Sommerhuse i Lild Strand

Sommerhusudlejning i Lild Strand - dejlig ferie i sommerhus

Her er hverken supermarked, tøjbutikker, cafeer eller gourmetrestauranter. Til gengæld er her fred og ro og en helt vild skøn natur. Lild Strand er noget for sig selv.

Frisk luft og uspoleret natur

Lild Strand, der ligger ud til Jammerbugten mellem Hanstholm og Fjerritslev er stedet for dem, der søger et sted med fred og ro, en god strand, uspoleret natur, et rigt fugle- og dyreliv samt masser af frisk luft.

Der er syv kilometer ind til Brugsen i Frøstrup, men når bare man ved det, er det ikke noget problem, for de fastboende er enige om, at Lild Strand er et af de skønneste og mest fredfyldte steder på Jorden.
Blandt de kunstnere, der gennem tiden har kigget forbi det gamle fiskerleje, er den nordtyske kunstmaler Emil Nolde.

Stranden og naturen

Stranden ved Lild er omkring 50 meter bred og skærmet af en klitrække. Det er en sandstrand med enkelte sten. Vandet er klart og lavt i inde ved kanten, men det bliver hurtigt dyb og der kan være stærk strøm. På stranden ligger to bunkers fra 2. Verdenskrig, man kan klatre på og udforske.

Omkring Lild Strand er et stort åbent, fredet landskab med klitter, hede, skov og søer. Lild Klitplantage strækker sig bag klitterne og er præget af lyng, hedemose og små søer. Det nærliggende Bulbjerg er Danmarks eneste fuglefjeld, og hvor havfuglen riden yngler på de stejle sider

Udflugter

Bulbjerg med det lille museum fortjener et besøg. Det samme gør naturområdet Vejlerne, der ligger ved Limfjorden mellem Thisted og Fjerritslev. Frøstruplejren – eller Thylejren - er også værd at besøge, hvis man vil have en alternativ oplevelse. På sin hjemmeside skriver lejren, at den er et fristed, der har plads til ”skæve eksistenser, fantasifulde kunstnere, omsorgsfulde mødre og fædre, shamaner, hestekvinder og meget andet”.

Et overblik over verdens mest avancerede vindmøller kan man hente i Besøgscenter Østerild, der er et testcenter for havvindmøller, og som ligger lige midt i Østerild Klitplantage.

Trækker bylivet er både Thisted og Fjerritslev hyggelige at besøge ligesom Aalborg absolut også er et besøg værd. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er værd at kigge forbi.

Attraktioner

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Aalborg Zoo

Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+

Bunkermuseum Hanstholm

Bunkermuseum Hanstholm er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det blev bygget i 1941 og skulle sammen med et tvillingebatteri ved Kristiansand i Norge spærre indsejling til Skagerrak. Anlægget er på 2.500 kvadratmeter og flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende.

Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum

Det bedst bevarede landbryggeri i Nordeuropa ligger i Fjerritslev. Det var her, at P. Kjeldgaard i slutningen af 1800-tallet byggede sit bryggeri, der var den eneste bygning i to etager på vejen mellem Aalborg og Thisted. Fjerritslev har siden 2019 kaldt sig Bryggerbyen.

Aggersborg

Aggersborg er den største af de skandinaviske ringborge, der kendes under navnet Trelleborgene. Resterne af ringborgen, der er den største af de fem danske ringborge fra vikingetiden, er opført omkring år 970. Den indre diameter på borgen er på imponerende 240 meter, mens volden var fire meter høj. Borgen var kun i brug et sted mellem fem og 20 år.

Nordsø Akvariet

I Nordsø Akvariet i Vorupør kommer man helt tæt på livet under havets overflade i Nordsøen. Fiskene er bragt i land af lokale fiskere. I bassinerne er der over 70 forskellige slags fisk - eksempelvis hajer, torsk, rødspætter og ål. Der er også et rørebassin, hvor det er muligt at klappe små hajer og andre fisk.