Sommerhuse i Tranum

Sommerhusudlejning i Tranum Strand - dejlig ferie i sommerhus

Smuk og helt naturlig. Sådan er Tranum Strand, der er omgivet af skønne naturområder, der er et godt udgangspunkt for masser af oplevelser.

Her er fred og ro

Mellem Rødhus og Slettestrand ligger Tranum Strand. Et fredeligt sted som også de lokale holder af at besøge, når trangen til en dukkert melder sig. I landsbyen Tranum, der ligger nogle få kilometer inde i landet, kan man købe ind, eller man kan tage turen til Brovst, der heller ikke er langt borte. Området omkring Tranum har gennem årene tiltrukket adskillige kunsthåndværkere, så der er rig mulighed for at besøge gallerier, købe hjemmestøbte lys eller kigge keramikere over skulderen

Stranden og naturen

Tranum Strand er en bred sandstrand med enkelte sten, der afskærmes af klitter med marehalm, hvor der er godt med gryder, der giver læ for vinden. Foruden gode bademuligheder er der fine forhold for windsurfere. På den nordlige del af stranden ligger to bunkere fra 2. Verdenskrig.

Den fredede Tranum Klitplantage er et skønt, uspoleret og kuperet skovområde med klithede, vandrestier og et rigt dyreliv. Det øvrige område er varieret og veksler mellem høje klinter, klitlandskaber og landbrugsmarker.

Udflugter

Fra Tranum Strand er der ikke ret langt til Fosdalen, Slettestrand og Svinkløv, hvor naturen lægger op til vandre- eller cykelture. Det genopstandne Svinkløv Badehotel, der brændte ned i 2019, er et oplagt sted at nyde en kop kaffe og et stykke af stedets berømte valnøddelagkage.

Et overblik over verdens mest avancerede vindmøller kan man hente i Besøgscenter Østerild, der er et testcenter for havvindmøller, og som ligger lige midt i Østerild Klitplantage.

Trækker bylivet er både Brovst og Fjerritslev hyggelige at besøge ligesom Aalborg absolut også er spændende. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er værd at kigge forbi.

Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Det bedst bevarede landbryggeri i Nordeuropa ligger i Fjerritslev. Det var her, at P. Kjeldgaard i slutningen af 1800-tallet byggede sit bryggeri, der var den eneste bygning i to etager på vejen mellem Aalborg og Thisted. Fjerritslev har siden 2019 kaldt sig Bryggerbyen.

Aggersborg

Aggersborg er den største af de skandinaviske ringborge, der kendes under navnet Trelleborgene. Resterne af ringborgen, der er den største af de fem danske ringborge fra vikingetiden, er opført omkring år 970. Den indre diameter på borgen er på imponerende 240 meter, mens volden var fire meter høj. Borgen var kun i brug et sted mellem fem og 20 år.

Bunkermuseet ved Bulbjerg

Bunkeren ved Bulbjerg var en observationsbunker under 2. Verdenskrig. Den er i dag indrettet som et lille, gratis museum. Der er flere minder fra krigen i området. Eksempelvis er den spor efter mandskabsbunkere, fundamenter til maskingeværstillinger samt betonveje. Derudover er der en fremragende udsigt over havet fra den 47 meter høje kalkstensknude, der samtidig er Danmarks eneste fuglefjeld.

Bunkermuseum Hanstholm

Bunkermuseum Hanstholm er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det blev bygget i 1941 og skulle sammen med et tvillingebatteri ved Kristiansand i Norge spærre indsejling til Skagerrak. Anlægget er på 2.500 kvadratmeter og flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende.

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Røgegård Naturreservat

Røgegård Naturreservat byder på skov, hede og søer, hvor man kan komme tæt på de hjorte, mufloner og vildsvin, der holder til i det store område. Der er mulighed for at købe en guidet tur i området, der også byder på et jagtmuseum, som har en af landets største private samlinger af jagtvåben.