Destination

Tversted

Sommerhusudlejning i Tversted - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Tversted, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Tversted er en populær feriedestination ved Vesterhavet i Nordjylland. Tversted byder på bred sandstrand, skønne sommerhuse i klitterne, et charmerende byliv og smuk natur. Ferieområdets mange seværdigheder og aktivitetsmuligheder gør Tversted attraktivt for sommerhusudlejning.

Generel

Den lille, charmerende by ved Vesterhavet med kun ca. 500 faste indbyggere har bevaret sit oprindelige landsbymiljø. Tversted byder på ægte landsbystemning, kilometerlange hvide sandstrande, en klitplantage med søer og en mølle, kunsthåndværkere, interessante seværdigheder samt butikker og spisesteder. På grund af beliggenheden ved havet er der altid friske fiskeretter på restauranternes menukort. Tversted er desuden kendt for sine store, meget velsmagende isvafler. I kan møde områdets mange kunstnerne og kunsthåndværkerne i deres gallerier, værksteder og museer. Her kan holde ferie i hyggelige omgivelser med frisk luft, ren natur, skov og dejlig badestrand, og samtidig være tæt på større byer og turistattraktioner for hele familien.

Strande

Stranden i Tversted er en kilometerlang, bred og hvid sandstrand med Blåt Flag. Stranden er afskærmet af høje klitter med marehalm og er meget børnevenlig, da vandet kun langsomt bliver dybt. Vinden og bølgerne skaber de helt rigtige betingelser for windsurfere. Nyd den enestående solnedgang fra stranden ved Tversted. Stranden er en oplevelse på alle årstider. Om sommeren indbyder den til at bade, solbade, lege, spille bold og dyrke vandsportsaktiviteter. Hele året rundt er stranden velegnet til en travetur. Her kan I blive blæst igennem med herlig, frisk havluft. Medbring evt. kikkerten og følg den livlige skibstrafik gennem Skagerrak.

Natur

Tversted Klitplantage, som er beliggende lige bag den dejlige sandstrand, er præget af et rigt plante- og fugleliv. Plantagen er et frodigt skovområde med bl.a. Tversted Søerne, afmærkede vandrestier og to udsigtstårne. Derudover er stokmøllen 'Østerklit' beliggende midt i plantagen. Møllen er bevaret intakt og er landets eneste stokmølle, som stadig kan ses i funktion. Den naturskønne Uggerby Plantage er beliggende mellem Tversted og Kjul. Uggerby Å løber igennem det smukke landskab, som kan beundres fra både vej, cykelsti og vandresti. Ved Uggerby Å ligger en af Nordeuropas smukkeste og bedste fisketrapper, opført af kampesten.

Aktiviteter

Området er velegnet for aktiviteter som at vandre, cykle, ride, bade, surfe, sejle i kano, fiske og spille golf. I kan fiske direkte fra kysten, i baglandets søer og vandløb - bl.a. Tversted Å og Uggerby Å, i områdets Put & Take fiskeparker samt på havet. Ønsker I at fiske på havet, kan I sejle med kutter ud fra Hirtshals Havn til forskellige vrag eller rev, f.eks. Det Gule Rev. Kanoer kan lejes i området, og den kønne Uggerby Å er velegnet for kanosejlads. Ligeledes kan rideheste lejes i Tversted. Hirtshals Golfklub er beliggende i Kjul, og her kan I afprøve en 18-hullers, let kuperet golfbane samt en 9-hullers Pay & Play bane (11 km). I Hirtshals Bowling Center kan I bowle, spille airhockey, billard osv. Fun-Park i Hirtshals er et stort naturområde med aktiviteter for børn, bl.a. indianerlejr, hoppepuder, øksekast osv., samt flere forskellige dyrearter, som I kan klappe og kæle for.

Attraktioner

Området er rigt på kunstnere og kunsthåndværkere, og I kan se dem arbejde i deres værksteder og studios. Besøg bl.a. papirmagerier, lysstøberier, keramiker- og smykkeværksteder samt glas- og kunstgallerier, som alle er beliggende i Tversted. Et besøg i Ørnereservatet ved Tuen hører med til en ferie i Tversted-området. Oplev de stolte rovfugles fantastiske flyvekunst, kom helt tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften (7 km). Nordsømuseet i Hirtshals er berømt for Europas største saltvandsakvarium, Oceanariet på 4,5 mio. liter vand. På Nordsømuseet kan I opleve ca. 60 forskellige fiskearter fra hele Nordsøen, og nogle kan I endda røre ved. I Hirtshals kan I bl.a. også besøge Bunkermuseet Hirtshals 10. Batteri - et komplet bunkeranlæg med museum fra 2. verdenskrig (15 km).

Udflugtsmål

Farm Fun ved Ålbæk er en dyrepark med legeland. Kom tæt på gårdens dyr, bl.a. grise, køer, får, kænguruer, emuer, ponyer, hængebugsvin, kaniner, geder, marsvin, påfugle og lamaer, eller benyt de sjove månebiler, gyngerne og hoppepuden (17 km). Råbjerg Mile ved Kandestederne (25 km) er en af Europas største vandreklitter. Vandreklitten er ca. 40 m høj, bevæger sig op til 15 m mod nordøst hvert år og danner en mini-ørken på ca. 1 km2. Fra klittens højeste punkt kan I se helt til Skagens Gren. Besøg evt. Skagen med de karakteristiske Skagenshuse, Grenen, den charmerende havn, de interessante seværdigheder samt de mange butikker og spisesteder (35 km). I forlystelsesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien, inkl. Danmarks største vandland og Danmarks største rutschebane, Falken. Når entreen er betalt, kan I prøve det hele i Fårup Sommerland (60 km).
Sommerhuse i Tversted