Destination

Skallerup

Sommerhusudlejning i Skallerup - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Skallerup, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!Ferieområdet

Skallerup er et perfekt feriested for den aktive familie. Når I holder ferie i et sommerhus i Skallerup ved den nordjyske vestkyst er I omgivet af Vesterhavets brede badestrand, smuk og uspoleret natur samt aktiviteter og seværdigheder for hele familien.

Generel

Det brusende hav, den brede sandstrand, den friske havluft og de store fredede områder med det særprægede landskab gør Skallerup til et særdeles attraktivt ferieområde. Foruden naturen byder området også på et stort antal aktivitetsmuligheder for alle i familien. Området ligeledes kendt for sine mange kunstnere, som ofte kan besøges i deres værksteder og gallerier. I kort afstand fra det rekreative ferieområde finder I mange af Nordvestjyllands feriebyer, handelsbyer, forlystelser og seværdigheder. Der er mulighed for at spise og købe ind i området, og ønsker I et større udvalg, kan I evt. besøge det nærliggende, idylliske fiskerleje Lønstrup - en stemningsfuld ferieby med gallerier, butikker, spisesteder osv. (5 km).

Strande

Den dejlige, brede sandstrand ved Skallerup Klit har Blåt Flag og indbyder til badning, solbadning, vandreture samt diverse strand- og vandsportsaktiviteter. Den dejlige, rolige badestrand med lægivende klitter er også populær blandt de lokale. Udenfor sommerperioden er stranden velegnet til vandreture. Efter stormvejr er det indimellem muligt at finde rav på stranden. Solnedgangen over Vesterhavet er en oplevelse, I ikke bør gå glip af.

Natur

Havet og vinden har skabt de imponerende indlandsklitter bag Skallerup, og dette sjældne, bevaringsværdige landskab er nu fredet. Der er offentlig adgang til området - dog må I kun færdes på afmærkede stier. Landskabet bag Skallerup er derudover karakteriseret af let kuperede hedelandskaber med lyng og hybenbuske, skov og landbrugsjord.

Aktiviteter

Landskabet er som skabt til vandre- og rideture. Bl.a. findes der flere afmærkede vandrestier i Skallerup Indlandsklitter. Der er mulighed for at leje rideheste i området. I kan fiske fra kysten, i baglandets åer eller i en af områdets Put & Take fiskesøer. Der er flere golfbaner til rådighed i Nordvestjylland, og den nærmeste er Vennebjerg Golfklub mellem Hjørring og Lønstrup - Nordjyllands største Pay & Play bane med 12 huller (5 km).

Attraktioner

Oplev den charmerende ferieby Lønstrup med små gader, butikker, caféer, isboder og spisesteder. Lønstrup er kendt for sine mange kunstnere, malere, skulptører, keramikere og glaspustere, og I kan besøge dem i deres værksteder og opleve tilblivelsen af kunsthåndværk. I udkanten af Lønstrup trækkes fiskerbådene op på stranden hver dag efter brug (5 km). Fra den smukt restaurerede Vennebjerg Mølle kan I nyde den storslåede udsigt over Rubjerg Knude, Lønstrup og Vesterhavet (5 km). Ved Nr. Rubjerg kan I opleve Rubjerg Knude - en 90 m høj bakkeø, der menes skabt af indlandsisen, samt Rubjerg Knude Fyr - et delvist tilsandet fyr, som blev opført i år 1900 og taget ud af drift i 1968 pga. sandflugt (11 km). Besøg den hyggelige købstad Hjørring, som bl.a. byder på gågade med specialbutikker, interessante museer, en herregård og flere middelalderbygninger (13 km).

Udflugtsmål

I Family Farm Fun Park i Vittrup kan I klappe og fodre de tamme husdyr, ride på ponyer, køre på legetraktor, afprøve vandcykler på en stor sø og holde picnic i de naturskønne omgivelser (16 km). Nordsømuseet i Hirtshals er berømt for Europas største saltvandsakvarium, Oceanariet på 4,5 mio. liter vand. På Nordsømuseet kan I opleve ca. 60 forskellige fiskearter fra hele Nordsøen, og nogle kan I endda røre ved (22 km). Bag Løkken kan I besøge Børglum Kloster - et smukt, gammelt munkekloster fra 1180'erne med atmosfære, udstillinger, kirke og parklignende omgivelser (20 km). I forlystelsesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien, inkl. Danmarks største vandland og Danmarks største rutschebane, Falken. Når entreen er betalt, kan I prøve det hele i Fårup Sommerland (32 km). I Tuen ved Tversted kan I besøge et spændende ørnereservat, komme helt tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften (40 km).
Sommerhuse i Skallerup