Sommerhuse i Grønhøj

Sommerhus i Grønhøj - dejlig ferie tæt på Blokhus og Løkken

Midt mellem Blokhus og Løkken ligger Grønhøj. Et populært område at leje et sommerhus, da man er tæt på de to populære feriebyer, men samtidig kan nye roen i naturen med adgang til en af Danmarks bedste badestrande.

Hygge og afslapning

Den står på afslapning og hygge i Grønhøj, som ligger strategisk mellem to af landets mest populære feriebyer. Mange af husene tillader at hunden kommer med, så den også komme med i stedet for at tilbringe ferien i en pension. Der ligger en købmand i området, men ellers kan man handle ind i de nærliggende byer.

Stranden og naturen

Den brede sandstrand er et godt argument for at vælge Grønhøj. Det er tilladt at køre i bil på stranden. Grønhøj ligger i et kuperet landskab med skov og klitplantage, der passer godt til vandre- eller cykelture. En spadseretur i Lille Norge, der ligger mellem Grønhøj og Saltum, er en ganske særlig oplevelse. Fra den 39 meter høj bronzealderhøj, Guldagerhøj, er der udsigt over hele Jammerbugten.
Den særegne natur med de høje skrænter gør området perfekt til paragliding, ligesom det er muligt at leje heste og tage en ridetur i strandkanten.

Udflugter

Er Grønhøj ikke nok, er der flere gode udflugtsmuligheder indenfor overkommelig afstand. Trækker naturen er Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile, ikke til at komme udenom, det samme gælder Rubjerg Knude hvor det berømte fyrtårn, der i 2019 blev flyttet 70 meter ind i landet, knejser.
Aalborg er absolut også et besøg værd. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er et besøg værd.

Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+


Nordsøen Oceanarium

Oceanariet, der er Nordeuropas største akvarium, har mere end 7.000 fisk og andre havdyr bag de tykke glas. Det er muligt at klappe fiskene i rørebassinet og se med, når hajerne og klumpfisk bliver fodret. Der er 10.000 kvadratmeter under tag og 6.000 kvadratmeter udendørs, hvor blandt andet sælerne boltrer sig.

Bunkermuseet Hirtshals

Bunkermuseet, 10. batteri, der ligger ved Hirtshals er det mest komplette og udgravede forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig. Anlægget breder sig over et område på 450 x 750 meter, og det har 69 bunkere, der er forbundet med 3,5 kilometer løbegrave.


Museum For Papirkunst

Museet, der ligger i Hune, er Nordens eneste specialmuseum for papirkunst. Kvinden bag museet er papirkunstneren Karen Bit Vejle. Udover at beundre papirklippene er der mulighed for selv at forsøge sig med saksen.

Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken på over 20.000 kvadratmeter har en stor udstilling af skulpturer, der først og fremmest er fremstillet af sand. Parken har også sansehaver med blomster, ligesom der er aktiviteter for børn.

Haven i Hune

Haven i Hune, der er over 7.500 kvadratmeter stor, er en af Nordjyllands mest populære attraktioner. Bag haven stod kunstneren Anne Just, der fra 1991 og frem forvandlede et klitområde til en kæmpestor, frodig have.

Blokhus Saltcenter

Det er ikke bare på Læsø, der sydes salt. Det sker også i Blokhus Saltcenter, hvor tusindvis af liter havvand hvert år forvandles til velsmagende salt. Det er energien fra 64 solfangere, der sørger for forvandlingen.

Børglum Kloster

Børglum Kloster tilhørte i sin tid ordenen De hvide brødre. Den sidste biskop var den berygtede Stygge Krumpen. I forbindelse med reformationen overtog kongen klostret, der efterfølgende blev til bolig for skiftende danske stormænd. Siden 1835 har klostret være i slægten Rottbølls eje. I dag er der åbent for offentligheden.