Sommerhuse i Hulsig
Destination

Hulsig

Hulsig

Sommerhusudlejning i Hulsig - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Hulsig, Nordvestjylland, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus i Hulsig, lige syd for Skagen. Her kan I nyde freden, den gode strand med høje klitter og den smukke natur, og kun en kort køretur bringer jer til den charmerende by Skagen. Hulsig er et ideelt feriemål for naturelskere og familier med børn.

 

Generel

Hvis I holder ferie i Skagen, kan I opleve den fascinerende natur mellem Vesterhavet og Kattegat og stå på Grenen, spidsen af odden med et ben i hvert af de to have. Skagen, Danmarks nordligste by, med de typiske gule huse og kendt for de verdensberømte Skagens-malere, ligger kun 14 km fra Hulsig. I Skagen finder I et utal af spændende butikker, førsteklasses restauranter med bl.a. fiskespecialiteter og gode indkøbsmuligheder. Der er dog mulighed for at købe købmandsvarer blot 200 meter fra jeres sommerhus. Er man til badning, er der også mange muligheder. Mindre end 2 km fra jeres sommerhus finder I en dejlig Kattegat strand, og efter 5 km’s kørsel er I ved Vesterhavet. Nyd den enestående natur i jeres ferieområde, men tag også på udflugt til én af de mange attraktioner i Nordjylland, fx forlystelsesparken Fårup Sommerland ved Saltum, som er en oplevelse for hele familien (79 km).

Strande

Mellem Hulsig og Bunken ved Kattegat finder I en dejlig børnevenlig strand med fint sand og enkelte sten og muslingeskaller. Nyd det rene vand og de små bølger. Stranden har Blåt Flag og er desuden bilfri samt råder over parkeringspladser. Her har I gode muligheder for at bade, solbade, surfe, vandre og fiske. Hvis I gerne vil bade i Vesterhavet, kan I tage til Kandestederne (5 km). Her er naturen mere barsk end ved østkysten, og den brede strand med de høje klitter indbyder til lange spadsereture med udsigt over Vesterhavet og det vide landskab. Stranden, hvor nøgenbadning ikke er ualmindeligt, er også velegnet til surfing. Der findes parkeringspladser, men det er også tilladt at køre bil på selve stranden.

Natur

Jeres ferieområde mellem Vesterhavet og Kattegat og blot 16 km fra Grenen, Danmarks nordligste punkt, er præget af en helt speciel natur. Grenen, spidsen af Skagens Odde, ligger nord for Skagen (14 km) og dannes af sandet, som havet transporterer langs vestkysten op mod Grenen. Her mødes de to have: Vesterhavet og Kattegat. Bunken Klitplantage (7 km) er præget af klithede, sitkagran, skovfyr, bjergfyr og contortafyr. Klitplantagen ligger lige op ad den imponerende vandreklit Råbjerg Mile. Milen flytter sig hvert år flere meter mod nordøst på grund af sandflugten. Råbjerg Mile, Danmarks største vandreklit, er ca. 40 m høj og danner en mini-ørken. Gennem sandflugten opstod Råbjerg Stenene. Det fine sand fra Råbjerg Mile forsvandt, og kun de store sten blev liggende.

Aktiviteter

Kun 5 km fra Hulsig kan golfspillere benytte den udfordrende, 18-hullers bane i golfklubben 'Hvide Klit'. Her finder I bl.a. også en driving range, putting green, øvebunker og en par-3-bane med 6 huller. Der er gode muligheder for at fiske, bade, surfe, spille tennis og minigolf, vandre, cykle og ride i området. En smuk cykelsti fører helt op til Skagen. I har også mulighed for at tage med på sejltur og se det hele lidt fra vandsiden. Farm Fun ved Ålbæk er en dyrepark med legeland. Tilbring en dejlig dag med jeres børn og kom tæt på gårdens dyr, bl.a. grise, køer, får, kænguruer, emuer, ponyer, hængebugsvin, kaniner, geder, marsvin, påfugle, lamaer og andre interessante dyr. Her findes der desuden en række sjove forlystelser som fx månebiler, gynger, hoppepuder og fodbold (10 km).

Attraktioner

Ørnereservatet ligger ved Tversted. Her kan I komme helt tæt på nogle af verdens største ørnearter og se dem blive fodret i luften (13 km). Den Tilsandede Kirke er beliggende syd for Skagen (14 km). Den enorme sandflugt i området er skyld i, at kirken blev begravet. Med kirken som udgangspunkt kan I tage på en dejlig vandretur langs med afmærkede stier. I Skagen, den nordligste by i Danmark, finder I de typiske gule huse med røde tegltage og hvide blonder. Nyd stemningen i den levende fiskerihavn og i lystbådehavnen og se, hvad der inspirerede de kendte Skagens-malere. I Skagen finder I et utal af museer, kunsthåndværkere, butikker og restauranter. Besøg fx det berømte Skagens Museum med værker af de berømte Skagensmalere, Skagens Bamsemusem og Skagen Odde Naturcenter.

Udflugtsmål

Bangsbo Fort in Frederikshavn (28 km) er et befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig. Befæstningsanlægget består af ca. 70 bunkere og betonanlæg. Her finder I bl.a. Bangsbo Fort Bunkermuseum, som har til huse i den tidligere kommandobunker Regelbau M 152,. Lige i nærheden ligger Bangsbo Botaniske Have med bl.a. den spændende krydderurtehave, parken i engelsk stil, den romantiske Rosenhave og Boolsens Stenhave. I Nordsømuseet i Hirtshals kan I opleve hajer og fisk på nærmeste hold og besøge udstillingerne om fisk og fiskeri (37 km). I forlystelsesparken Fårup Sommerland kan I prøve mere end 50 spændende forlystelser for hele familien. Når entreen er betalt, kan I prøve det hele i Fårup Sommerland (79 km). Tag også på udflugt til middelalderbyen Aalborg, hvor I bl.a. kan besøge Aalborg Zoo med 1300 spændende dyr fra hele verden (93 km).