Sommerhuse i Tornby

Sommerhusudlejning ved Tornby –dejlig ferie i sommerhus

Tæt på Vesterhavet og Jammerbugtens brede sandstrande ligger sommerhusområdet Tornby. Den brede Tornby strand er en af områdets bedste og mest populære. Klitterne og bakkerne bag stranden og den smukke natur med skov og plantage gør området til et meget populært sted at leje sommerhus.

En ferie med fred og ro ved Tornby

Mellem Lønstrup og Hirtshals ligger det store sommerhusområde Tornby Strand. Området er ideelt for dem, der ønsker at bo i fredelige omgivelser, men alligevel tæt på vandet, naturen, aktiviteter og byer.
Der er kun knap fem kilometer til Hirtshals, der har cafeer, restauranter, byliv og shopping. Naturen omkring Tornby Strand tilbyder vandre-, cykel- og mountainbikeruter på alle niveauer.

Tornby Strand og natur

Tornby Strand er en af de bedste i området. Stranden skærmes af klitter med marehalm, der gør, at det altid er muligt at finde en gryde med læ, hvis vinden bliver for påtrængende. Stranden er meget populær, også blandt de lokale, men hvis man går lidt væk fra nedgangen til stranden, har man den for sig selv. Om sommeren sørger livreddere fra Trygfonden for at sikkerheden er i top. I højsæsonen er livreddertårnet bemandet i dagtimerne. Det er tilladt at køre i bil på stranden, og det er tilladt at have hund med, blot den er i snor.

Landskabet bag klitterne er præget af kuperede klitområder med lyng og lidt skov. Tornby Klitplantage ligger tæt på. Her er også tænkt på hundene, der har deres egen hundeskov, hvor de kan løbe uden snor. Fra det 88 meter høje Tornby Bjerg er der en god udsigt. På den ene side ligger Hjørring, på den anden side ligger Hirtshals og Vesterhavet.

Udflugter omkring Tornby

Hirtshals byder på byliv og har et par attraktioner i topklasse, nemlig oceanariet og bunkermuseet. Lidt længere mod syd ligger feriebyen Lønstrup, hvor der om sommeren er en nærmest sydlandsk stemning med udendørs servering og folk i gaderne.

Lidt nord for Tornby ligger Hirtshals’ bynære strand, Husmoderstranden. Den kom til verden i 1960, da havnen i Hirtshals blev udvidet mod vest. Den fik sit navn, da husmødrene i byen flittigt begyndte at besøge den sammen med deres børn.

Attraktioner nær Tornby

Tornby Gl. Købmandsgård

Tornbys gamle købmandsgård er en 200 år gammel skudehandlergård nær Tornby Strand. Den er indrettet som besøgssted for egnens beboere og folk på ferie. Gården består af butik, kaffestue og udstilling om natur og kystnatur. Butikken og landhandlen har inventar fra 1860.

Bunkermuseet Hirtshals

Bunkermuseet, 10. batteri, der ligger ved Hirtshals er det mest komplette og udgravede forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig. Anlægget breder sig over et område på 450 x 750 meter, og det har 69 bunkere, der er forbundet med 3,5 kilometer løbegrave.

Børglum Kloster

Børglum Kloster tilhørte i sin tid ordenen De hvide brødre. Den sidste biskop var den berygtede Stygge Krumpen. I forbindelse med reformationen overtog kongen klostret, der efterfølgende blev til bolig for skiftende danske stormænd. Siden 1835 har klostret være i slægten Rottbølls eje. I dag er der åbent for offentligheden.

Nordsøen Oceanarium

Oceanariet, der er Nordeuropas største akvarium, har mere end 7.000 fisk og andre havdyr bag de tykke glas. Det er muligt at klappe fiskene i rørebassinet og se med, når hajerne og klumpfisk bliver fodret. Der er 10.000 kvadratmeter under tag og 6.000 kvadratmeter udendørs, hvor blandt andet sælerne boltrer sig.

Ørnereservatet – Eagleworld

Ørnereservatet nær Skagen er Danmarks ældste rovfuglecenter. Området, hvor centret ligger, er på omkring 30 hektar med sø, klitter, hav og hedelandskab. Centret har omkring 100 fugle fordelt på ti arter. Der er forevisninger, hvor falkonerer viser, hvad fuglene kan.

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+