Sommerhuse i Skallerup

Sommerhusudlejning i Skallerup - dejlig ferie i sommerhus

Fine badeforhold og imponerende indlandsklitter. Området ved Skallerup er det perfekte feriested for aktive familie. Og så skal man ikke blive forskrækket over, at sandet ikke altid er hvidt.

Aktiv ferie og fredede klitter ved Skallerup

Nord for feriebyen Lønstrup og lige syd for Skallerup Seaside Resort ligger sommerhusområdet Skallerup. Havet, den brede sandstrand og det store fredede område med indlandsklitter er områdets store trækplastre. De lægger op til aktiviteter både i vandet og på stranden, mens baglandet er som skabt til vandre- eller cykelture.

Skallerup strand og naturen

Stranden ved Skallerup byder på gode badeforhold, men man skal ikke blive overrasket, hvis sandet virker lidt mørkt. Sandet kaldes for tungsand, og det har sin mørke farve, fordi det indeholder jernholdige mineraler. Det er ikke olie eller andet skidt, og det er aldeles ufarligt.

Der er lidt månelandskab over det fredede område med Skallerup Indlandsklitter, der ligger bag sommerhusområdet. De lave kegleformede klitter minder om forvoksede muldvarpeskud. Der er offentlig adgang til området, men man skal holde sig til de afmærkede stier. Det er sandflugten for over 400 år siden, der har formet området. Samme sandflugt som lagde landsbyer og sogne øde i den vestlige del af Vendsyssel.

Udflugter omkring Skallerup

Der er en række gode udflugtsmuligheder indenfor en overkommelig afstand af Skallerup. Mårup Kirke og Rubjerg Knude er ikke til at komme udenom. Det samme gælder Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile. For de fugleinteresserede er Skagen et spændende sted, som ofte får besøg af særdeles sjældne fugle, ligesom der de senere år flere gange er observeret spækhuggere i havet ud for byen.

Fra Vennebjerg Mølle er der en storslået udsigt over Rubjerg Knude, Lønstrup og Vesterhavet

Trækker bylivet er Hjørring et nærliggende bud med sine hyggelige bymidte og sit gode handelsliv.

Aalborg noget længere mod syd er absolut også et besøg værd. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er et besøg værd.

Attraktioner nær Skallerup

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+


Nordsøen Oceanarium

Oceanariet, der er Nordeuropas største akvarium, har mere end 7.000 fisk og andre havdyr bag de tykke glas. Det er muligt at klappe fiskene i rørebassinet og se med, når hajerne og klumpfisk bliver fodret. Der er 10.000 kvadratmeter under tag og 6.000 kvadratmeter udendørs, hvor blandt andet sælerne boltrer sig.

Bunkermuseet Hirtshals

Bunkermuseet, 10. batteri, der ligger ved Hirtshals er det mest komplette og udgravede forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig. Anlægget breder sig over et område på 450 x 750 meter, og det har 69 bunkere, der er forbundet med 3,5 kilometer løbegrave.


Museum For Papirkunst

Museet, der ligger i Hune, er Nordens eneste specialmuseum for papirkunst. Kvinden bag museet er papirkunstneren Karen Bit Vejle. Udover at beundre papirklippene er der mulighed for selv at forsøge sig med saksen.

Skulpturparken Blokhus

Skulpturparken på over 20.000 kvadratmeter har en stor udstilling af skulpturer, der først og fremmest er fremstillet af sand. Parken har også sansehaver med blomster, ligesom der er aktiviteter for børn.

Haven i Hune

Haven i Hune, der er over 7.500 kvadratmeter stor, er en af Nordjyllands mest populære attraktioner. Bag haven stod kunstneren Anne Just, der fra 1991 og frem forvandlede et klitområde til en kæmpestor, frodig have.

Blokhus Saltcenter

Det er ikke bare på Læsø, der sydes salt. Det sker også i Blokhus Saltcenter, hvor tusindvis af liter havvand hvert år forvandles til velsmagende salt. Det er energien fra 64 solfangere, der sørger for forvandlingen.

Børglum Kloster

Børglum Kloster tilhørte i sin tid ordenen De hvide brødre. Den sidste biskop var den berygtede Stygge Krumpen. I forbindelse med reformationen overtog kongen klostret, der efterfølgende blev til bolig for skiftende danske stormænd. Siden 1835 har klostret være i slægten Rottbølls eje. I dag er der åbent for offentligheden.