige rideture på islandske heste i plantagen og på stranden (17 km). Golfspillere kan afprøve den naturskønne bane hos Hvide Klit Golfklub i Bunken ved Ålbæk, som bl.a. byder på en 18-hullers bane og en Par 3 bane med 6 huller (19 km).

Attraktioner

Skagen Bamsemuseum på Oddevej udstiller bamser i alle størrelser og aldre - ofte med en historisk baggrund. På Skagens museum på Brøndumsvej udstilles malerier, som er udført at Skagens 'Guldaldermalere'. I Michael og Anna Anchers hus på Markvej kan I opleve, hvordan de 2 skagensmalere levede og arbejdede. Skagen by og egnsmuseum på P.K. Nielsensvej er et frilandsmuseum med bygninger fra Skagens historie samt udstillinger om fiskeri og søfart. Grenen Kunstmuseum på Fyrvej byder på permanente udstillinger med bl.a. kunstværker af nutidige Skagensmaler samt en skulptursamling. Skagen Odde Naturcenter på Batterivej behandler temaet naturfænomener, og her kan I opleve interaktive udstillinger med naturens elementer; vind, vand, lys og sand. Skagen byder desuden på et glaspusteri og et lysstøberi.

Udflugtsmål

Den Tilsandede Kirke, hvis tårn rager op over sandet, er beliggende i et naturskønt plantageområde. Den enorme sandflugt i området er skyld i, at kirken blev begravet (5 km). Farm Fun ved Ålbæk er en dyrepark med legeland. Kom tæt på gårdens dyr, bl.a. grise, køer, får, kænguruer, emuer, ponyer, hængebugsvin, kaniner, geder, marsvin, påfugle og lamaer, eller benyt de sjove månebiler, gyngerne og hoppepuden (21 km). Ved Ålbæk kan I ligeledes besøge museet Simons Raalling. Museet er indrettet i et hus fra 1780, som fremtræder ligesom dengang, det var nyt. Se den spændende samling af redskaber, legetøj og redningsudstyr. Besøg Ørnereservatet i Tuen ved Tversted. I sommersæsonen er det muligt at komme helt tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften. Oplev bl.a. vandrefalk, jagtfalk, duehøg, kongeørn og havørn (29 km).