Destination

Nr. Rubjerg

Sommerhusudlejning i Nr. Rubjerg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Nr. Rubjerg, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Sommerhusene i Nr. Rubjerg ligger i det kuperede klitlandskab bag Vesterhavet og strandens høje skrænter. Når I holder ferie i et sommerhus i Nr. Rubjerg, kan I nyde den skønne badestrand og den smukke natur, bestige den høje sandklit Rubjerg Knude og springe ud i aktiviteter som fx hanggliding.

 

Generel

Nr. Rubjerg er et hyggeligt sommerhusområde i rolige, naturskønne omgivelser. Området har gennem årene tiltrukket mange besøgende, som fascineres af naturens kræfter og de dramatiske klinter, som havet hvert år kræver et stykke af. I Nr. Rubjerg kan I slappe af i de rekreative omgivelser, dyrke friluftsaktiviteter samt nyde Vesterhavet og den særprægede natur, alt imens I stadig er tæt på charmerende feriebyer som Lønstrup (5 km) og Løkken (11 km), større byer som f.eks. Hjørring (18 km) samt attraktioner og forlystelser for hele familien.

Strande

Nedenfor Nr. Rubjergs høje skrænter ligger en dejlig sandstrand, som har Blåt Flag. Stranden byder på enestående muligheder for badning, solbadning, surfing, vandreture samt diverse strand- og vandsportsmuligheder. Oplev evt. den smukke solnedgang over Vesterhavet herfra.

Natur

Nr. Rubjerg er omgivet af en afvekslende natur, der skiftevis er blid og barsk. Landskabet er præget af Vesterhavet, sandstrand, skrænter og sandklitter samt indlandsklitter, hedeområder, landbrugsjord og skov. I Rubjerg Plantage kan svampeinteresserede opspore alverdens svampearter. Ved Nr. Rubjerg kan I opleve den imponerende Rubjerg Knude - en 90 m høj bakkeø, som formodes skabt af indlandsisen. Den øverste halvdel af klitten består af flyvesand. Rubjerg Knude er en del af den ca. 15 km lange Lønstrup Klint, og langs denne kan I opleve sandflugtens stærke påvirkning af landskabet.

Aktiviteter

Det spændende landskab ved Nr. Rubjerg indbyder til vandre-, cykel- og rideture. Bl.a. kan I følge en markeret sti langs kystskrænten fra Nr. Rubjerg gennem det fredede landskab til Lønstrup. Vesterhavet er særdeles velegnet for surfing, badning og kystfiskeri. Området byder desuden på flere Put & Take fiskesøer. Der findes flere golfbaner i området, og den nærmest ligger i Løkken, hvor I finder en flot, 18-hullers bane samt en 9-hullers Pay & Play bane, der er åben året rundt. Ved Nr. Lyngby, få km syd for Nr. Rubjerg, kan I paraglide og drageflyve fra de 30-40 m høje klinter. Action House i Løkken byder på bowlingbaner, lasergame, paintball, gokarts, spillehal, boldrum, elbiler, internetcafé, restaurant og diskotek (11 km).

Attraktioner

Ved Rubjerg Knude ligger Rubjerg Knude Fyr - et delvist tilsandet fyr, som blev opført i år 1900 og taget ud af drift i 1968 pga. sandflugt. Nyd den storslåede udsigt over hav og land herfra. Oplev den idylliske og stemningsfulde ferieby Lønstrup med små gader, gallerier, glaspusterier, museer, butikker, beværtninger, iskiosker og spisesteder. I udkanten af Lønstrup trækkes fiskerbådene stadig op på stranden hver dag efter brug (5 km). I Family Farm Fun Park i Vittrup kan I klappe og fodre de tamme husdyr, ride på ponyer, køre på legetraktor, afprøve vandcykler på en stor sø og holde picnic i de naturskønne omgivelser (7 km). Besøg feriebyen Løkken med gallerier, kunstbutikker, arbejdende bolchekogeri og lysstøberi, gamle, charmerende fiskerhuse, et utal af butikker, caféer og restauranter samt et livligt natteliv (11 km). Bag kysten kan I besøge Børglum Kloster - et smukt, gammelt munkekloster fra 1180'erne med atmosfære, udstillinger, kirke og parklignende omgivelser (12 km).

Udflugtsmål

Besøg den charmerende by Hjørring, som bl.a. byder på gågade med specialbutikker, interessante museer, en herregård og flere middelalderbygninger (18 km). I forlystelsesparken Fårup Sommerland & Aquapark kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien, inkl. Danmarks største vandland og Danmarks største rutschebane, Falken. Når entreen er betalt, kan I prøve det hele i Fårup Sommerland (23 km). Nordsømuseet i Hirtshals er berømt for Europas største saltvandsakvarium, Oceanariet på 4,5 mio. liter vand. På Nordsømuseet kan I opleve ca. 60 forskellige fiskearter fra hele Nordsøen, og nogle kan I endda røre ved (30 km). I Tuen ved Tversted kan I besøge et spændende ørnereservat, komme helt tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften (52 km).
Sommerhuse i Nr. Rubjerg