Destination

Tornby

Sommerhusudlejning i Tornby - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Tornby, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Sommerhusområdet Tornby ligger lige ud til Vesterhavet og Jammerbugtens brede sandstrand med klitter, og i bakkerne bag stranden finder I de dejlige sommerhuse. Tornbys kuperede og smukke natur med skov og plantage gør sommerhusudlejning meget populært her.

Generel

Den enestående natur, den friske havluft og den dejlige sandstrand gør Tornby Strand til et attraktivt ferieområde. Sommerhusene i området er omgivet af et enestående, let kuperet hede- og klitlandskab med spredt beplantning, som indbyder til picnic og vandreture. Bag Tornby Strand ligger byen Tornby, hvor I finder de nødvendige dagligvarebutikker. Ønsker I et større udvalg, kan I tage til Hirtshals, som byder på forretninger, spisesteder, en aktiv havn og flere seværdigheder (4 km). Tornby Strand er et ideelt feriested hvis I ønsker at bo ved vandet i fredelige omgivelser, men alligevel tæt aktiviteter, attraktioner og byer.

Strande

Tornby Strand er en dejlige sandstrand med rent badevand og Blåt Flag. Stranden afskærmes af marehalmsbevoksede klitter, og det er altid muligt at finde læ i klitternes gryder. Stranden er børnevenlig, men huller i sandbunden og strøm kan forekomme. Denne gode og fredelig strand tiltrækker også mange lokale. Går I bare lidt væk fra nedgangen til standen, har I det hele for jer selv. Bilkørsel på stranden er tilladt. Stranden indbyder til vandreture på alle tider af året.

Natur

Lige bag de høje klitter er landskabet præget af kuperede natur-/klitområder med lyng, hybenbuske og lidt skov. Der er udsigt til Tornby Klitplantage herfra. Tornby Klitplantage er en højt beliggende vestkystplantage, der rummer et rigt dyreliv samt en særpræget og frodig planteverden med bl.a. vilde roser samt et utal af svampe og bær. Tornby Bjerg ligger 88 m over havets overflade i et naturskønt område. På den ene side kan I se Hjørring og til den anden side ligger Hirtshals og Vesterhavet. Skoven 'Lilleheden Klitplantage' ligger tæt ved Hirtshals, og her kan I opleve et varieret fugleliv. Landskabet byder desuden på duftende nåletræer, bøgetræer, frugtbuske, svampe, bakker, marker og Kjul Å, hvis vand tidligere var kendt for at have en helende virkning.

Aktiviteter

Stranden og Tornby Klitplantage indbyder året rundt til vandreture langs de afmærkede stier. Vinden skaber gode betingelser for windsurfing her. Der er gode fiskemuligheder i området, bl.a. direkte fra kysten, i de nærliggende fiskeparker, i Hirtshals Havn og ved fyret i Hirtshals. Ønsker I at fiske på havet, kan I sejle med en kutter ud fra Hirtshals Havn til forskellige vrag eller rev, f.eks. Det Gule Rev. Hirtshals Golfklub ved Kjul byder på en 18-hullers, let kuperede golfbane samt en 9-hullers Pay & Play bane, som kan benyttes af alle (10 km). I Hirtshals Bowling Center kan I bowle, spille airhockey, billard osv. (4 km). Fun-Park i Hirtshals er et stort naturområde med aktiviteter for børn, bl.a. indianerlejr, hoppepuder, øksekast osv., samt flere forskellige dyrearter, som I kan klappe og kæle for.

Attraktioner

Tornby Gl. Skole er i dag indrettet som pottemageri, og her kan I opleve brugskeramik og kunst, lavet af blåt ler fra Tornby Bjerg. Handelsbyen Hirtshals byder på en stor havn, gode indkøbsmuligheder, spisesteder og seværdigheder, som f.eks. Nordsømuseet, som er berømt for Europas største saltvandsakvarium Oceanariet på 4,5 mio. liter vand. På Nordsømuseet kan I opleve ca. 60 forskellige fiskearter fra hele Nordsøen, og nogle kan I endda røre ved. Besøg f.eks. også besøge Bunkermuseet Hirtshals 10. Batteri - et komplet bunkeranlæg med museum fra 2. verdenskrig. 144 trin fører jer op i Hirtshals Fyr og fra en høje på 35 m kan I nyde den storslåede udsigt over havet, kysten og landet (4 km).

Udflugtsmål

Besøg det idylliske og stemningsfulde fiskerleje Lønstrup, som bl.a. er kendt for sine mange gallerier og kunsthåndværkere (21 km). I Tuen ved Tversted kan I besøge et spændende ørnereservat, komme helt tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften (26 km). Rubjerg Knude er en 90 m høj bakkeø, som menes skabt af indlandsisen under den sidste istid. Rubjerg Knude Fyr er et delvist tilsandet fyr, opført i år 1900 og taget ud af drift i 1968 pga. sandflugt. Der er en storslået udsigt over hav og land herfra (26 km). I forlystelsesparken Fårup kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien, inkl. Danmarks største vandland og Danmarks største rutschebane, Falken. Når entreen er betalt, kan I prøve det hele (41 km).
Sommerhuse i Tornby