Sommerhuse i Tversted

Sommerhusudlejning i Tversted - dejlig ferie i sommerhus

En bred sandstrand, sommerhuse i klitterne, et charmerende byliv og smuk natur. Den lille landsby Tversted der ligger lige ud til Vesterhavet har det hele.

Masser af sommerliv i Tversted

Øst for Hirtshals og lige ud til den del af Vestehavet, der hedder Tannis Bugt, ligger Tversted. En lille hyggelig landsby med lidt over 500 fastboende indbyggere, men om sommeren forvandler landsbyen sig til en ferieby. Ishusene – og der er flere af dem – er nogle af byens helt store attraktioner, der konkurrerer om at lave de mest indbydende isvafler med det mest velsmagende skum.

Stranden og naturen ved Tversted

Tversted Strand er bred, hvid, kilometerlang og særdeles børnevenlig. Ind mod land er den skærmet af høje klitter med marehalm på toppen. Vinden og bølgerne giver gode muligheder for windsurfere. På stranden er det tilladt at køre i bil i begge retninger. Hunde er velkomne på stranden, så længde de er i snor.

Tversted Klitplantage ligger lige bag stranden og er præget af et mangfoldigt plante og dyreliv. Uggerby Plantage mellem Tversted og Kjul byder udover skov på Uggerby Å, der snor sig gennem landskabet. Ved Bindslev Gl. Elværk ligger en af Nordeuropas smukkeste og bedste fisketrapper.

Udflugter omkring Tversted

Et oplagt mål for en udflugt at at smutte forbi Danmarks sidst fungerende stokmølle, som ligger i Østerklit ved Tversted Klitplantage. Møllen kaldes en stokmølle, fordi møllevingerne bliver båret af ét kraftigt stykke tømmer – også kaldet en stok. Kraften fra møllen har været brugt til kværn, hakkelses- og tærskemaskine.

Tversted Klitplantage er den ældste af klitplantagerne under Nordjyllands Statsskovdistrikt.
Der findes en række afmærkede vandreture i plantage, ligesom en flok mountainbike-entusiaster har anlagt et spor i Tversted Klitplantage, til dem, der ikke kan holde ferie uden at lufte mountainbiken. Hunde i snor er velkomne i plantagen, hvor der også er en indhegnet hundeskov, hvor hundene kan få lov at gå løs.

Tversted Lystfiskersø er en 10.000 m2 stor sø med ca. 1.000 m søbred beliggende i et naturskønt engområde.

Bliver længslen efter lidt byliv og shoppingmuligheder for stor er der ikke langt til Hirtshals eller måske til Skagen, som er en af landets mest populære feriebyer, der samtidig har en meget rig historie.

Attraktioner nær Tversted

Tornby Gl. Købmandsgård

Tornbys gamle købmandsgård er en 200 år gammel skudehandlergård nær Tornby Strand. Den er indrettet som besøgssted for egnens beboere og folk på ferie. Gården består af butik, kaffestue og udstilling om natur og kystnatur. Butikken og landhandlen har inventar fra 1860.

Bunkermuseet Hirtshals

Bunkermuseet, 10. batteri, der ligger ved Hirtshals er det mest komplette og udgravede forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig. Anlægget breder sig over et område på 450 x 750 meter, og det har 69 bunkere, der er forbundet med 3,5 kilometer løbegrave.

Børglum Kloster

Børglum Kloster tilhørte i sin tid ordenen De hvide brødre. Den sidste biskop var den berygtede Stygge Krumpen. I forbindelse med reformationen overtog kongen klostret, der efterfølgende blev til bolig for skiftende danske stormænd. Siden 1835 har klostret være i slægten Rottbølls eje. I dag er der åbent for offentligheden.

Nordsøen Oceanarium

Oceanariet, der er Nordeuropas største akvarium, har mere end 7.000 fisk og andre havdyr bag de tykke glas. Det er muligt at klappe fiskene i rørebassinet og se med, når hajerne og klumpfisk bliver fodret. Der er 10.000 kvadratmeter under tag og 6.000 kvadratmeter udendørs, hvor blandt andet sælerne boltrer sig.

Ørnereservatet – Eagleworld

Ørnereservatet nær Skagen er Danmarks ældste rovfuglecenter. Området, hvor centret ligger, er på omkring 30 hektar med sø, klitter, hav og hedelandskab. Centret har omkring 100 fugle fordelt på ti arter. Der er forevisninger, hvor falkonerer viser, hvad fuglene kan.

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+