Destination

Lild Strand

Sommerhusudlejning i Lild Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Lild Strand, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Lild Strand er omgivet af helt unik natur, som I kan nyde, når I holder ferie i et sommerhus her. Vesterhavets sandstrand indbyder til badning og gåture, og på stranden kan I også se, når fiskerbådene bliver trukket op på land. På grund af den uspolerede natur er sommerhusudlejning populært i Lild Strand.

Generel

Lild Strand ligger ud til Jammerbugten, mellem Hanstholm og Fjerritslev, og få km fra fuglefjeldet Bulbjerg. Lild Strand er et af de få steder på kysten, hvor der stadig drives erhvervsfiskeri med kuttere og småbåde direkte fra stranden. Indimellem er det muligt at købe friskfanget fisk på stranden når bådene trækkes op på land efter en tur på havet. De gamle pakhuse ved vandet bruges i dag til beboelse og kirke. Der er gjort meget ud af at placere sommerhusene hensigtsmæssigt i området, således at de passer godt ind i området, som er præget af naturskønne, fredede hede- og klitarealer. Lild Strand er en ideel feriedestination for de, der søger ro, hygge, dejlig og uspoleret natur, god strand, et rigt fugle- og dyreliv samt frisk luft. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og i Fjerritslev (22 km) og Hanstholm (37 km) finder I et stor udvalg af butikker samt flere spisesteder.

Strande

Stranden ved Lild er omkring 50 meter bred og 30 km lang, og afskærmet af en klitrække. Stranden er en sandstrand med enkelte sten, og badevandet er klart og lavt i kanten. Dog bliver der hurtigt dybt og strømmen kan til tider være stærk. Ved Lild Strand kan I bade, solbade, spille bold, surfe, fiske eller følge aktiviteterne når fiskerbådene kommer i land. Lige nord for Lild Strand ligger 2 bunkers, som I kan klatre på.

Natur

Lild Strand er omgivet af et stort, åbent og fredet landskab med klitter, hede, skov og søer. Lild Klitplantage strækker sig langs kysten bag klitterne og er præget af lyng, hedemose, enge, nåletræer, løvtræer, små søer med rørskov og idylliske vandrestier. Vejlerne, Nordeuropas største fuglereservat, ligger ligeledes bag Lild Strand, og her kan I fra de mange udsigtstårne følge fuglelivet. Bulbjerg er Danmarks eneste fuglefjeld, og havfuglen riden yngler på klintens stejle sider. Fra klinten kan I nyde den storslåede udsigt over havet og området (6 km).

Aktiviteter

Lystfiskere kan fiske direkte fra kysten eller i en af områdets Put & Take fiskeparker. Derudover er det muligt at tage på havfiskeri med fiskekutter til Det Gule Rev, som ligger 2 timers sejlads fra Hanstholm. Lild Klitplantage indeholder ikke mindre end 7 afmærkede vandreruter i den varierede natur. Det er også tilladt at cykle på grusvejene overalt i plantagen. Ønsker I at spille golf, kan I afprøve banerne hos Jammerbugtens Golfklub ved Fjerritslev, hvor den 18-hullers bane er naturligt anlagt (22 km), eller Nordvestjysk Golfklub ved Klitmøller, som byder på en af landets mest udfordrende og smukkest beliggende baner (47 km). Skulle vejret svigte, kan I besøge Vigsø Tropisk Badeland med swimmingpool, rutschebane, spa, opvarmet børnebassin, sauna, solarium og fitnessrum (31 km).

Attraktioner

Kirken ved Lild Strand har til huse i en tidligere en redningsstation fra 1886, som blev ombygget til kirke i 1950. Bulbjerg er en 47 m høje kalkstensklint, som vender ud mod Skagerrak. Klinten er en stor naturattraktion, som rager godt op i det flade kystlandskab. Her yngler rylen - Danmarks eneste havfugl. Yderst på klinten findes en bunker fra 2. verdenskrig med en lille udstilling om de tyske anlæg og om stedets natur- og kulturforhold (6 km). Fjerritslev Bryggeri- og Egnsmuseum er Nordeuropas bedst bevarede landbryggeri. Bryggeriet fremstår som i gamle dage med 100 år gamle bryggerkedler, gærkar og øltønder. Bryggergården, der nu er indrettet til museum, omfatter også et malteri og en tappehal (22 km). I Fjerritslev kan I desuden besøge Han Herred Naturcenter og lære mere om området natur og dyreliv.

Udflugtsmål

Fæstningsanlægget Aggersborg ved Aggersund indeholder spor efter 48 langhuse. Ved ringborgen kan I se en udstilling om borgens opbygning (34 km). Besøg Museumscenter Hanstholm med Musumsbunkeren - Nordeuropas største fæstning med bunker. På museumsområdet kan I også opleve udstillinger, kanoner, uniformer, våben osv. (37 km). I Nordsøakvariet i Vorupør kan I opleve fisk og havdyr, som er fanget af fiskerne i Vorupør (54 km). Vorupør Museum er indrettet i det gamle bådeværft, der har bygget skibe til kystens fiskere, og viser den historiske baggrund for Vorupør og kystbefolkningens specielle levevis. I forlystelsesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien, inkl. Danmarks største vandland og Danmarks største rutschebane, Falken (65 km). Jesperhus Blomsterpark er nordens største blomsterpark med farverige blomsterarrangementer, junglezoo med bl.a. smukke tropefugle samt pirat-, lege- og vandland med diverse aktiviteter (66 km).
Sommerhuse i Lild Strand